parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 

برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید
 
09129615767

 شرکت لوله بازکنی پارسا گستر می داند مشکل شما این است:☻

 

رفع گرفتگی توالت فرنگی لوله بازکنی

 

یا این:☻

 

لوله بازکنی گرفتگی توالت ایرانی

 

و حتی گرفتگی ظرفشویی:☻

 

رفع گرفتگی سینک ظرفشویی آشپزخانه

 

ریشه مشکل اینجاست:☻

 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب توالت با ابزار لوله بازکنی

 

یا اینجا:☻

 

رفع گرفتگی سینک ظرفشویی با ابزار لوله بازکنی قوی

 

☺ما مشکل شما را اینگونه حل می کنیم:☺

 

رفع گرفتگی توالت فرنگی و ایرانی با ابزار لوله بازکنی قوی - فنر و دستگاه تراکم هوا

 

☺شاید لازم باشد از این سر فنر های لوله بازکنی استفاده کنیم☺

 

انواع سر فنر لوله بازکنی

 

☺ما کار شما را اینگونه تحویل می دهیم:☺

 

opened Toilet irani


برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید
 
09129615767


دستگاه حفاری چاه آب

حفاری چاه آب

در طول چند سال گذشته، مردم شروع به تامین آب شخصی خود در خانه های خصوصی و باغ و ویلا و کلبه های شخصی خود اقدام نموده اند
دلایل ممکن است متفاوت باشد:
۱٫ کیفیت آب مورد مصرف و هزینه آب مصرفی ،
۲٫ فاصله طولانی به منبع آب
۳٫ عدم دسترسی به آب بصورت مجاز

ما جهت تامین آب مصرفی از چاههای با عمق زیر ۴۰ متر به طراحی و ساخت دستگاه ههای حفاری عمودی برقی کوچک و پرتابل با هزینه بسیار مناسب با سرعت حفاری خوب و کم هزینه و بی سر و صدا نموده ایم

که نمونه های دستگاه در عکسهای مختلف ارائه میگردد

ضمنا در ابعاد کوچک جهت حفاری در چاههای سنتی بصورت عمودی و افقی اقدام به طراحی دستگاه حفاری با برق سه فاز و یا تکفاز جهت حفاری تا حدود ۳۰ متر نموده ایم که جهت مصارف مختلف قابل استفاده است.

  • دستگاه حفاری چاه آب – برقی کوچک
    • دستگاه حفاری چاه آب
      • دستگاه حفاری چاه آب
      منبع:پژواک صنعت پویا

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات ساختمانی می باشد.

خدمات ما شامل حفر چاه فاضلاب ،تخلیه چاه فاضلاب ، لایروبی چاه فاضلاب ، باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

روش جدید آزمایش پمپاژ برای چاه های آب

بعد از حفاری چاه های آب ، برای تعیین میزان آبدهی چاه و انتخاب الکتروپمپ مناسب از آزمایش پمپاژ استفاده می شود.

روش قدیمی و رایج آزمایش پمپاژ چاه به این صورت است که یک پمپ شفت و غلاف در داخل چاه نصب می شود و توسط یک موتور دیزلی، پمپ شفت و غلاف در یک دور ثابت کار می کند ، با پمپاژ آب از داخل چاه ، سطح آب داخل چاه پایین می رود هنگامی که سطح دینامیک آب ثابت شد آبدهی چاه نیز با استفاده از روش جت آب اندازه گیری میشود.این کار با دورهای دیگر پمپ(حداقل در سه دور مختلف و معمولا پنج دور مختلف پمپ ) انجام می شود .

بعد از اینکه اعداد مربوط به آبدهی چاه و سطح دینامیک آب داخل چاه برای دورهای مختلف پمپ اندازه گیری شد، با استفاده از یک سری محاسبات مهندسی، ضرایب هیدرودینامیک چاه و سفره آبده (افت ویژه ،دبی ویژه ، افت شبکه جدار چاه ، افت سفره آبده و افت کلی چاه) محاسبه شده و منحنی مشخصه های چاه ( شامل: منحنی افت شبکه ،منحنی افت سفره آبده ، و منحنی افت کلی چاه) بر روی دستگاه مختصات حسابی ترسیم می شوند. با توجه به منحنی های ترسیم شده مشخص می شود که آیا چاه توسعه یافته است یا خیر؟ و همچنین حداکثر آبدهی مجاز چاه مشخص می شود.

در روش جدید آزمایش پمپاژ چاه که در این مقاله معرفی می شود با استفاده از یک دستگاه کنترل دور فرکانسی موتور ، دور الکتروپمپ به دلخواه تغییر می کند و بسته به مقدار دور ، مقدار آبدهی چاه نیز تغییر می کند. برای اندازه گیری آبدهی چاه نیز از کنتورهای حجمی یا الکترومغناطیس و آلتراسونیک و یا روش جت آب استفاده می شود.

در روش جدید نیازی به بیرون کشیدن الکتروپمپ شناور نصب شده در داخل چاه و نصب الکتروپمپ توربینی نمی باشدهمچنین نیازی به تخلیه وجمع آوری منصوبات سر چاهی نمی باشد و تنها با استفاده از یک دستگاه کنترل دور فرکانسی موتور ، دور الکتروپمپ به دلخواه تغییر می کند و مقدار آبدهی چاه نتظیم می شود. وقتی آبدهی چاه در یک دور ثابت الکتروپمپ ثابت شد، مقدار عمق آب زیرزمینی اندازه گیری می شود و با استفاده از همان محاسبات مهندسی قبلی ، ضرایب هیدرودینامیک چاه و سفره آبده محاسبه شد ه و منحنی مشخصه های چاه ترسیم می شوند.

با توجه به منحنی های رسم شده وضعیت توسعه یافتگی چاه و حداکثر آبدهی مجاز چاه بررسی و محاسبه می گردد.

در روش جدید آزمایش پمپاژ نیازی به تخلیه الکتروپمپ داخل چاه و نصب پمپ شفت و غلاف با موتور دیزل نیست. بنابراین این روش آزمایش پمپاژ برای چاه های آب در حال بهره برداری بسیار مناسب تر از آزمایش پمپاژ به روش معمولی می باشد.

لازم به ذکر است ، چاه های آب به مرور زمان دچار فرسودگی و گرفتگی شبکه های لوله جدار و تغییرات آبدهی می شوند و نیاز به بازسازی و احیا دارند. قبل از عملیات بازسازی و احیا چاه ،انجام آزمایش پمپاژضروری می باشد . بنابراین چاه های آب هر چند سال نیاز به آزمایش پمپاژ دارند.

روش جدید آزمایش پمپاژ برای چاه های آب شکل شماره ۱ – داده ها و نتایج حاصل از آزمایش پمپاژ یک حلقه چاه

روش جدید آزمایش پمپاژ برای چاه های آب

شکل شماره ۲ – منحنی مشخصه های یک حلقه چاه

روش جدید آزمایش پمپاژ برای چاه های آب

شکل شماره ۳– عکس دستگاه کنترل دور فرکانسی موتور (vsd)

منابع:

۱). مقاله جایگزینی ایستگاه های پمپاژ مجهز به کنترل دور به جای مخازن هوایی ، مهندس ولی آقا آقابیگی، ۱۳۸۹

۲). هیدرولیک کاربردی ، دکتر علیزاده،۱۳۸۰

۳). جزوه دانشگاهی ایستگاه های پمپاژ، دکتر فاضلی، ۱۳۷۸

۴). هیدرولوژی زیرزمینی، دکتر قدرتنما و دکنر عبدالرزاقی،۱۳۷۹

۵). جزوه دانشگاهی چاه هخای آب ، مهندس ابراهیمی،۱۳۷۸

۶). آبرسانی شهری،دکتر منزوی، ۱۳۸۳

۷). جزوه دانشگاهی بهره برداری چاه های آب ، دکتر ناجی ،۱۳۷۵

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

استاندارد های حفر چاه

چه کنیم تا مغلوب چاه نشویم؟

قدمت چاه‌ها در ایران به چندین هزار سال قبل بازمی‌گردد و قطعا از همان ایامی که افراد دست به حفر چاه‌ها و گودال‌ها می‌زدند، خطراتی نیز آنان را تهدید می‌کرده که بسته به سطح دانش و علوم خود، سعی در رفع آن داشتند.

سیدجلال‌ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران،با اشاره به قدمت زیاد چاه‌ها در کشور کویری نظیر ایران، اظهارکرد: در حال حاضر در کشورمان و به ویژه سطح پایتخت دو نوع چاه آب و فاضلاب حفر می‌شود.

ملکی با بیان اینکه شواهد و قراین حاکی از این است که ایرانیان در حفر چاه‌ها و قنات‌ها پیش قدم بوده‌اند، گفت: درگذشته علاوه بر چاه‌های آب و فاضلابی که امروزه نیز کاربرد دارد، چاهی نیز برای تامین آب وضو گرفتن و آبکش‌کردن برنج و طبخ غذا حفر می‌شد که امروزه دیگر کاربردی ندارد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه چاه آب بسته به نوع محل و بستر آب‌های زیرزمینی معمولا عمیق‌تر از چاه‌های فاضلاب حفر می‌شود، گفت: با توجه به اینکه چاه‌های آب از سفره‌های آب‌های زیرزمینی تغذیه می‌کند، بنابراین حفر آن نیازمند مجوز است، اما متاسفانه چاه‌های آب فاقد مجوز نیز حفر شده است.

وی با بیان اینکه حفر چاه فاضلاب نیاز به مجوز ندارد، گفت: به همین دلیل آماری دقیقی از تعداد چاه‌های موجود در سطح پایتخت وجود ندارد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره شرایط حفر چاه نیز گفت: حفر چاه استانداردهای سخت و دشواری دارد که باید حتما رعایت شود.

ملکی با تاکید بر ضرورت استفاده از کارگران حرفه‌ای در حفر چاه‌ها، گفت: حفر چاه، لایه‌روبی، تخلیه و … کاری نیست که بشود به تنهایی آن را انجام داد، بنابراین یک چاه هر چقدر هم که دارای عمق کمی باشد، باید اقدامات انجام گرفته در آن از سوی تیم حرفه‌ای انجام شود.

وی افزود: در حفر چاه حداقل باید یک تن مشغول به کار در عمق شود، یک تن دیگر در دهانه چاه حضور داشته باشد و فردی دیگر نیز در اطراف چاه مستقر باشند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه‌داد: همچنین به هنگام حفر چاه حتما باید ارتباط چشمی و کلامی با فردی که داخل چاه قرار دارد، برقرار شود و در صورتی که افراد در چاهی با عمق زیاد مشغول به کارند، این ارتباط می‌تواند از طریق آیفون انجام شود.

ملکی از افرادی که قصد حفر چاه دارند، خواست حتما نسبت به شناسایی جنس خاک و دستی‌بودن آن اطلاعات لازم را کسب کنند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به چاه‌هایی که برای کاربردهای دیگری غیر از آب و فاضلاب حفر می‌شود، گفت: به عنوان مثال در برخی از کارگاه‌های ساختمانی برای بررسی جنس خاک یا ستون‌گذاری و … گودال‌های حفر می‌شود که در این زمینه نیز باید ضمن استفاده از کارگران حرفه‌ای و لوازم استاندارد حفاری، اطلاعاتی نیز درباره جنس خاک و میزان مقاومت آن کسب شود.

وی با بیان اینکه کارگران باید هنگام حفرچاه از تجهیزات حفاظت فردی استفاده کنند، گفت: باید از طناب‌ها و … برای حضور در چاه استفاد کرد و دَلوها را نیز محکم کرد تا بر سفر افراد مقنی سقوط نکند.

ملکی با بیان اینکه نباید ابزار و اشیا را در دهانه چاه قرار داد، خاطرنشان کرد: برای تخلیه محتویاتی که از داخل چاه خارج می‌شود، باید توجه داشت که این مواد باید چندین متر دورتر از دهانه چاه تخلیه شود، بنابراین بدیهی است که برای انجام این کار در چاه‌های سبک حداقل حضور سه تن الزامی است.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره تامین روشنایی در عمق چاه‌ها نیز به ایسنا گفت: عده‌ای از مقنی‌ها برای حفرچاه از چراغ استفاده می‌کردند که این امر علاوه بر این که احتمال انفجار را افزایش دهد، ممکن است به دلیل مرطوب‌بودن خاک چاه و بالابودن درصد رطوبت هوا در عمق آن سبب خاموش‌شدن چراغ نیز بشود.

وی اضافه‌کرد: برخی نیز از سیم‌برق برای تامین روشنایی در عمق‌چاه استفاده می‌کنند که در این زمینه نیز باید توجه داشت که این امر ممکن است سبب اتصالی و برق‌گرفتگی افراد در عمق چاه شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران استفاده از لامپ‌های ۲۴ والت با باتری‌های شارژی را بهترین شیوه تامین روشنایی در عمق چاه دانست و افزود: برای ارتباط صوتی برای افراد بیرون چاه نیز بهترین وسیله آیفون‌هایی است که با سیم‌های ۱۰۰، ۵۰ و … در بازار قابل خریداری است.

ملکی اضافه کرد: در حفر چاه باید به این موضوع توجه داشت که صدا از خارج چاه به راحتی به داخل منتقل می‌شود، اما انتقال صوت از داخل به خارج چاه تقریبا غیرممکن است و استفاده از این آیفون‌ها نقش بسزایی در ارتباط صوتی خواهد داشت.

وی درباره حداقل فاصله استاندارد بین دو چاه نیز به ایسنا گفت: حداقل فاصله میان دو چاه باید شش متر باشد و این در حالی است که مقنی نیز باید اطلاعات لازم درباره جنس خاک را کسب کرده باشد، چرا که گاهی ممکن است با توجه به نوع خاک، این فاصله بیشتر شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اضافه‌کرد: در برخی موارد نیز گاه پس از پرشدن چاه قدیمی، اقدام به حفر چاهی در کنار آن می‌کند که با حفر کانالی میان این دو چاه، محتویات چاه قدیمی به چاه جدید سرازیر می‌شود.

ملکی افزود: این کانال ارتباطی که اصطلاحا به آن کوره نیز می‌گویند، گاه سبب انتقال گازهای کشنده به داخل چاه جدید می‌شود که همین امر سبب گازگرفتگی مقنی می‌شود.

به گفته وی، به منظور پیشگیری از این امر باید حتما ورودی و خروجی کوره‌ها باز باشد تا از انباشته‌شدن گازهای سمی در آن جلوگیری شود.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به جنس خاک نیز اظهارکرد: گاهی دیده شده که گازها از داخل لایه‌های خاک نیز نفوذ کرده و سبب مسمومیت کارگران می‌شود که در این زمینه نیز لازم است جنس خاک بررسی شده و تمهیدات لازم درباره آن اندیشیده شود.

ملکی درباره روش‌های اطلاع از وجود گازهای سمی در اعماق چاه نیز به ایسنا گفت: درگذشته مقنی‌ها جانوران را به عمق چاه می‌فرستادند و در صورتی که آن جانور زنده به سطح زمین بازمی‌گشت، از سمی نبودن گازهای داخل چاه و همچنین وجود اکسیژن در آن مطمئن می‌شدند، اما امروزه چراغ روشن را به عمق چاه هدایت کرده و در صورت خاموش‌شدن متوجه می‌شوند که در عمق چاه اکسیژن وجود ندارد.

به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، در این صورت کارگران می‌توانند با استفاده از ماسک‌های اکسیژن و دستگاه‌های تنفسی به عمق چاه رفته و در حالت دیگر نیز بسته به تشخیص مهندس ناظر، می‌توانند از دستگاه‌های تهویه استفاده کنند.

بهترین زمان برای حفر چاه

وی درباره بهترین زمان برای حفر چاه نیز اظهارکرد: برای حفر چاه‌های عمیق و لایروبی بهترین زمان زمانی است که سطح آب‌های زیرزمینی به پایین‌ترین سطح خود رسیده که این امر در کشور ما در نیمه‌دوم تابستان پیش از شروع بارش‌هاست.

تاثیر چاه‌ها در مقابله با زلزله

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره نقش چاه‌ها در مقابله با زلزله نیز اظهارکرد: چاه‌هایی که در حال حاضر در سطح شهر تهران وجود دارد، نقش قابل توجهی در کاهش فشار زلزله ندارند، چرا که اساسا عمق این چاه‌ها کم بوده و گازهای زیرپوسته زمین امکان خروج از این چاه‌ها را ندارند، اما ممکن است چاه‌هایی با عمق زیاد تا حد بسیار ضعیفی با خارج‌شدن گازهای زیرزمینی، امکان کاهش قدرت زلزله را داشته باشند.

اقدامات آتش‌نشانی در حوزه چاه

وی درباره اقدامات آتش‌نشانی پایتخت در زمینه چاه‌ها نیز اظهارکرد: به طور کلی یکی از وظایف آتش‌نشانی ارائه رایگان در بحث آتش‌نشانی است و با توجه به این که بسیاری از افراد فعال در حوزه چاه خود دارای تجربه بالا سابقه کار هستند، مشاوره چندانی نمی‌توان به این افراد ارائه داد. با این وجود آتش‌نشانی پایتخت این آمادگی را دارد که به کلیه افراد متقاضی در این زمینه آموزش دهد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره کمک‌خواهی شهروندان از آتش‌نشانی پیش از وقوع حادثه چاه نیز خاطرنشان کرد: با توجه به این که حادثه‌ای رخ نداده، نمی‌توان از آتش‌نشانی کمک خواست. بنابراین شهروندان باید در این مواقع از شرکت‌های تخلیه و خدمات چاه کمک بخواهند.

ملکی، ترکیدگی لوله‌های آب را نیز از حوادثی برشمرد که در دراز مدت سبب نشست زمین و بروز حوادث مرتبط با چاه می‌شود.

وی از شهروندان خواست چاه‌های موجود در منازل خود را شناسایی کرده و از قراردادن بار سنگین روی دهانه آن خودداری کنند و برای بازرسی و بررسی آن از متخصصان این امر استفاده کنند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد: سیستم اکو یا همان فاضلاب‌شهری به سرعت در شهر راه‌اندازی شوند و شهروندانی که این سیستم در منازلشان نصب شده، حتما نسبت به تخلیه چاه‌های قدیمی و پرکردن آن به وسیله نیروهای متخصص اقدام کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران”ایسنا”

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات ساختمانی می باشد.

خدمات ما شامل حفر چاه فاضلاب ،تخلیه چاه فاضلاب ، لایروبی چاه فاضلاب ، باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

حوادث چاه از قبیل ریزش ناگهانی دهانه چاه
طبق آمارهای موجود، همه ساله رقم بالایی از حوادث گروه نجات سازمان آتش‌نشانی را حوادث چاه فاضلاب تشکیل می‌دهد و بدیهی است در هر یک از این موارد، تلفات جانی و مالی فراوانی را نیز به همراه داشته است.
از سالها قبل تاکنون هزاران حلقه چاه با سلیقه‌های مختلف درگوشه و کنار پایتخت حفاری شده که حوادث گوناگون ناشی از این چاه هاهر روزه گریبان گیر شهروندان شده و جان آنان را به خطر می اندازد. از طرف دیگر چون این چاه ها با گذشت زمان دچار فرسودگی می شوند بنابراین انواع چاه ها همواره آبستن حادثه ای ناگوار برای مردم هستند، به همین علت خطرات ناشی از تخریب بودن چاه، زمانی مشخص می‌شود که فردی از ساکنان ساختمان ها با ریزش ناگهانی دهانه چاه مواجه شده و به عمق آن سقوط کرده و در زیر خروارها خاک و سنگ مدفون می‌شود. به نظر می رسد تا زمانی که حفر این چاه ها ادامه داشته و هیچ جایگزینی هم برای این گونه بناها درنظر گرفته نشود، بروز حوادث ناشی از آن، همچنان استمرار خواهد داشت، البته برای کاهش حوادث چاه لازم است تصویب قوانین مورد نیاز از سوی مسئولان کشوری به طور جدی مورد توجه قرار گیرد و هم چنین مهندسین ناظر دراحداث ایمن این گونه بناها نظار ت مستمر داشته باشند. دراین راستا سازمان آتش نشانی نیز خود رامسئول می داند تا مردم را هرچه بیشتر از خطرات چاه ها آگاه سازد و شهروندان هم حق دارند اطلاعات بیشتری دراین خصوص داشته باشند و با علم و آگاهی بیشتری خود را از خطرات دور کنند. به همین منظور مهندس محمود قدیری معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران گفتگویی با ما داشته تا در مورد انواع حوادث ناشی از چاه، چگونگی وقوع اتفاقات مربوط به چاه ها و همچنین راه های پیشگیری از این حوادث توضیح دهد که مشروح این گفتگو را در پی می خوانیم:به طور کلی در کشور به ویژه درکلان شهر تهران چه نوع چاه هایی وجود دارد و یا هم اینک هم چنان حفر می شود؟ چاه های تهران به صورت کلی دو نوع هستند، یکی چاه های آب و دیگری چاه های فاضلابکدام چاه ها حادثه ساز هستند؟ هر دو نوع چاه می تواند حادثه خیز باشداما معمولا چاه های فاضلاب از فراوانی و پتانسیل بیشتری در خصوص بروز حوادث مرگبار برخوردارند.آیا برای حفر چاه ها نیاز به اخذ مجوز است؟ اصولا برای حفرچاه فاضلاب نیازی به گرفتن مجوز نیست ولی برای چاه های آب حتما باید اجازه حفر چاه از سازمان آب دریافت شود.افراد و کارگرانی که در زمینه حفرچاه ها فعالیت می کنندآیا از طرف نهاد ویا ارگان مسئولی( مانند شهرداری ها) نظارتی بر کار آنها وجود دارد؟ بر اساس اطلاعاتی که در دسترس ما قرار دارد هیچ سازمان ویا نهادی برفعالیت این افراد نظارت و کنترلی ندارند.

حوادث چاه متاسفانه هرساله موجب مرگ و یا مصدومیت افراد می شود، از نظر سازمان آتش نشانی مهم ترین نکات ایمنی برای به حداقل رساندن وقوع این گونه حوادث چیست؟ اگر اصول ایمنی و علمی در حفرچاه از طرف مهندسان، پیمانکاران وهمچنین مقنی ها و چاهکن ها همانند تمام کارهای عمرانی دیگر در نظر گرفته شود می توانیم امیدوار باشیم که تعداد این گونه حوادث به حداقل برسد.

بعضی ازمهم ترین اصول ایمنی چاه فاضلاب عبارتند از:

الف- شناسایی نوع خاک محل مورد نظر برای حفرچاه و انجام تمهیدات ایمنی برای مقاوم سازی دهانه چاه در مراحل مختلف

ب- بررسی فاصله نقطه مورد نظر جهت حفرچاه با چاه های موجود و قدیمی: اگر فاصله چاه ها کم باشددرهنگام حفرچاه هرلحظه امکان دارد محتویات چاه مجاور به درون چاه تازه سازنفوذ کرده و به داخل آن تخلیه شود که این وضعیت قطعا باعث بروز حوادث خطرناک و مرگ آفرین می شود.

ج- استفاده از ابزار و لوازم استاندارد و قابل اعتماد: به کارگیری چرخ چاه های غیرمقاوم و شکسته و یا طناب های غیر مقاوم و یا مقاوم آسیب دیده می تواند احتمال سقوط افرادویا دپو و ظروف انتقال خاک را افزایش داده ومنجر به آسیب دیدگی و مرگ افراد شود.

د- وقتی که یک کارگر مشغول حفاری در داخل چاه است، فرد دیگری به عنوان ناظر ایمنی در بالای چاه باید وظیفه مراقبت از تمهیدات ایمنی و سقوط اشیا ء به داخل چاه را برعهده گیرد.

ه-تجهیزات حفاظت فردی مانند کلاه، کفش ایمنی، هارنس و دستکش مناسب نقش مؤثر در کاهش خطرات چاه را ایفا می کند.

و- قبل از اقدام به رفتن به درون چاه باید از دوفاکتور اساسی مطمئن بود: ۱- عدم وجود گازهای سمی بویژه سولفید iیدروژن(H2S) در داخل چاه که به عنوان یکی از مهم ترین علل بروز حوادث مرگبار بشمار می آید و استفاده از دستگاه های گازسنج ویژه چاه برای این امر بسیار مفید است. ۲- ثبات و پایداری خاک دیواره های چاه ز- استفاده از روشنایی چاه با ولتاژ کم (حداکثر ۴۸ ولت) از ضروریات به شمار می آید چون ولتاژ بیشتر در داخل چاه که بدن از جهات مختلف با خاک مرطوب ارتباط دارد فوقالعاده خطرناک است و ممکن است باعث برق گرفتگی در داخل چاه و در نهایت مرگ افراد شود.

ح– بعد از هرگونه بارندگی و یا نفوذ آب به اطراف حلقه چاه، رعایت تمام جوانب احتیاط برای انجام عملیات در داخل چاه باید درنظرگرفته شود.

ط- تخلیه نخاله ها و خاک های چاه باید حتی الامکان در فاصله نسبتا دور از چاه انجام شود. توصیه می شود این فاصله کمتر از ۳ متر نباشد.

ی –چاه های فاضلاب داخل منازل بویژه چاه های قدیمی ( هرچند که منازل نوسازی شده باشد) به یکی از پتانسیل های خطر خانه های مردم تبدیل شده است، برای اطمینان از عدم ریزش چاه رعایت این نکات ضروری است: ۱- محل دقیق چاه برای ساکنین ساختمان مخفی نباشد. ۲- ساکنین هرگونه شست زمین در محل چاه و یا ترک در دیوار های نزدیک به آن را جدی بگیرند. ۳- درصورت نمناک بودن دیوارها، اطراف و یا کف زمین، مراتب را به یک متخصص چاه برای بررسی اطلاع دهند، در این مورد سازمان آتش نشانی نیز آماده ارائه مشاوره است.

ک- درصورت اتصال سیستم فاضلاب منزل به فاضلاب شهری ( اگو) ضریب ایمنی ساختمان به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت.

ل-درصورت تخریب و نوسازی منزل، قبل از هرگونه اقدام محل حفرچاه را به کارگران و مسئول آنها گوشزد کنید. م- از گذاشتن درپوش های غیرمقاوم مانند حلبی، پلاستیک، لاستیک برچاه های موجود در فضاهای در دسترس مانند باغ هاو اماکن متروکه اکیدا خودداری شود.

جنابعالی که هم اکنون به عنوان معاون حوزه پیشگیری از حوادث سازمان آتش نشانی فعالیت می کنید، چه اقدامات و برنامه هایی برای پیشگیری از این نوع حوادث دارید؟ اقدامات این سازمان برحول چند محور استوار است: الف- اطلاع رسانی به مردم و بویژه کارگران مقنی ( حفاران چاه) از خطراتی که جان آنها را تهدید می نماید. ب- ارائه مشاوره رایگان به مردم توسط کارشناسان ایستگاه های آتش نشانی به هر مورد مبهم و مشکوک ج-بازدید کارشناسان ایستگاه های آتش نشانی از پروژه های حفرچاه که در معرض دید قرار دارد ودر صورت رعایت نکردن نکات ایمنی، توصیه و ارائه راهکارایمنی به آنها د- مکاتبه با سازمان نظام مهندسی برای نظارت دقیق مهندسین ناظربراجرای پروژه های حفر چاه

در کشور های پیشرفته برای جمع آوری آب های سطحی و دفع فاضلاب شهری از سیستم اگو (فاضلاب شهری) استفاده می شود.البته این سیستم ظاهرا در برخی از شهرهای کشور از جمله تهران به طور محدوددرحال اجراست، با توجه به خطرات چاه ها، چرا دراین زمینه اقدام عاجلی صورت نمی گیرد؟ این موضوع خارج از توان، وظیفه و اختیارات سازمان آتش نشانی است البته دولت در این چند ساله اقدامات خوبی را در این مدت انجام داده ولی با توجه به وسعت شهر اتمام پروژه نیاز به بودجه و زمان خاص به خود را دارد.

آیا عمق چاه ها در بروز حوادث تاثیرگذار است؟ عمق چاه به صورت کلی در بروز اتفاقات چاه ها نقش معنی داری را ایفا نمی کند ولی عمق حادثه، عملیات نجات را وسعت می بخشد. طبیعی است سقوط در یک چاه ۱۰۰ متری بسیار آسیب پذیر تر از یک چاه ۳۰ متری بوده و احتمال مرگ را افزایش می دهد.

بیشترین علل مرگ حادثه دیدگان چاه چیست؟ الف- سقوط و وارد آمدن ضربه فیزیکی به اعضای بدن به ویژه سر و خون ریزی ب- غرق شدن در آب و فاضلاب درون چاه ج- استنشاق گاز سولفید هیدروژن (H2S)

آمار آسیب های وارده در طول سال های اخیر درحوادث چاه چه بوده است؟ در طول سال ۱۳۹۰ جمعا ۱۷۴ مورد ریزش چاه، ۹۸ مورد سقوط افراد در چاه و هم چنین ۲۳ مورد حادثه محبوس شدن درچاه اتفاق افتاده که متاسفانه در جریان این حوادث ۲۸ نفر جان خود را از دست داده و ۵۸ نفر هم مجروح شدند. نجاتگران آتش نشانی علاوه برامدادرسانی در تمامی این حوادث، ۹۶ نفر از گرفتار شدگان در چاه ها را نجات داده اند. طبق آمار ارائه شده از سوی ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی، کلان شهر تهران طی نیمه نخست امسال (۱۳۹۱) شاهد ۱۵۱ مورد ریزش چاه، ۴۲ مورد سقوط در چاه و نیز ۱۵ مورد محبوس شدن درچاه های مختلف شهری بود که دراین حوادث ۶ نفر جان باخته و ۳۳ نفر دچار مصدومیت شدند و همچنین با تلاش نیروهای امداد و نجات این سازمان ۴۲تن از داخل چاه نجات داده شدند.

چه عواملی موجب بروز حوادث چاه می شود؟ مهم ترین ای عوامل عبارتند از:

الف-ریزش طوقه چاه به دلیل مرور زمان و فرسودگی چاه کهنه و قدیمی و یا نشت آب از سطوح بالایی زمین (مثلا طبقات به علت ترکیدگی لوله آب ) به داخل چاه و شستشوی خاک زیر طوقه و کول چاه

ب- عدم رعایت نکات فنی توسط مقنیان به هنگام حفرچاه فاضلاب

ج- سستی خاک وعدم تثبیت دیواره های چاه فاضلاب

د- گاز دار شدن چاه فاضلاب و ضعف در سامانه تهویه چاه ، نشانه آن بوی بد توالت و دستشویی

ه-عدم بازدیدهای دوره ای ازشرائط فیزیکی چاه فاضلاب

بیشترین حوادث چاه در کدام مناطق از تهران رخ داده است؟ آمارموجود در این سازمان نشان می دهد در سال های مختلف، توزیع حوادث چاه در مناطق گوناگون پایتخت(بجز مناطق جدید مانند مناطق ۲۱ و ۲۲ که از تعداد کمتری برخوردار است) به صورت یکنواخت بوده و مناطق قدیمی و با سطح آب زیرزمینی بالا از تفاوت اندکی بیشتر نسبت به سایر مناطق برخوردار است.

در صورت وقوع حوادث چاه چه اقداماتی باید انجام داد؟ الف- از نزدیک شدن به حلقه چاه باید اکیدا خودداری شود چون ممکن است باعث سقوط اشیا و یا ریزش خاک بر روی فرد سقوط کرده به درون چاه شود. ب- با تلفن ۱۲۵ به سازمان آتش نشانی اطلاع دهید. ج- از فاصله دور و از طریق صدا، حتی الامکان به فرد سقوط کرده آرامش دهید.

منبع: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.

خدمات ما شامل تخلیه چاه فاضلاب پر شده ، حفاری چاه فاضلاب جدید ، باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

خطرناک ترین گازهای چاه فاضلاب

گازهای موجود در چاه :

از دیگر مسائلی که جزء مخاطرات چاه ها محسوب می گردد وجود گازهای سمی است .

بیشترین گازهایی که در چاه ها یافت می شوند عبارتند از :

۱) گاز هیدروژن سولفوره ۲) آمونیاک ۳ ) گاز کربنیک ۴) متان

گاز هیدروژن سولفوره :

این گازها در اثر سوختن ناقص موادی مانند مو و پشم و گوشت و موادی که دارای گوگرد می باشند بوجود می آید . بوی این گاز شبیه بوی تخم مرغ گندیده می باشد . مقدار خیلی کم این گاز را می توان با حس بویایی تشخیص داد در جاهایی که تدریجاً استشمام شود حس بویایی را فلج می کند .

۱ % این گاز شدیداً خطرناک است و تا ۲% این گاز را می توان تشخیص داد در جایی که مقدار گاز در چاه زیاد باشد تخلیه گاز باید با وسایل ضد جرقه انجام گیرد . اگر گاز در محیط سر بسته ای از داخل چاه نشت کند امکان مسمومیت وجود دارد . شخصی را که برای مدتی از این گاز تنفس کرده باید به هوای آزاد انتقال داد و در صورت عدم تنفس اقدام به دادن تنفس مصنوعی و اکسیژن نموده و مصدوم را به بیمارستان منتقل نمود .

آمونیاک :

این گاز از هوا سبک تر، بی رنگ و بوی آن تند و زننده و در صورت اختلات با هوا و گرم شدن و همچنین با تحت فشار قرار گرفتن قابلیت انفجار دارد . خنثی سازی آن با آب پودری صورت می گیرد این گاز باعث تحریکات چشم، بیتنی و مجاری تنفسی انسان می گردد و بی هوش کننده و سرفه آور است حتی در سطح پوست تولید سوختگی می کند وجود ۱ الی ۵% درصد این گاز به مدت ۱ ساعت تولید مرگ می کند .

شخصی که دچار مسمومیت با این گاز شده باشد عرق شدید می کند که باید به هوای آزاد منتقل شود و چشم و پوست و محل های آلوده را با آب زیاد شستشو داد همچنین هرگونه لباس آلوده را از تن وی خارج نمود .

گاز کربنیک :

گازی بی بو، بی رنگ، غیر قابل اشتعال سنگینتر از هوا و محلول در آب است ، این گاز می تواند سرعت و حجم تنفس را ۵۰% بالا ببرد وجود ۳% آن سرعت و حجم تنفس را ۲ برابر می نماید و مقدار ۱۰% آن کمتر از چند دقیقه تولید مرگ می نماید عمده ترین خطر این گاز بالا بردن سرعت تنفس است .

کمک های اولیه :

انتقال به هوای آزاد، دادن تنفس مصنوعی و اکسیژن در جایی که لازم باشد .

گاز متان :

بی رنگ، بی بو و قابل اشتعال و انفجار و مقدار کمی از آن در آب حل می شود .

مخلوط این گاز با هوا و اکسیژن و با گاز کلر قابل انفجار است ، کمی سمی است و استنشاق آن به مدت طولانی جای اکسیژن را در دستگاه تنفسی اشغال و تولید خفگی می نماید . باید مصدوم به هوای آزاد منتقل کرد و در صورت لزوم اقدام به تنفسی مصنوعی نمود .

کمبود اکسیژن :

در بعضی از چاه ها ممکن است گازهای مسموم کننده وجود نداشته باشد اما بخارات ( دم ) و گازهای بی اثر جایگزین اکسیژن شده و درصد آن را پایین می آورد و شخص را دچار خفگی کامل یا ناقص می کند .

منبع :وبلاگ فایرمن

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

انواع چاهها و روشهای حفر آنها

چاه های دستی :

این چاه ها قدیمی و ابتدایی ترین چاه های آب به شمار می روند که در گذشته ، بیشتر از امروز متداول بوده و مورد استفاده واقع می شدند. در روستاهای ایران چاه های دستی زیاد است و از آب آن برای مصارف شرب استفاده و یا دام استفاده می شود.چاه های دستی را اغلب در رسوبات آبرفتی و با وسایل ابتدایی (کلنگ و بیل) تا عمق برخورد به سطح آب زیرزمینی و تا چند متری زیر آن حفر می کنند . چون حفر چاه با دست در اعماق زیاد ، با مشکلات با مشکلات فراوان همراه است، لذا این چاه ها را اغلبدر نقاطی حفر می کنند که عمق برخورد به سطح آب زیرزمینی زیاد نباشد ( بین ۵ تا ۴۰متر). به منظور ایمنی و جلوگیری از ریزش دیواره ی چاه ، آن را توسط تخته سنگ ، آجر ،بتون و یا لوله ی جدار پوشش می دهند.

چاه های نیمه عمیق :

بعضی از چاه هایی که به وسیله دست حفر می شوند، چاه نیمه عمیق می گویند و برخی دیگر چاه هایی را که تا عمق حداکثر ۳۰ تا ۳۲ کنده می شوند، چاه نیمه عمیق می نامند . عده ای دیگر چاه هایی که تا اولین سفره ی آب زیرزمینی حفر می شوند، چاه نیمه عمیق می گویند.

عده ی دیگر می گویند که تا وقتی که کیفیت آب در زیر زمین تغییر نکند، چاه حفر شده در آن چاهی نیمه عمیق است. اما نظر غالب این است چاهی که تا اولین سفره ی آب زیرزمینی حفر می شود ، چاهی است نیمه عمیق به شرطی که عمق آن از ۱۰۰متر تجاوز نکند.

چاه های عمیق:

به چاه هایی گفته می شود که عمقشان زیاد است و با دستگاه حفاری حفر می شوند . بیشتر چاه های کشاورزی و چاه هایی که در سفره های عمیق ، یعنی در سفره هایی که سطح آب آن ها در اعماق زیاد واقع است ، حفر می شوند از نوع عمیق می باشند. قطر چاه های عمیق متفاوت است . در عین حال قطر بیشتر چاه های عمیق بین ۱۲ تا ۱۸ اینچ می باشد.

چاه های عمیق بر خلاف چاه های نیمه عمیق که تا اولین سفره ی آب حفاری می شوند و از آن ها آب می گیرند، از سفره های مختلف می گذرند و می توانند از تمامی آن ها آب بگیرند. چاه های عمیق را هم در رسوبات نرم ( آبرفتی) و هم در سازند سخت حفر می نمایند. دستگاه حفاری ضربه ای با ضربه زدن های مداوم (حدود ۵۰ تا ۶۰ ضربه در دقیقه) و دستگاه حفاری روتاری با چرخش مداوم مته ، زمین را خرد و سست می نمایند. مواد کنده را در سیستم حفاری ضربه ای با وسیله ای به نام گل کش بالا می آورند. ولی در سیستم روتاری به کمک جریان مستقیم و یا معکوس گل حفاری و یا آب ، از درون چاه خارج می سازند. برای حفر چاه در سازند سخت از دستگاه حفاری روتاری استفاده می شوند.

چاه های اکتشافی:

این چاه ها را صرفا ب منظور اکتشاف حفر می کنند. در مناطقی که هنوز چاهی حفر نشده و از دست کم و کیف سفره ی آب اطلاعی در دست نیست تنها با حفر چاه های اکتشافی که زیر نظر کارشناس یا محقق انجام می شود، می توان از سفره آب شناخت کافی بدست آورد.

بهترین و دقیق ترین روش به دست آوردن خصوصیات سفره ی آب ، حفر و پمپاژ چاه های اکتشافی است.

تنها عیب چاه های اکتشافی زیاد بودن هزینه آن ها است . دیگر این که به وسیله آن ها می توان فقط از یک محدوده کوچک اطراف چاه خصوصیات سفره زا تعیین کرد و با توجه به اینکه ناهمسانی رسوبات در جهات مختلف گسترش دارد، لذا نمی توان تنها با حفر چند حلقه چاه اکتشافی در یک منطقه ی وسیع ، به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سفره ها پی برد.

چاه های پیزومتری:

چاه های پیزومتری را به منظور مطالعه نوسان های سطح آب زیرزمینی، تهیه نقشه های تراز آب و محاسبه حجم آب ورودی جانبی زیرزمینی و خروجی سفره حفر می کنند. قطر این چاه ها را برای پایین آوردن هزینه حفر ، کم انتخاب می کنند(۶-۱۰ اینچ) آنچه گه باید در مورد این چاه ها توجه داشت این است که باید آن ها را در سفره اصلی حفر نموده و با آزمایش های معمول و متداول ، از ارتباط هیدرولیکی بین چاه و سفره مطمئن گردید.

چاه گمانه:

این چاه ها در اصل نوعی چاه اکتشافی به حساب می آیند . وقتی که کارشناس در نظر دارد در منطقه ای که وجود و خصوصیات سفره آب برایش ناشناخته است، محلی را برای حفر چاه تعیین نماید، پیشنهاد حفز چاه گمانه را می دهند. با این عمل در حقیقت بر وجود آب زیرزمینی مشکوک بوده و مسئولیت عدم موفقیت چاه را به صاحبان چاه واگذار می نماید.

چاه های مشاهده ای:

به چاه هایی که در اطراف چاه پمپاژ حفر می کنند تا تغییرات سطح آب را در حین آزمایش های پمپاژ اندازه گیری کنند،چاه های مشاهده ای می گویند. گاهی به چاه های پیزومتری نیز ، چون سطح آب آن را اندازه گیری و داد ه ها را مشاهده می کنند، چاه مشاهده ای می گویند.

چاه های آرتزین:

وقتی که حفاری به یک سفره ی محصور یا تحت فشار برخورد می کند ،آبی که تحت فشار رسوبات بالای سفره است،در درون چاه بالا می آید. ولی اغلب به سطح زمین نمی رسد که به این چاه ها ، چاه های نیمه آرتزین می گویند . در نوع چاه به سفره ای که تحت فشار زیاد است برخورد می کند و آب از دهانه چاه به بیرون فوران می کند . چون این چاه را برای اولین بار در منطقه آرتوز واقع در شمال غرب فرانسه مشاهده و مطالعه شده اند، لذا این چاه ها را در نقاط دیگر جهان نیز به همین نام می خوانند.

حفاری:

حفاری ضربه ای

دستگاه های حفاری ضربه ای و یا سوندوزها ، دستگاه های ساده ای هستند که برای پژوهش های آب یابی بسیار مناسب هستند . از این دستگاه ها بیشتر برای چاه هایی که در داخل سنگ های مقاوم حفر می شود ، استفاده می کنند . اصول کار سوندوز های ضربه ای خرد کردن سنگ هاست که این عمل به وسیله ای مته ای به نام مته حفاری یا ترپان انجام می گیرد. مته ها به طور منظم از ارتفاع ثابتی روی سنگ فرود می آیند . دستگاه مجهز به یک خرک چهار قطبی و یا دکل است که مته های حفاری به وسیله یک قرقره برگشت روی آن آویزان می گردد.

این مته ها دارای حرکت رفت و آمدی می باشند و به منظور اجرای مانور های پایین و بالا رفتن ، از دستگاه رفت و برگشت جدا گردیده و به یک وسیله ای به نام چرخ قرقره که برای جاگذاری لوله ها نیز به کار می رود، مربوط می باشند.خرک های جداشونده ، چوبی یا فلزی هستند . پایه ها روی دال های سیمانی که قبل از مونتاژ دستگاه تهیه می شوند ، قرار می گیرند . دکل های خم شونده یا تلسکوبی ، سوندوز های دستگاه های حفاری خود کار قابل حمل را مجهز می نمایند . ممکن است که این دکل ها به صورت دائمی در پشت یک کامیون ثابت شده باشندو دکل ها باید به وسیله کابل های محکم روی بلوک های سیمانی ثابت گردند.

حفاری چرخشی

امروزه کاربرد دستگاه های حفاری چرخشی بسیار متداول شده است. این دستگاه ها را می توان در هر نوع زمین به کار برد. ولی برتری کاربرد آن ها در زمین های نرم بیشتر است . پیشروی این دستگاه ها در داخل سنگ های سخت به کندی صورت می گیرد. در این روش سر مته فولادی که متصل به انتهای لوله فولادی است ، از سر چاه چاه به کمک موتور ، حرکت دورانی می نماید . گل حفاری شده از داخل لوله به درون چاه تزریق شده و از اطراف لوله به سر چاه بر می گردد.

گل حفاری شده ضمن خنک کردن سر مته اعمال حمل خرده سنگ هایی که به وسیله سر مته از ته چاه تراشیده شده است ، به سر چاه و جلوگیری از فشار طبقات سست و ریزش آن ها به داخل چاه را نیز انجام می دهد. با این روش حفاری دورانی چاه های بسیار عمیق حفر می گردند .

روش توربینی

حفاری که در آن سر مته به جای آنکه به کمک لوله فولادی دوران نماید ، به وسیله توربینی که به عنوان نیروی محرکه که از گل حفاری شده و یا الکتریسیته استفاده می نماید ، حرکت می کند . در این روش قسمت متحرک تنها سر مته در عمق چاه خواهد بود . بنابراین می تواند سرعت دورانی به مراتب بیشتری را داشته باشد. از نظر سرعت عملی که در این روش دارد دارای برتری اقتصادی زیادی است.

منبع: http://abfazelab.blogfa.com/

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

کول چاه فاضلاب چیست؟

کول چاه فاضلاب و نکات مربوط به آن :

کول و کول گذاری در هنگام حفاری چاههای آب و فاضلاب جهت جلوگیری از ریزش خاک به درون چاه انجام می شود.

در تاریخ به درستی مشخص نیست که کول از کی به زندگی انسانها راه یافته است کول در طول هزاران سال به اشکال مختلف و جنسهای مختلف وجود داشته و در تاریخ همیشه تلویحا به ان اشاره شده است .مثلا در جایی به نوعی در کتاب خداوند الموت در قلعه حسن صباح وجود داشته و یا در زمان صفویه در جایی برای اب عمارتهای میدان امام خمینی اصفهان به ان اشاراتی گردیده است .

شکل امروزی کول از جنس بتن به دو صورت گرد (بنام میله ) و بیضی (بنام انباری) مورد مصرف خانگی و ابرسانی دارد .

کول میله یا کول گرد :

کول گرد به قطر های ۶۰-۷۰-۸۰-۹۰-۱۰۰ سانتی متر تولید می گردد.که قطر هر طرف بتنی ان ۵ سانتی متر و ارتفاع ان ۲۵ سانتی متر است که هر ۴ قالب برابر یک متر می باشد.

که بنا به قطر میله چاه کنده شده توسط مقنی مورد کاربرد دارد برای تقویت کول چه گرد و چه انباری از تسمه های فنری عدل بندی استفاده می گردد .که در صورت ترک بر داشتن کول در هنگام حمل و تخلیه با خاصیت فنری که تسمه از خود بروز می دهد حالت هندسی کول تا زمان کارگزاری حفظ شود.

دوستان زیادی اظهار تمایل دارند که از کول هایی استفاده کنند که از میلگرد در انها بجای تسمه استفاده شود لیکه به دلیل انکه قیمت میلگرد به روز و بسیار بالا می باشد به دلایل اقتصادی مقرون به صرفه نیست ضمن انکه خمکاری میلگرد و بستن دو سر ان نیز برای قرار دادن در قالب کول چالش زمانی زیادی برای سازنده ایجاد می نماید پس در کل عمل تولید کول با میلگرد به صرف و صلاح نیست.

کول میله ۶۰سانتی در هر خاور ۲۵ متر و در نیسان ۱۰متر قابل بارگیری است .

کول میله ۷۰سانتی در هر خاور۲۵ متر و نیسان۱۰متر قابل بارگیری است.

منبع:نیازمندیهای ساختمان تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات ساختمانی می باشد.

خدمات ما شامل فر چاه فاضلاب ،تخلیه چاه فاضلاب ، لایروبی چاه فاضلاب ، باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

فرمول محاسبه حجم انباره چاه جذبی فاضلاب در ساختمان های مسکونی

چاه جذبی یکی از روشهای سنتی دفع فاضلاب انسانی است که کماکان در مناطق دارای زمین آبکش و سطح آبهای زیرزمینی پایین مورد استفاده قرار میگیرد. البته ورود مستقیم فاضلاب به چاه جذبی بدون هیچگونه عملیات پیش تصفیه ، قابلیت اینگونه چاهها را در کاهش آلودگی (BOD5) فاضلاب به شدت کاهش میدهد که این امر موجب آلودگی منابع آب زیرزمینی میگردد. لذا استفاده مستقیم از اینگونه چاه ها برای دفع فاضلاب توصیه نمیشود. اتصال به سیستم فاضلاب شهری (در صورت در دسترس بودن) و یا استفاده از پکیج های فاضلاب مجهز به فن هوادهی که فرآیند تصفیه فاضلاب در آنها با کمک باکتری های هوازی و در نتیجه با کاهش بوی فاضلاب صورت میگیرد ، روشهای مطمئن تری در این خصوص محسوب میگردد. در صورت انتخاب چاه جذبی به عنوان گزینه دفع فاضلاب انسانی میبایست فاضلاب را ابتدا به داخل یک انباره تعفن (سپتیک تانک) هدایت نمود تا با ایجاد تاخیر و ایستائی در حرکت فاضلاب به مدت تقریبی ۲۴ ساعت ، لجن موجود در آن ته نشین شده و سپس آب باقیمانده به چاه جذبی هدایت شود. با توجه به فرآیند هضم لجن در چاه جذبی و سپتیک تانک با استفاده از باکتری های بی هوازی ، بوی نامناسبی همراه با گازهای قابل انفجار از این دو سیستم متصاعد میگردد که میبایست حتما با در نظر گرفتن لوله ونت مستقل با سایز حداقل ۴ اینچ به محوطه آزاد و دور از محل اسکان ساکنین (مثلا به محوطه بام ساختمان) تخلیه گردد. ضمنا اتصال لوله های آب باران به چاه جذبی فاضلاب نیز کاملا اشتباه بوده و میبایست جدا از آن احتراز نمود زیرا در هنگام بارش باران به ناگهان حجم زیادی از آب وارد سپتیک تانک یا چاه جذبی شده و موجب بر هم خوردن اکوسیستم موضعی باکتری های بی هوازی و اختلال در فرآیند هضم لجن و همچنین بر هم خوردن لجن و متصاعد شدن بوی ناخوشایند فاضلاب و پخش آن در محوطه ساختمان میگردد.

به هر صورت چنانچه بخواهیم در پروژه ای مسکونی واقع در مناطق معتدل و نیمه خشک (مانند شهر تهران) برای دفع فاضلاب از چاه جذبی استفاده کنیم ، حجم انباره چاه از فرمول زیر محاسبه میگردد :

V [lit] = 90 [Lit/Per] x تعداد نفرات ساکن x 0.01 x 30.5 x 12 x (10~15) x 0.5

۰.۰۱ : ضریب فاضلاب جامد

۳۰.۵ : ضریب حفر چاه

۱۲ : تعداد ماه های سال

۱۰~۱۵ :  دوره طراحی چاه که معمولا ده الی پانزده سال در نظر گرفته میشود

۰.۵ :ضریب فاضلاب جامد پس از گذشت ده الی پانزده سال

منبع : وبسایت بهداشت محیط ایران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

فواید چاه ارت
ارت:
در سایتهای کامپیوتری زمین مناسب از دو بابت حائز اهمیت می‌باشد :
الف ـ حفاظت در مقابل صاعقه و اضافه ولتاژها
ب ـ هم پتانسیل بودن تجهیزات نصب‌شده در سایت و کارکرد صحیح آنها بخصوص
تجهیزات دیجیتال و انتقال دیتا با توجه به بکارگیری تجهیزات کامپیوتری جدید لازم است به موضوع ارت و روش اجرای اصولی آن اهمیت بیشتری داده شود تا در آینده از آسیب رسیدن به نیروی انسانی و تجهیزات کامپیوتری پیشگیری شده و از عملکرد صحیح تجهیزات اطمینان داشته باشیم .
لزوم استفاده از سیستم ارت :
به منظور حفاظت افراد و دستگاهها ، اضافه ولتاژهای تولید شده در بدنه که باعث صدمه دیدن دستگاهها و افراد می‌شود ، همچنین ولتاژهای بسیار زیاد و
خطرناک ناشی از برخورد صاعقه با دکلهای کامپیوتری را باید در جایی خنثی نمائیم . به همین منظور استفاده از سیستم ارت و حفاظت از تجهیزات بسیار
لازم و ضروری است بعلاوه با افزایش استفاده از سیستمهای دیجیتالی و حساس ، لزوم بازنگری در طراحی ، نصب و نگهداری سیستمهای حفاظتی گراندینگ وجود دارد .
به طور خلاصه اهداف بکارگیری سیستم ارتینگ یا گراندینگ عبارتند از :
الف ـ حفاظت و ایمنی جان انسان
ب ـ حفاظت و ایمنی وسایل و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
ج ـ فراهم آوردن شرایط ایده‌ال جهت کار
د ـ جلوگیری از ولتاژ تماسی
ه ـ حذف ولتاژ اضافی
و ـ جلوگیری از ولتاژهای ناخواسته و صاعقه
ز ـ اطمینان از قابلیت کار الکتریکیروشهای اجرای ارت یا زمین حفاظتی :
بطور کلی جهت اجرای ارت و سیستم حفاظتی دو روش کلی وجود دارد که ذیلاً ضمن بیان آنها ، موارد استفاده و تجهیزات مورد نیاز هر روش و نحوه اجرای هر یک بیان می‌گردد .
۱ـ زمین عمقی :
در این روش که یک روش معمول می باشد از چاه برای اجرای ارت استفاده می شود.۲- زمین سطحی:
در این روش سیستم ارت در سطح زمین (برای مناطقی که امکان حفاری عمیق در آنها وجود ندارد) و یا در عمق حدود ۸۰ سانتیمتر اجرا می گردد.در چه شرایطی از روش سطحی برای اجرای ارت استفاده نمائیم ؟
در مکانهایی که :
ـ فضای لازم و امکان حفاری در اطراف سایت وجود داشته باشد .
ـ ارتفاع از سطح دریا پائین باشد مانند شهرهای شمالی و جنوبی کشور .
ـ پستی و بلندی محوطه سایت کم باشد .
ـ فاصله بین دکل و سایت زیاد باشد .
با توجه به مزایای روش سطحی اجرای ارت به این روش ارجحیت دارد .

منبع: مدیریت آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات ساختمانی می باشد.

خدمات ما شامل حفر چاه فاضلاب ،تخلیه چاه فاضلاب ، لایروبی چاه فاضلاب ، باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

ترکیبات فاضلاب و شاخص‌های کیفیت فاضلاب

ترکیبات فاضلاب تنوع گسترده‌ای دارد. موارد زیر لیستی از ترکیباتی است که ممکن است در آن وجود داشته باشند:

  • آب (بیش از ۹۵ درصد) که اغلب هنگام استفاده از سیفون توالت برای حمل زباله به فاضلاب اضافه می‌شود.
  • بیمارگرها شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها، پریون ها و کرم‌های انگلی
  • باکتری‌های غیر بیماریزا
  • ذرات آلی مثل مدفوع، مو، مواد غذایی، استفراغ، الیاف کاغذی، مواد گیاهی، گیاخاک و غیره.
  • مواد محلول آلی مثل ادرار، قندهای میوه‌ها، پروتئین‌های محلول، داروها، مواد مخدر و غیره.
  • ذرات معدنی مثل ماسه، ماسه سنگ، ذرات فلزی، سرامیک و غیره.
  • مواد محلول معدنی مثل آمونیاک، نمک – جاده، نمک – دریا، سیانید، هیدروژن سولفید، تیوسیانات، تیوسولفات و غیره.
  • جانوران مثل تک‌یاختگان، حشرات، بندپایان، ماهی های کوچک و غیره.
  • مواد جامد بزرگ مثل نوار بهداشتی، پوشک، کاندوم، سوزن، اسباب بازی کودکان، جانوران و گیاهان مرده و غیره.
  • گاز مثل سولفید هیدروژن، دی اکسید کربن، متان و غیره.
  • نامیزه ها مثل رنگ، چسب، سس مایونز، رنگ مو، روغن‌های امولسیون و غیره.
  • زهرابه مثل آفت‌کش‌ها، سمها، علف‌کشها و غیره.
  • داروهای شیمیایی و هورمونی

شاخص‌های کیفیت فاضلاب

هر ماده قابل اکسایش و کاهش در آبراه‌های طبیعی یا فاضلاب‌های صنعتی می‌توانند با فرایندهای بیوشیمیایی (میکروبی) یا شیمیایی اکسید شود. درنتیجه میزان اکسیژن در آب کاهش خواهد یافت. اساساً، واکنش اکسیداسیون بیوشیمیایی به شرح زیر است:

Oxidizable material + bacteria + nutrient + O2 → CO2 + H2O + oxidized inorganics such as NO3- or SO4—

مصرف اکسیژن با کاهش مواد شیمیایی از جمله سولفید و نیتریت به شرح زیر است:

S– + 2 O2 → SO4–

NO2- + ½ O2 → NO3-

از آنجایی که همه آبراه‌های طبیعی شامل باکتری و مواد مغذی هستند، تقریباً هر نوع ترکیب زائدی که وارد این آبراه‌ها می‌شوند واکنش‌های بیوشیمیایی را آغاز می‌کنند (همانطوری که در بالا گفته شد). این نوع واکنش‌های بیوشیمیایی که در آزمایشگاه‌ها اندازه‌گیری می‌شوند اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی نامیده می‌شوند (BOD). این مواد شیمیایی مسئول شکستن اکسید کننده‌های قوی هستند، این واکنش‌های شیمیایی که در آزمایشگاه انجام می‌شوند اکسیژن مورد نیاز شیمیایی نامیده می‌شوند (COD). هر دو آزمایش های BOD و COD برای اندازه‌گیری ارتباط اثر کاهش اکسیژن حاصل از آلاینده‌های فاضلابی هستند. تاثیر هر دو آزمایش بطور گسترده‌ای در اندازه‌گیری اثر آلاینده‌ها به اثبات رسیده‌است. آزمایش BOD برای اندازه‌گیری اکسیژن مورد نیاز برای آلاینده‌های زیست‌فروسایی است در حالی که آزمایش COD برای اندازه‌گیری اکسیژن مورد نیاز برای آلاینده‌های اکسید شونده است.

اصطلاح BOD پنج – روزه مقدار اکسیژن مصرف شده توسط اکسیداسیون بیوشیمیایی مواد تشکیل دهنده فاضلاب را در دوره ۵ روزه اندازه‌گیری می‌کند. مقدار کل اکسیژن مصرفی در زمان واکنش‌های بیوشیمیایی که تا پایان آن مصرف می‌شود BOD نهایی نامیده می‌شود. از آنجایی که BOD نهایی زمان بر است، BOD پنج – روزه به عنوان واحد اندازه‌گیری ارتباط اثرات آلودگی، تقریباً بطور جهانی تصویب شده است.

همچنین آزمایش‌های COD مختلف زیادی وجود دارند که COD چهار-روزه از همه معمول تر است.

هیچ ارتباط کلی بین BOD پنج-روزه و BOD نهایی وجود ندارد. همچنین هیچ ارتباط کلی بین BOD و COD نیز وجود ندارد. ممکن است که بتوان این نوع ارتباط را در یک جریانی خاص از فاضلاب برای آلاینده‌های خاص تعمیم داد اما این نوع ارتباط برای آلاینده‌های دیگر پساب در یک جریان دیگر از فاضلاب قابل استفاده نخواهند بود. چرا که ترکیبات هر جریان فاضلابی متفاوت است. به عنوان مثال آب رویی متشکل از محلول‌های قندهای ساده که می‌توانند از یک شیرینی پزی خارج شوند احتمالاً ترکیبات آلی دارند که خیلی سریع از بین می‌روند. در این صورت، BOD پنج-روزه و BOD نهایی بسیار مشابه خواهند بود و بعد از ۵ روز مواد آلی بسیار کمی وجود خواهد داشت. با این حال، آب روی نهایی یک تصفیه خانه که در یک منطقه بزرگ صنعتی کار می‌کند ممکن است تخلیه BOD نهایی بسیار بیشتر از BOD پنج روزه داشته باشد چراکه بیشتر این موادی که به راحتی از بین می‌روند ممکن است در طی مراحل تصفیه فاضلاب حذف شده باشند و در بیشتر فرایندهای صنعتی، مولکول‌های آلی خیلی سخت از بین می‌روند.

تست‌های آزمایشگاهی برای تعیین میزان بالای اکسیژن مورد نیاز در بسیاری از متون استاندارد دقیق هستند. نسخه آمریکایی آن ” روش‌های استاندارد برای آزمایشات آب و فاضلاب ” می‌باشد.

منبع : وبسایت دانشنامه آزاد ویکی پدیا

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

صفحه1 از2

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری