parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 


شرکت تخصصی رفع بوی بد فاضلاب ساختمان توسط دستگاه پیشرفته

برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید

09122155345

مشکل شما بوی بد فاضلاب است

بوی بد فاضلاب توالت دستشویی آپارتمان


شما به دنبال مایع یا پودری برای رفع بو هستید

مایع اسید پودر رفع بوی بد فاضلاب توالت دستشویی آپارتمان


زمان با ارزش خود را هدر ندهید.تجربه ما اثبات کرده که باید ریشه مشکل را کشف و از بین برد

مایع از بین بردن بوی بد فاضلاب توالت دستشویی آپارتمان


ریشه مشکل از گازهای چاه فاضلاب ، لوله های فاضلاب ، سیفون ها و تاسیسات دیگر است.

دلیل و علت بوی بد فاضلاب چاه توالت دستشویی


شرکت تخصصی رفع بوی پارساگستر فردا ، محل نشست گاز فاضلاب را توسط دستگاه شناسایی کرده ومشکل بوی فاضلاب را حل می کند.


شناسایی منبع بوی بد فاضلاب توالت ، توسط دستگاه انجام می شود

تضمین بازگشت وجه در صورت عدم رضایت شما.

برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید

09122155345













آیا از بوی بد فاضلاب توالت ، حمام ، آشپزخانه و سایر نقاط ساختمان خسته شده اید؟

چاره کار نزد ماست. رفع بوی بد و زننده سرویس های بهداشتی ، حمام و آشپزخانه به صورت 100% تضمینی توسط دستگاه و در زمان کمتر از یک ساعت و با هزینه ای بسیار ناچیز بدون خرابی فقط با یک تماس با مرکز ما برای همیشه از شر بوی بد و گازهای سمی و مضر که سلامت شما شهروندان عزیز را تهدید می کند خلاص شوید.

آثار مضر گاز های فاضلاب و بوی بد فاضلاب بر سلامتی انسان:

گاز سولفید هیدروژن یا گازهای فاضلاب موادی بسیار سمی هستند که از تجزیه مواد داخل چاه فاضلاب ایجاد می گردند. گازهای فاضلابی اثرات مزمن و گسترده‌ای دارد. در غلظت‌های خیلی پایین، این گاز باعث سر درد ، خواب آلودگی، بی حالی، حالت تهوع، استفراغ، تحریک چشم‌ها و سیستم تنفسی می‌گردد.

در غلظت بالاتر چشم‌ها در اثر تماس با این گاز قرمز، ملتهب و دردناک گردیده و به نور حساس می‌شوند. اثرات مزمن بوی بد فاضلاب بر روی سیستم تنفسی شامل سرفه، درد در بینی و گلو و درد هنگام تنفس می‌باشد.

بوی بد فاضلاب ، سلامتی کودکان را بیشتر تهدید می کند

در صورتیکه تماس با این گاز ادامه پیدا کند، شخص ممکن است دچار مسمومیت مزمن گردد. در این حالت علاوه بر تحریک چشم‌ها و ریه‌ها، ممکن است کاهش ضربان قلب، خستگی، بی‌خوابی، مشکلات گوارشی و عرق سرد هم در اثر مواجهه با گاز به وجود آید.

غلظت های بالا حتما باعث مرگ خواهد شد که بیشتر برای کارگران ساختمانی که به منظور تعمیر چاه وارد آن می شوند اتفاق می افتد.

بوی بد فاضلاب نشان دهنده نشت گاز ســمــی سولفید هیدروژن یا گاز فاضلاب به داخل منزل است.این بو می تواند دائمی باشد و یا فقط در زمانهای مختلفی(مثلا هنگام بارندگی) به مشام برسد.می تواند بسیار غلیظ باشد و یا بوی رقیقی داشته باشد.می تواند بویی شبیه بوی تخم مرغ گندیده یا ماهی یا لاشه گندیده داشته باشد.می تواند در آشپزخانه ، توالت ، حمام و یا هرجای دیگر از ساختمان به مشام برسد.

توصیه: برای مشاوره بیشتر درباره چگونگی رفع بو توسط دستگاه ، اینجا کلیک نمائید

مشاوره شبانه روزی

محل ورود بوی بد فاضلاب و نشت از شکستگی های ساختمان

انواع بوگیرهای طبیعی و مصنوعی توالت فقط بوی نامطبوع را مخفی می کنند
ولی گازهای فاضلاب و ضررهای آن را از بین نمی برند

بوی بد فاضلاب معمولا از یکی از اتصالات زیر نشت می کند.

ما محل دقیق نشت را با دستگاه شناسایی می کنیم

دلیل بوی بد فاضلاب توالت در ساختمان و محل نشت گاز فاضلاب

رفع بوی بد فاضلاب توالت ، حمام و بوی گند و آزاردهنده در ساختمان
آیا از بوی بد فاضلاب توالت ، حمام و بوی گند و آزاردهنده پیچیده در ساختمان خسته شده اید؟ آیا فقط به خاطر بوی بد منزل ، به فکر فکر فروش ساختمان خود افتاده اید؟ جای تعجب نیست که کلمه توالت ، ذهنیت بدی در انسان ایجاد می کند.چیزهایی که در توالت وجود دارند شما را با میکروب های بسیاری مواجه می کند زیرا میکروب ها برای رشد و تکثیر به سه عامل رطوبت ، تاریکی و غذا نیاز دارند که همگی در توالت پیدا می شود.حال با تمام این تفاسیر ، واقعیت گریز ناپذیر این است که شما مجبورید توالت منزل را تمیز کنید.

بیشترین و آزاردهنده ترین خصوصیت یک توالت چیست؟بله، بوی بد فاضلاب توالت و دستشویی ... . این بوی بد از هر چیزی ممکن است باشد.دیوار ، کف ، سینک تخلیه ، سیفون و یا وان حمام.امیدوارم که این بو از سپتیک تانک نباشد زیرا که بسیار بد بو خواهد بود.

حال باید چه کرد؟
حذف بوی بد فاضلاب توالت یا حمام با روش های ابتدایی:

ابتدا باید نوع بو را تشخیص داد، آیا بوی رطوبت است؟یا بوی کپک؟یا بویی شبیه بوی ادرار؟یا مدفوع؟یا بوی بد فاضلاب ؟یا حتی بوی مرداری که ممکن است در گوشه ای از حمام یا توالت پوسیده باشد.سپس باید مکان آن بو را مشخص کرد.آیا این بو در همه جای ساختمان و اتاق ها به وجود آمده ؟ یا در محل خاصی ، مثلا در نزدیکی توالت یا در داخل توالت و در نزدیکی سپتیک تخلیه؟ آیا منشاء بوی بد ، لباسی بوده که قبلا در حمام جا مانده؟ شما باید محل دقیق بوی بد را شناسایی کنید و سپس به آنجا بروید.

اگر نیاز دارید که بصورت سریع و موقتی ، بوی بد حمام یا دستشویی را از بین ببرید ، یک یا چند چوب کبریت را روشن کنید . چوب کبریت حاوی گوگرد است و گوگرد ، هنگام سوختن تبدیل به اکسید گوگرد می شود که ماده ای بسیار قوی برای پنهان کردن بوی بد فاضلاب است.


از بین بردن بوی بد دستشویی و توالت و حمام با روشن کردن کبریت
بدیهی است که بهترین راه برای از بین بردن بوی حمام ، باز کردن پنجره ها است.مگر
در هوای سرد یا بارانی.اگر این امکان وجود داشت ، پنجره ها را باز کنید و بگذارید که هوای تازه در گردش باشد. به هر صورت اگر امکان باز کردن پنجره وجود نداشته باشد ، راه های دیگری نیز هست.

رفع بوي بى فاضلاب توالت حمام أشپزخانه توالت با کبریت

باز کردن پنجره ها برای حذف بوی بد توالت و حمام و سرویس بهداشتی
برای خلاص شدن از بوی بد توالت یا حمام ، مطمئنا به چیزی قوی تر از آب و صابون نیاز دارید.برای شستشوی جرم کاسه توالت و کف حمام و دستشویی و دیوارها می توان از سرکه سفید و یا هیدروژن پراکسید استفاده کرد.همچنین می توان از مایع ظرفشویی به عنوان ماده قوی پاک کننده چربی استفاده نمود.استفاده از این مواد می تواند عامل چربی را از بین ببرد و در صورتی که بو از چربی دیوار و کف باشد ، مشکل را برطرف کند.

برای رفع بوی بد فاضلاب حمام آشپزخانه دستشویی توالت با باز کردن پنجره


از بین بردن بوی بد حمام بوسیله شستشوی حمام
استفاده از یک شمع یا چراغ (حتی بدون بو) می تواند بوی بد فاضلاب توالت ، آشپزخانه یا حمام را بصورت موقتی و سریع از بین ببرد.اما اگر نمی خواهید از این روش استفاده کنید ، استفاده از یک عطر قوی نیز می تواند موقتا شما را از شر این بوی بد خلاص کند.

از بین بردن بوی گند و بوی بد توالت دستشویی حمام با شستشو

از بین بردن بوی بد دستشویی و توالت و حمام ساختمان با شمع

رفع و از بین بردن بوی گند حمام و توالت توسط عطر

رفع بوی بد توالت آشپزخانه دستشویی حمام با عطر

آمونیاک نیز یک عامل بسیار قوی برای تمیز کردن حمام و دستشویی است.حداقل یک بار حمام و دستشویی را با آمونیاک تمیز کنید.به هیچ عنوان اجازه ندهید آمونیاک به مایع سفید کننده نزدیک شود.

جوش شیرین نیز عامل خوبی برای رفع بوی بد فاضلاب توالت ، حمام و دستشویی است.مقداری از جوش شیرین را در ظرفی بریزید(اندازه ظرف و جوش شیرین به اندازه حمام بستگی دارد) و آن را در حمام و یا دستشویی قرار دهید.پس از چند روز ظرف را برداشته و محتویات جدیدی از جوش شیرین در آن قرار دهید.این کار را بصورت مداوم و هر چند روز یک بار انجام دهید تا بوی بد از بین برود.

اسید کلریدریک نیز پیشنهاد می شود.این ماده شیمیایی بسیار تند می تواند لکه های با قدمت خیلی زیاد (مثلا لکه چهل ساله) را از بین ببرد. ولی در استفاده از این ماده قوی بسیار مراقب باشید.این ماده را سریعا بشویید و به هیچ عنوان برای مدت طولانی در کف یا دیوار نریزید.زیرا باعث از بین رفتن و خورده شدن رنگ و کاشی و سرامیک می شود.

از یک کیسه زغال چوب استفاده کنید.زغال چوب نیز ماننده جوش شیرین نه تنها می تواند برای صاف کردن آلودگی های آب استفاده شود بلکه می تواند بوی بد فاضلاب را نیز جذب کند.

دیوارها ، کف و کاسه دستشویی را ضدعفونی کنید و جرم باقی مانده پس از سالها استفاده را کاملا از بین ببرید ، در صورت وجود پرده و ... تمام آنها را کاملا بشویید.کاسه توالت را با دوز خوبی از آمونیاک و با برس تمیز کنید.در استفاده از مواد شیمیایی حتما از دستورالعمل نوشته شده بر روی آن پیروی کنید و هرگز از مخلوط مواد شیمیایی استفاده نکنید.حتما از محافظ چشم و پوست استفاده کرده و حتما پس از مدت کمی مواد اسیدی را بشویید.
از بین بردن بوی فاضلاب توالت ، حمام و دستشویی بصورت پیشرفته:

حذف مشکلات تاسیسات ، برای از بین بردن بوی بد توالت و حمام و دستشوییفرض کنید تمام این کارها را انجام دادید ولی بوی بد هنوز باقی بود.*آیا ساختمان منزل شما از سیستم فاضلاب شهری استفاده میکند ؟ و یا در ساختمان یک یا چند چاه فاضلاب وجود دارد ؟ مشکل می تواند در هر جایی از لوله کشی فاضلاب و یا تاسیسات دیگر باشد.برای حل مشکلات فنی بهتر است از افراد مجرب استفاده نمود. همکاران فنی ما (پس از سالها تجربه موفق) می توانند به بررسی لوله کشی ساختمان و قسمت های دیگر بپردازند و منشاء بوی بد را شناسایی کرده و بصورت کاملا تضمینی و برای همیشه شما را از شر بوی بد خلاص کنند.

۳ راه از بین بردن بوی بد فاضلاب

از بین بردن بوی بد فاضلاب منتشر شده در فضای خانه که ناشی از نشت گاز سمی و گاز فاضلاب به داخل خانه است راه و روش هایی دارد که در ادامه این مطلب برایتان خواهیم گفت.

دلیل بوی بد فاضلاب در خانه چیست؟بوی بد آپارتمان از کجاست؟

بوی بد فاضلاب نشان دهنده نشت گاز ســمــی سولفید هیدروژن یا گاز فاضلاب به داخل منزل است.این بو می تواند دائمی باشد و یا فقط در زمانهای مختلفی به مشام برسد.می تواند بسیار غلیظ باشد و یا بوی رقیقی داشته باشد.

همانطور که شما هم احساس کرده اید این بو می تواند بویی شبیه بوی تخم مرغ گندیده یا ماهی یا لاشه گندیده داشته باشد.می تواند در آشپزخانه ، توالت ، حمام و یا هرجای دیگر از ساختمان به مشام برسد.

چگونه بوی بد فاضلاب در خانه را از بین ببریم؟

راه اول:

یک چهارم تا یک دوم پیمانه جوش شیرین را در فاضلاب بریزید. یک دوم پیمانه سرکه سفید هم به آن بیفزایید. آنرا در فاضلاب بریزید و در فاضلاب را بپوشانید.

۳ راه از بین بردن بوی بد فاضلاب

راه دوم:

یک کیلو آهک را با ۱۰ لیتر آب مخلوط کرده بعد از چند ساعت آن را تکان داده و از صافی بگذرانید و صاف کرده آن را نه برای مدتی کوتاه برای مدتی دراز در دستشویی تخلیه نمایید.

راه سوم:

ترکیب نمک و جوش شیرین، محلول بسیار قوی و از بین‌برنده بوی بد فاضلاب است. یک لیوان نمک و یک لیوان جوش‌شیرین را به همراه یک کتری آب‌جوش به داخل چاه فاضلاب بریزید تا از بیرون زدن بوی نامطلوب آن جلوگیری کنید.

راه چهارم :

راه های ذکر شده در بالا فقط بوی بد فاضلاب را مخفی می کنند و منبع ایجاد بو را از بین نمی برند.بنابراین مجبورید هر از چند گاهی یکی از کارهای فوق را انجام دهید تا بوی بد توالت مخفی شود.برای از بین بردن دائمی بود بد توصیه می کنیم با متخصصین ما مشورت کنید.متخصصین شرکت با چندین سال تجربه ، ابتدا منبع و دلیل ایجاد بوی بد را شناسایی کرده و اقدام به رفع دلیل بوی بد می کنند.هزینه و قیمت خلاص شدن از شر بوی بد فاضلاب بسیار کمتر و ناچیزتر از آن است که فکر می کنید.با ما تماس بگیرید.

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل از بین بردن بوی بد فاضلاب توالت و گازهای خطرناک حاصل از آن ، باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

چاه فاضلاب ساختمان از لحاظ محتوا از سه بخش تشکیل شده است.

بخش لجن (حاوی هر ماده جامد یا نیمه جامد) که در ته چاه فاضلاب ته نشین شده است
بخش مایعات روی لجن
بخش گازهای فاضلابی روی مایعات

هنگام بارندگی اتفاق بدی می افتد.سطح مایعات روی لجن بالا آمده و باعث می شود گازهای روی مایعات متراکم و فشرده شوند.گازهای فاضلاب فشرده شده باید از چاه فاضلاب خارج شوند.معمولا لوله ای از چاه فاضلاب به پشت بام منازل کشیده می شود که به لوله ونت معروف است.وظیفه این لوله خارج کردن گازهای فاضلاب از چاه است.هنگام بارش باران گازهای فاضلاب فشرده شده با سرعت بیشتری از این لوله خارج می شوند.

حال مشکل خانه ما از کجاست?چرا هنگام بارش باران مخصوصا بارندگی شدید ، بوی بدی در توالت یا حمام به وجود می آید?
همانطور که گفتیم ، گازهای فاضلاب از لوله ونت خارج می شوند ولی این به این معنی نیست که از جاهای دیگری خارج نشوند.اگر هنگام بارندگی بوی بدی در توالت یا حمام می پیچد مطمئن باشید که گازهای فاضلاب از جایی وارد منزل شده اند.فشار گاز داخل چاه نشان دهنده این است که :

1- شاید لوله ونت به چاه فاضلاب مصل نیست و یا چاه فاضلاب منزل شما پر شده و جلوی لوله ونت را هم گرفته

2- فشار گازهای فاضلا بسیار زیاد است و نقصی در سیستم لوله کشی وجود دارد که گاز از آن خارج می شود.مثلا نقص در سیفون های توالت فرنگی و ایرانی و سیفون حمام یا کف شور

نرخ کشش آب چاه فاضلاب چیست?به میزان متر مکعب آبی که چاه فاضلاب می تواند در واحد زمان جذب نماید نرخ کشش و جذب آب چاه فاضلاب می گویند که به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله جنس لایه های خاک چاه(شنی ماسه ای رسی و ...) میزان لایه های لجنی که در دیواره ها و کف چاه جذب شده و مانع جذب آب می شود و ....

اگر هنگام بارش باران سریعا بوی بد فاضلاب شروع می شود این به این معنی است که نرخ کشش چاه فاضلاب ساختمان شما پایین است و یا چاه در حال پر شدن می باشد.اگر پس از قطع بارندگی بلافاصله بوی بد فاضلاب توالت یا حمام قطع شد می توان امیدوار بود که نرخ کشش و جذب چاه فاضلاب زیاد پایین نیست.

در تمامی موارد بوی بد فاضلاب نیاز به متخصص با تجربه برای رفع بوی بد است زیرا بوی بد فاضلاب دلایل گسترده ای دارد.سرویسکاران مرکز ما می توانند مشکل شما را با هزینه ای مقرون به صرفه و صرف مدت معقولی مشکل بوی فاضلاب را برای همیشه حل کنند. برای مشاوره تلفنی رایگان با ما تماس بگیرید.

بهترین روش مقابله با بوی بد چاه چیست؟

بوی بد چاه دست‌شویی ، ظرف‌شویی و حمام از آن‌ چیزهایی است که ممکن است هر از گاهی اهالی منزل را آزار دهد. خیلی اوقات، آدم نمی‌داند چه‌طور باید از شر این بوهای مزاحم خلاص شود؛آیا باید سریعاً به شرکت های لوله بازکنی یا تخلیه چاه زنگ بزنیم؟!

درباره زوایای پیدا و پنهان همین مساله با دکتر محمد منشوری گفت و گویی انجام شده است که در ادامه به آن اشاره می کنیم :

آقای دکتر! علت بوی نامطلوبی که گاهی ممکن است از چاه دست‌شویی استشمام ‌شود، چیست؟

وقتی فاضلاب وارد چاه می‌شود، بعد از گذشت مدتی، میکروارگانیسم‌های بی‌هوازی موجود در چاه شروع به تجزیه ی آن می‌کنند و در نتیجه ی این فرآیند، گازهایی مثل آمونیاک، متان و هیدروژن سولفوره که به “گازهای سپتیک” معروف هستند، تولید می‌شوند. این گازها کم‌کم از چاه بالا می‌آیند و بوهای نامطلوبی مانند بوی تخم‌مرغ گندیده در فضای توالت پخش می‌کنند. حالا اگر مانعی در کف سنگ توالت قرار داده نشود، این گازهای نامطبوع به سادگی باعث بدبو شدن محیط می‌شوند.

منظورتان از مانع، همین چاه‌بست‌هایی است که در سوراخ سنگ توالت می‌گذارند؟

نه؛ این چاه‌بست‌ها کارایی چندانی در جلوگیری از انتشار بو ندارند.

یعنی استفاده از آنها بی‌فایده است؟

بله، برای جلوگیری از پخش بوی نامطلوب چاه، بی فایده اند. اما به خاطر یک‌طرفه بودن دریچه، می‌توان از آنها به منظور جلوگیری از ورود و خروج حشراتی مثل سوسک، مگس یا پشه استفاده کرد؛ مخصوصاً در فصل گرما که چاه توالت بهترین مکان برای تکثیر سوسک‏ها و سایر حشرات موذی است.

از طرفی، اگر جسم سبکی از دست ما رها شود، با وجود چاه‏بست، دیگر به سرعت به درون چاه نمی‏افتد و باعث دردسرهای بعدی نمی‏‌شود.

خب، اگر منظورتان از مانع عبور بو، چاه‌بست نیست؛ پس چه چیزی می‌تواند جلوی انتشار بوی نامطلوب چاه را بگیرد؟

شترگلو یا همان سیفون. البته خیلی‏ها به اشتباه به فلاش‌تانک دست‌شویی می‌گویند سیفون.اما سیفون یا همان شترگلو، لوله‌ای خمیده شبیه مَد یا کلاهِ حرف «آ» است که زیر سنگ توالت کار گذاشته می‌شود و همیشه هم مثل یک کاسه پُر از آب است.

حالا این شترگلو چگونه می‌تواند جلوی بوی فاضلاب را بگیرد؟

گازهای سپتیکی بوی ناخوشایندی دارند و پس از تولید در عمق چاه، به سمت بالا حرکت می‌کنند. وقتی این گازها به آب درون شترگلو می‌رسند، درون آن حل می‌شوند و دیگر نمی‌توانند به سمت فضای اتاق توالت راه پیدا کنند. اگر سیفونی وجود نداشته باشد که این گازها در آب آن حل شوند، مسلماً محیط دست‌شویی غیرقابل تحمل می‌شود. و اگر چاه پر شده باشد باید هر چه سریع تر اقدام به تخلیه چاه کنیم.

نقش فلاش‌تانک که گفتید بعضی‎ها به اشتباه نام سیفون را روی آن گذاشته‌اند، چیست؟

وقتی حجم گازهای حل‌شده در آب شترگلو بالا می‌رود، آن آب هم به یک آب بدبو تبدیل می‌شود و می‌تواند آزارمان بدهد.

اگر چند بار در طول روز فلاش‌تانک دست‌شویی کشیده و آب درون سیفون تازه شود، دیگر جای نگرانی برای وجود بوهای نامناسب در فضای دست‌شویی نیست.

آقای دکتر! خیلی‌ها برای از بین بردن سوسک، حشرات یا حتی بوی بد چاه توالت، توی چاه، نفت می‌ریزند. این کار، درست است؟

نه، به هیچ عنوان! چون برخی باکتری‌های بی‌هوازی و هوازی توی چاه وجود دارند که وظیفه‌شان تجزیه مواد آلی مثل مدفوع است و اگر ما توی چاه نفت بریزیم، این میکروارگانیسم‌ها را از بین می‌بریم و در نتیجه، مواد آلی (مدفوع) راه یافته به درون چاه تجزیه نمی‌شوند.

و اگر تجزیه نشوند، چه می‌شود؟

معمولاً آبی که توی چاه می‌رود، در خاک اطراف چاه جذب می‌شود، ولی جامدات تا به وسیله باکتری‌ها تجزیه نشوند، نمی‌پوسند و از بین نمی‌روند. حالا اگر مواد آلی برای مدتی وارد چاه شوند و نپوسند، ‌نتیجه‌اش این می‌شود که چشمه‌ها و منافذ چاه می‌گیرد و چاه‌ها زودتر از آنچه که باید، پُر می‌شوند و به دنبال آن دردسرهای پُر شدن چاه و تخلیه چاه آن پیش می‌آید.

همچنین در مناطقی که فاضلاب از طریق لوله و شبکه جمع‌آوری یا همان سیستم اِگو، به تصفیه‌خانه فاضلاب برده می‏شود، ریختن نفت و سایر مواد‏ شیمیایی‏‏ باعث از بین رفتن میکروارگانیسم‌های تجزیه‌کننده ی فاضلاب و ایجاد اختلال در امر تصفیه فاضلاب می‏شود.

حالا که بحث پر شدن چاه پیش آمد، بگذارید این سوال را بپرسم که به نظر شما برای تخلیه چاه ، روش‌های فیزیکی و مکانیکی مناسب‌ترند یا استفاده از مواد شیمیایی؟

استفاده از مواد شیمیایی برای باز کردن راه چاه‌های پُرشده چندان کارساز نیست. ضمن اینکه بخار متصاعدشده از این مواد می‌تواند خطری جدی برای محیط زیست باشد.

چاره ی یک چاه پُر شده، فقط استفاده از پمپ‌های لجن‌کش است. گاهی هم اگر گرفتگی چاه به علت گیر کردن یک جسم خارجی در مسیر انتقال فاضلاب به چاه باشد، می‌توان از روش فنر انداختن برای از بین بردن مانع، استفاده کرد.

خب، برویم سراغ چاه ظرف‌شویی و آشپزخانه. می‌گویند سیل (Seal) کردن دریچه خروجی آب ظرف‌شویی و ماشین لباس‌شویی می‌تواند سدی باشد در مقابل بوی نامطلوبی که گاهی در آشپزخانه می‌پیچد. درست است؟

بله؛ سیل (Seal) کردن یعنی درزگیری یا آب‌بندی کردن دورتادور دریچه خروجی آب ظرف‌شویی یا ماشین لباس‌شویی.

اگر شما بخواهید بوی گازهای متصاعدشده از فاضلاب ظرف‌شویی یا لباس‌شویی به فضای درونی آشپزخانه‌تان نفوذ نکند، یا اگر بخواهید جلوی ورود سوسک‌ها را به داخل آشپزخانه بگیرید، باید بین لوله خرطومی خروجی آب و دریچه چاه‌ را به وسیله چسبی مانند چسب آکواریوم یا خمیر درزگیر، کاملاً بپوشانید تا علاوه بر جلوگیری از ورود بوی نامطلوب، جلوی ورود و خروج حشرات را هم از این درزها بگیرید و از نشت آب پیشگیری کنید.

اگر مسیر چاه ظرف‌شویی‌گرفت، چه؟

خب، در لوله‌هایی مثل لوله ظرف‌شویی یا حمام که قطرشان کم است، می‌توان از مواد اسیدی مایع یا جامد بازکننده راه لوله استفاده کرد. این مواد می‌توانند با حل کردن مو، چربی یا سایر مواد زاید، گرفتگی لوله را از بین ببرند. البته وقتی شما این مواد را توی لوله‌ها می‌ریزید، نباید تا مدتی، آب را باز کنید تا اجازه بدهید که این مواد، کارشان را به خوبی انجام دهند.

استفاده از این قبیل مواد اسیدی آسیبی به لوله‌ها نمی‌رساند؟

چرا، مسلماً می‌رساند و نه تنها ممکن است باعث خوردگی لوله‌های فلزی یا حتی پلاستیکی بشود، بلکه می‌تواند برای محیط زیست هم تهدیدی جدی باشد.

به همین خاطر، پیشنهاد من به کارگیری راه‌های فیزیکی برای مبارزه با گرفتگی چاه است؛ را‌ه‏هایی مثل قرار دادن توری روی سوراخ چاه ظرف‌شویی و خالی کردن تفاله چای و باقی‌مانده مواد غذایی در سبدهای کوچک مخصوص زباله در ظرف‌شویی جهت جلوگیری از تماس با بوبه بازکنی ها است.

استفاده از ونتیلاتور هم می‌تواند در تخفیف بوی نامطلوب چاه‌های خانه مؤثر باشد؟

البته! ونتیلاتور یا هواکش‌ می‌تواند گازهایی را که در چاه تولید می‌شوند و از آن بالا می‌آیند و به محیط خارجی می‌رسند، بمکد و از فضای داخل به بیرون ببرد و از این طریق در جابه‌جایی هوا نقش مؤثری ایفا نماید.

البته هواکش‌ها قادرند از خطرات گازگرفتگی در محیط‌های بسته‌ای مثل دست‌شویی یا حمام نیز پیشگیری کنند.

مگر در حمام و دست‌شویی هم ممکن است گازگرفتگی اتفاق بیفتد؟

بله؛ خیلی‌ها برای تمیز کردن سرویس‌های بهداشتی‌شان، مقدار زیادی مواد سفیدکننده استفاده می‌کنند که بخار حاصله از این مواد می‌تواند به ریه‌های آنها آسیب جدی برساند و حتی به خفگی و مرگ‌شان منجر شود.

به همین دلیل توصیه می‌شود هنگام نظافت با مواد شیمیایی، از ماسک مخصوص استفاده شود، هواکش روشن باشد و در صورت امکان در و پنجره‌ها هم باز باشد.

منبع : http://www.tebyan.net

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

کشتن موش فاضلاب

مـوش فاضلاب

این موشها در بخشهای سطحی و پایین ساختمانها فاضلابها انبارهای مواد غذایی و کالا و کارخانجات صنعتی و غیره زندگی می کنند و به زباله ها و زندگی در بین آنها بسیار علاقه مند هستند.اندازه این موش گاهی به نیم متر می رسد و با مهیا شدن شرایط مناسب از نظر غذا ،آب و پناهگاه تاریک در طول سال ۸تا۹بار آبستن شده و به طور متوسط ۷ بچه می زاید. موش فاضلاب لانه خود را در شکاف های جوی آب فاضلابها و درزها و خلل و فرج دیوار در بخشهای پایینی می سازد.موش فاضلاب در فاضلابها که بشتر از هر نقطه دیگری امکان زندگی فراهم است وجود دارد و لانه خود را در محل شاخه های فرعی فاضلاب که خشک است بنا می کند این موش علاقه مند به ساخت لانه است و مشاهده شده که حفراتی را به عمق کمتر از ۱.۵ متر با چندین راه ورود و خروج ایجاد می کند که بیشتر در حاشیه خاکی کانالهای عبور آب است.جالب است بدانید که این موش بسیار مهاجم ، گوشتخوارو شناگر قابلی است.

اهمیت پزشکی و مبارزه با جوندگان

کنترل موشها از نظر بهداشتی و اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد . موشها جهت ادامه زندگی و تکثیرنیازمند پناهگاه ، آب و غذا میباشند ( موشهای ماده در صورت مساعد بودن شرایط زیست در عرض ۱سال ۷-۵ بار تولید مثل می نمایند و هربار بین ۵ تا ۱۵ نوزاد بدنیا می آورند که این نوزادان در مدت ۳ ماه به بلوغ کامل میرسند و می توانند جفتگیری نموده و بچه بدنیا آورند ) بنابراین جهت کنترل موشها و کاهش زاد و ولد و جلوگیری از انتقال عوامل بیماریزا و خسارات ناشی ازتغذیه آنها با حذف نیاز های اصلی آنها میتوان در این راستا گام برداشت و از راههای مختلف مبارزه بهره گرفت.

الف– اقدامات محیطی

۱ – جلوگیری از ورود موشها به داخل اماکن شامل:

– مسدود نمودن سوراخهای کنار دیوار
– تعویض شیشه و دربهای شکسته
– نصب توری بر روی سوراخها و منافذ فاضلاب
– غیرقابل نفوذ نمودن درهای ورودی
– قراردادن زباله در کیسه های دربسته
– تعمیرکردن لوله های آب و جلوگیری از چکه کردن آنها

ب – اقدامات مکانیکی

نصب تله در محل عبور موشها
استفاده از تله های زنده گیر با کاربرد مواد غذائی جاذب موشها مانند خیار ، گردو
استفاده از تله های کشته گیر با کاربرد مواد غذائی جاذب موشها مانند خیار ، گردو
لاشه موشها را باید ضدعفونی نمود و آنها را در کیسه های در بسته قرارداد.

ج– مبارزه شیمیائی

-استفاده از طعمه های مسموم
-سمپاشی

اما این موارد هم به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در محیط زندگی و هم هزینه بالای تکرار آن بهترین راه نیست. زیرا ذرات معلق سموم نیز تا روزها در محیط خانه ما معلق هستند و ما استشمام می کنیم که خود سرطان زاست و برای کودکان و افراد مبتلا به بیماری های تنفسی بسیار مضرتر است.

منبع:وبسایت ایران دی اچ

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

جلوگیری از شیوع بیمار های چاه فاضلاب

دفع فاضلاب حاصل از شستشو

فاضلاب ناشی از شستشو ، بخشی از فاضلاب خانگی است که مواد مدفوعی و یا فاضلاب مستراح در آن وجود ندارد. فاضلاب ناشی از شستشو ، حاوی تعدادی عوامل بیماری زا است که تماس مستقیم یا غیرمستقیم آن با انسان ممکن است ایجاد بیماری نماید. این فاضلاب را باید به وسیلۀ چاهک های جذبی و یا اینکه توسط شبکۀ جمع آوری فاضلاب دفع نمود. در روستاها یا مناطقی که آب زیرزمینی بالا است و یا منطقه سنگلاخی و صخره ای است ، توسط کانالهایی با شیب مناسب، فاضلاب منازل را جمع آوری و به داخل سپتیک تانک هدایت می کنند. برای انجام این کار جلب مشارکت و همکاری مردم ضرورت دارد.

دفع صحیح مدفوع و فاضلاب

دفع فاضلاب در ایران قدیم اکثراً به صورت ابتدایی و نامطلوب صورت می گرفته است. برحسب شرایط محلی، فاضلاب خانگی در چاه ها یا محفظه های روباز مجاور توالت ها جمع آوری و پس از تخلیه آن را مستقیماً در مزارع کشاورزی به عنوان کود مورد استفاده قرار می دادند این نحوۀ دفع و نیز مجاورت چاههای دفع فاضلاب با چاههای آب آشامیدنی عامل اصلی اشاعۀ بیماریهای عفونی و انگلی و اپیدمی های وسیع بوده است.

در حال حاضر تنها تغییر و تحولی که در این زمینه به عمل آمده استفاده از گندگاه ( مخزن گنداب یا سپتیک تانک ) است. تجزیه میکروبها در مخازن مزبور تا اندازه ای در کاهش آلودگی مؤثر است، لکن استفاده مستقیم از پس آب مخزن گنداب در مزارع کشاورزی که در پاره ای از نقاط مرسوم است، مجاز نیست.

در این فصل می خواهیم با نحوه صحیح دفع مدفوع و فاضلاب و نیز مشخصات یک مستراح بهداشتی در روستا آشنا شویم.

اثرات دفع نا صحیح مدفوع

در هر جامعه ای دفع نا صحیح مدفوع از مهمترین علل شیوع بیماریها محسوب می شود؛ چرا که موجب آلودگی خاک ، منابع آب ، هوا و مواد غذایی شده و محیط مناسبی برای تخم گذاری ، پرورش ، تغذیه و انتقال آلودگی توسط حشرات به خصوص مگس فراهم می کند.

شیوع بیماریهای روده ای مثل انواع اسهال ها ، حصبه ، وبا و آلودگی هایی مانند انگل های روده ای ناشی از دفع ناصحیح مدفوع و آلوده شدن آب های آشامیدنی است.

انتقال این آلودگی ها نیز می تواند توسط حشراتی مانند مگس و سوسک انجام گیرد.

در مدفوع شخص بیمار یا به ظاهر سالم ، میکروبها و تخم انگل هایی وجود دارند که همراه با مدفوع در محیط پراکنده می شوند و در نتیجه آب آشامیدنی و مواد غذایی را آلوده نموده و مردم با خوردن آنها بیمار می شوند.

مخاطرات بهداشتی ناشی از دفع ناصحیح مدفوع را می توان به صورت زیر خلاصه نمود :

· شیوع بیماریهای عفونی و انگلی در جامعه

· مرگ و میر ناشی از بیماریهای عفونی و انگلی در جامعه

· کاهش نیروی کار و میزان تولید

· زشت و نازیبا شدن محیط زندگی

مستراح بهداشتی

یکی از راههای مبارزه با بیماریهای انگلی و روده ای ، دفع صحیح مدفوع از طریق ساختن و استفاده از مستراح های بهداشتی است.

مستراح هایی که در مناطق روستایی مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از :

الف ) مستراح معمولی

ب ) مستراح گوده ای و کانالی

ج ) مستراح آبگیر

د ) مستراح آبی

ه ) مستراح کودی

و ) مستراح معمولی اصلاح شده تهویه ای

برخی از انواع این مستراح ها که بیشتر معمول است توضیح داده می شود :

الف ) مستراح معمولی بهداشتی :

نوعی از مستراح است که ضمن دارا بودن شرایط نسبتاً بهداشتی ، قابل احداث در روستاها بوده

و ساختن آن نیاز به هزینه زیادی ندارد. مستراح معمولی بهداشتی باید شرایط زیر را داشته باشد :

۱- چاه

عمق چاه مستراح برای یک خانوار ۵ نفری بین ۲ تا ۵ متر باید باشد

منظور ازچاه محفظه ای است که مدفوع انسانی در آن ذخیره شود ؛ به نحوی که باکتریها و انگلها و

عوامل زیان بخش محیط خارج و همچنین حشرات و سایر حیوانات به آن دسترسی پیدا نکنند.

چاه مستراح در منازل معمولاً به شکل استوانه ای حفر می شود. قطر دهانه چاه حدود ۹۰ سانتیمتر

در نظر گرفته می شود. چاه مستراح ممکن است با دهانه مربع و یا مستطیل به ابعاد ۱۲۰ تا ۹۰ سانتیمتر نیز حفر شود.

· عمق چاه

عمق چاه مستراح برای یک خانوار متوسط ( ۵ نفره ) باید بین ۲ تا ۵ متر باشد. در زمینهای سخت و غیرقابل نفوذ به علت جذب نشدن آب عمق چاه را می توان به ۸ تا ۱۰ متر افزایش داد. در زمینهایی که سطح آب زیرزمینی بالاست می توان از توات هایی با مخزن آبی استفاده نمود.

· محل چاه

چاه مستراح باید پایین دست چاه آب آشامیدنی حفر شود.

با توجه به جنس، شیب زمین و نیز سطح آب زیرزمینی، مستراح و چاه آب آشامیدنی باید حدود ۷ تا ۱۵ متر و گاهی تا ۳۰ متر از یکدیگر فاصله داشته باشند. هر چه جنس زمین سست تر و قابل نفوذتر باشد این فاصله باید زیادتر انتخاب شود و برعکس در زمین های سفت و محکم فاصله کمتری را می توان انتخاب نمود.

· کف چاه

کف چاه مستراح در زمینهای یکنواخت غیرآهکی بایستی حداقل ۵/۱ تا ۳ متر بالاتر از سطح آب زیرزمینی قرار گرفته باشد. دیوار قسمت بالایی چاه باید طوقه چینی شده و قطر آن کمتر از قسمت های دیگر باشد و با مصالح بادوام پوشش داده شود.

· نقل و انتقال

نقل و انتقال روی مدفوع تازه هرگز نبایستی انجام گیرد. بنابراین حفر دو حلقه چاه برای استفادۀ متناوب از آنها ضروری است تا در صورت پر شدن یک حلقه چاه، درب آن به مدت یک سال مسدود شده و از چاه دوم استفاده شود. محتویات چاه اول پس از یک سال تخلیه گردد، و یا برای این منظور مستراح با محل دفع دو انبار که به مستراح کودی معروف است احداث نمایند

۲- نشیمنگاه مستراح

سطح نشیمن یا سنگ مستراح و اطراف آن باید از مصالح با دوام و غیرقابل نفوذ و قابل شستشو مانند بتون ، کاشی ، سفال ، سنگ چینی ، سرامیک ساخته شود. سنگ نشیمن باید بدون ترک و شکستگی و به رنگ روشن باشد. البته در صورتی که مشکل افزایش هزینه مطرح نباشد استفاده از سنگ چینی بادوام بهتر و شستشوی آن آسان تر است.

۳- اتاقک مستراح

اتاقک مستراح باید دارای مشخصات زیر باشد :

§ کف اتاقک مستراح و دیوارهای داخلی آن ، باید حداقل تا یک متر قابل شستشو باشد. در مستراح هایی که دارای دستشویی هستند قابل شستشو بودن دیوار تا ارتفاع ۵/۱ متر ضرورت دارد.

§ پنجره ای به ابعاد حدود ۵۰ × ۴۰ سانتیمتر ( ۲۰ درصد سطح کف اتاقک ) به منظور تهویه و تأمین نور نصب شود. این پنجره باید در محل مناسبی به ارتفاع حداقل ۱۶۰ سانتیمتر از کف دیوار قرار گرفته و مجهز به توری باشد.

§ درب مستراح از هر نوعی که باشد ( پارچۀ ضخیم ، حصیری با پوشش پارچه ای ، جاجیم ، گلیم ، چوب و … ) برای جلوگیری از ورود مگس و حشرات ، باید بدون درز و شکا ف بوده و با نصب فنر خودبخود قابل بسته شدن باشد.

§ سقف اتاقک باید شیب دار باشد و آبریز پشت بام در جهت مخالف درب ورودی مستراح قرار داده شود.

§ کف اتاقک مستراح ضمن قابل شستشو بودن بایستی به طرف نشیمن شیب کافی داشته باشد و از سطح اطراف مستراح ۱۵ سانتیمتر ( یک پله ) بالاتر قرار گیرد.

§ ابعاد داخلی اتاقک عموماً یک متر در یک متر و حداکثر ۲۰/۱ × ۲۰/۱ متر کافی خواهد بود ؛ اما در صورت استفاده از دستشویی در داخل اتاقک ، ابعاد آن حدود ۵۰/۱ × ۲۰/۱ در نظر گرفته می شود. دیوارهای خارجی مستراح باید صاف ، بدون درز و شکاف و خوش نما باشد و حدود ۱۵ سانتیمتر با عرض ۱ متر از زمینهای اطراف بلندتر و با مصالح قابل شستشو پوشانیده شود و به طرف خارج شیب داشته باشد تا در مواقع بارندگی شدید آب داخل مستراح نشود.

حداقل ارتفاع داخلی مستراح ۲ متر و ارتفاع درب ورودی کمتر از ۸/۱ متر نباشد

§ فضای خالی اطراف اتاقک نباید به عنوان انباری ، مرغدانی و یا محل نگهداری اشیاء زائد مورد استفاده قرار گیرد.

§ نصب هواکش برای جلوگیری از انتسار بو و نیز نظافت دایمی داخل اتاقک و سنگ مستراح ضروری است.

باید توصیه کرد حتی الامکان در احداث و یا بهسازی مستراح ها از مصالح محلی متداول و مناسب استفاده شود.

۴-آب سالم

حتی الامکان داخل اتاقک مستراح دارای شیر آب سالم متصل به آب مصرفی منزل باشد و ترجیحاً بیرون یا داخل اتاقک مجهز به دستشویی گردد.در صورت نبودن شبکه لوله کشی آب استفاده از یک بشکۀشیردار داخل اتاقک مستراح ضرورت دارد.

۵- شترگلو و (سیفون )

هنگام احداث مستراح بهداشتی لازم است از یک قطعه شترگلو به صورت لوله ای U شکل که از آب پر می شود و در زیر کاسۀ نشیمن قرار می گیرد، استفاده شود.

سیفون به وسیلۀ فشار آب سنگ توالت و ضمائم آن را شستشو داده و مواد زائد را به چاه فاضلاب هدایت می کند

حداقل شرایط قابل قبول یک مستراح معمولی در منازل روستایی

۱- مستراح باید دارای دیوار، سقف و درب باشد.

۲- مستراح باید داری کف قابل شستشو ( دارای شیب مناسب به طرف سره ) باشد.

۳- دیوارهای داخلی مستراح از کف تا ارتفاع ۱۵ سانتیمتر قابل شستشو باشد.

۴- جریان طبیعی هوا در اتاقک مستراح برقرار باشد. ( پنجره یا منفذ خروجی هوا داشته باشد )

۵- مدفوع از طریق سره در چاه جاذب، سپتیک تانک ، مخزن آبی ، و یا لوله جمع آوری فاضلاب روستا تخلیه گردد ( باعث آلودگی محیط نشود و متعفن و بدنما نباشد )

۶- در داخل مستراح و یا مجاورت آن آب جهت شستشو به مقدار لازم در دسترس باشد.

ب – مستراح گوده ای یا کانالی ( صحرایی )

احداث این مستراح برای افرادی که در حال حرکت هستند و یا برای مدت زمان طولانی در یک نقطه نمی توانند مسکن نمایند ( عشایر ) و همچنین در مواقع بروز حوادث و بلایا توصیه می شود. برای این کار زمین را به عمق ۱ تا ۲ متر به صورت شیار حفر می کنند. خاک حاصله را به اطراف می ریزند و برای حفاظ اطراف آن از چادر، گونی ، چوب حصیرو… استفاده می نمایند.

پس از هر بار دفع مدفوع توسط بیل روی آن خاک می ریزند تا از دسترس حشرات دور نگهداشته شود. هنگام ترک محل، شیار را با خاک کاملاً می پوشانند.

ج – مستراح متصل به سپتیک تانک یا مخزن ( مستراح آبگیر )

سپتیک تانک یک مخزن ته نشینی غیرقابل نفوذ است که فاضلاب از طریق یک لوله کوتاه به داخل آن ریخته می شود. سپتیک تانک یک روش دفع فاضلاب نیست بلکه فقط به جداسازی و تجزیه مواد جامد از فاضلاب کمک می کند. پسآب سپتیک تانک معمولاً به کمک چاه جاذب در زمین دفع می شود و لجن باقیمانده در مخزن هر چند وقت یکبار تخلیه می گردد.

سپتیک تانک ساده ترین نوع تصفیه خانه تک واحدی است که تصفیۀ فیزیکی و بیولوژیکی به کمک باکتری های بی هوازی به طور همزمان در آن انجام می گیرد و برای اجتماعاتی که ظرفیت تولید فاضلاب آنها حداکثر تا ۴۰۰ متر مکعب در شبانه روز باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.

سپتیک تانک متشکل از یک انباره سرپوشیده ای است، که معمولاً با بتون ساخته و در زیر خاک مدفون می باشد. فاضلاب پس از ورود به انباره به علت کاهش سرعت جریان ، قسمتی از مواد معلق خود را به صورت ته نشینی از دست می دهد، و از سوی دیگر انباره خارج می شود.

مواد ته نشین شده به صورت لجن در کف انباره به کمک باکتری های بی هوازی هضم شده و ایجاد گاز می نمایند. مهمترین نتیجۀ فعل و انفعالات مزبور، کاهش قابل ملاحظۀ حدود ۸۰% حجم لجن است که تخلیۀ آن در فاصلۀ زمانی ۲ تا۴ سال یکبار انجام می شود.

د- مستراح آبی

مستراح آبی از یک مخزن آب، یک نشیمن و یک لوله آویز که از انتهای سوراخ نشیمن در آب مخزن فرو رفته تشکیل شده است. مدفوع از درون لولۀ مزبور به داخل آب هدایت می شود. لجن حاصله که در اثر فعل و انفعالات میکروب ها به یک چهارم حجم اولیه تقلیل یافته است در ته مخزن انباشته می شود و بایستی هر چند وقت یک بار تخلیه گردد. ضمناً از این گونه مستراح ها بیشتر در نقاطی که سطح آب زیرزمینی بالا است یا در مناطقی که طبقات زمین سنگی است می توان استفاده نمود. مستراح آبی معمولاً از قسمتهای مختلف به شرح زیر تشکیل شده است :

الف – مخزن : نقش مخزن در مستراح آبی این است که مدفوع را از دسترس مگس دور نگهدارد و فعل و انفعالات آن را به صورت بی ضرر در آورد. شکل مخزن بسته به مصالح ساختمانی موجود می تواند مکعب و یا مکعب مستطیل باشد. گنجایش مخزن بستگی به تعداد نفرات استفاده کننده و فواصل تخلیه دارد.

گنجایش مخزن یک مستراح آبی برای یک خانوار متوسط و با فواصل تخلیه شش سال و یا بیشتر، نباید کمتر از یک متر مکعب باشد. معمولاً ارتفاع آب در مخزن بایستی به ۱ تا ۵/۱ متر برسد.

ب – دفع پسآب مستراح های آبی به طرق زیر انجام می گیرد :

چاه جاذب – برای دفع پس آب حاصله از این گونه مستراح ها در صورت امکان می توان از چاههای جاذب استفاده نمود. برای این کار باید لوله ای را که معمولاً به فاصله ۳۰ الی ۴۰ سانتیمتر از سقف مخزن قرار دارد به چاه جاذبی که در نزدیکی مستراح حفر می گردد وصل نمود.

کنترل حشرات در مستراح

اغلب حشرات بر روی مدفوع تخم گذاری می کنند. لذا ساخت غیراصولی مستراح باعث تکثیر و ازدیاد حشرات ناقل عوامل بیماری زای مدفوعی می گردد.ریختن حشره کشها به درون چاه مستراح به منظور کشتن حشرات توصیه نمی شود، زیرا حشره کشها در مدت کوتاهی آنها را از بین می برند ولی به تدریج حشرات نسبت به این حشره کشها مقاوم شده و نسلهای جدید مقاومی به وجود می آورند.

یک راه حل جدید کنترل مگس در مستراح ها و چاهها ، استفاده از یک نوع مستراح معمولی بهداشتی تهویه دار است که به نام « مستراح زیمبابوه » معروف است. در این مستراح ها سنگ مستقیماً روی چاه قرار می گیرد. در گوشه ای از چاه ، لوله ای به قطر ۱۰ سانتیمتر تا یک متری بالای سقف نصب شده و روی آن توری قرار می دهند. این لوله ضمن تهویۀ چاه ، مگسها را به طرف نور، به سمت پشت بام هدایت و محبوس می کند.

چنانچه شرایط قابل قبول برای ساخت یک مستراح معمولی در نظر گرفته شود ، کنترل حشرات در مستراح مشکلی ایجاد نمی کند.

نگهداری و نظافت مستراح بهداشتی

پس از ساخت مستراح بهداشتی باید نحوۀ نگهداری و نظافت آن نیز به خانوارها آموزش داده شود. توجه به این مسئلۀ مهم ضمن اینکه باعث افزایش دوام ساختمان مستراح خواهد شد، از اشاعۀ بیماری و جلب حشرات نیز جلوگیری می کند.

در واقع اهمیت نگهداری یک مستراح بهداشتی کمتر ازساخت آن نیست ، چه بسا در بعضی مناطق روستایی با صرف هزینه هایی مستراح بهداشتی ساخته می شود اما در نگهداری و نظافت آن کوشش نمی شود. بنابراین پس از مدت کوتاهی سنگ و دیوارها و نمای آن فرسوده شده و بوی ناشی از عدم نظافت آن افراد را با مشکل مواجه می سازد.

لذا آموزش نحوۀ نگهداری و اهمیت نظافت و نیز گندزدایی مستراح به خانواده ها و انتقال آموزش از طریق آنان به کودکان بسیار ضروری است.

به طور خلاصه شرایط یک مستراح بهداشتی عبارتند از :

· فاضلاب مستراح باید یا مخزن دفع داشته باشد و یا به شبکۀ جمع آوری عمومی فاضلاب متصل باشد.

· دارای دیوار ، سقف ،کف و در باشد. ( دیوار حداقل تا ارتفاع ۱۵ سانتیمتر قابل شستشو باشد )

· اتاقک مستراح دارای نور و جریان هوا بوده ، و نباید متعفن و بدنما باشد.

· سره سالم ، بدون شکستگی و قابل شستشو باشد.

· کف توالت به سمت سره دارای شیب و قابل شستشو باشد.

برای شستشو به آب دسترسی داشته باشد. ( شیر آب ، منبع آب با استفاده از آفتابه یا شلنگ )

منبع: وبسایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

خطرناک ترین گازهای چاه فاضلاب

گازهای موجود در چاه :

از دیگر مسائلی که جزء مخاطرات چاه ها محسوب می گردد وجود گازهای سمی است .

بیشترین گازهایی که در چاه ها یافت می شوند عبارتند از :

۱) گاز هیدروژن سولفوره ۲) آمونیاک ۳ ) گاز کربنیک ۴) متان

گاز هیدروژن سولفوره :

این گازها در اثر سوختن ناقص موادی مانند مو و پشم و گوشت و موادی که دارای گوگرد می باشند بوجود می آید . بوی این گاز شبیه بوی تخم مرغ گندیده می باشد . مقدار خیلی کم این گاز را می توان با حس بویایی تشخیص داد در جاهایی که تدریجاً استشمام شود حس بویایی را فلج می کند .

۱ % این گاز شدیداً خطرناک است و تا ۲% این گاز را می توان تشخیص داد در جایی که مقدار گاز در چاه زیاد باشد تخلیه گاز باید با وسایل ضد جرقه انجام گیرد . اگر گاز در محیط سر بسته ای از داخل چاه نشت کند امکان مسمومیت وجود دارد . شخصی را که برای مدتی از این گاز تنفس کرده باید به هوای آزاد انتقال داد و در صورت عدم تنفس اقدام به دادن تنفس مصنوعی و اکسیژن نموده و مصدوم را به بیمارستان منتقل نمود .

آمونیاک :

این گاز از هوا سبک تر، بی رنگ و بوی آن تند و زننده و در صورت اختلات با هوا و گرم شدن و همچنین با تحت فشار قرار گرفتن قابلیت انفجار دارد . خنثی سازی آن با آب پودری صورت می گیرد این گاز باعث تحریکات چشم، بیتنی و مجاری تنفسی انسان می گردد و بی هوش کننده و سرفه آور است حتی در سطح پوست تولید سوختگی می کند وجود ۱ الی ۵% درصد این گاز به مدت ۱ ساعت تولید مرگ می کند .

شخصی که دچار مسمومیت با این گاز شده باشد عرق شدید می کند که باید به هوای آزاد منتقل شود و چشم و پوست و محل های آلوده را با آب زیاد شستشو داد همچنین هرگونه لباس آلوده را از تن وی خارج نمود .

گاز کربنیک :

گازی بی بو، بی رنگ، غیر قابل اشتعال سنگینتر از هوا و محلول در آب است ، این گاز می تواند سرعت و حجم تنفس را ۵۰% بالا ببرد وجود ۳% آن سرعت و حجم تنفس را ۲ برابر می نماید و مقدار ۱۰% آن کمتر از چند دقیقه تولید مرگ می نماید عمده ترین خطر این گاز بالا بردن سرعت تنفس است .

کمک های اولیه :

انتقال به هوای آزاد، دادن تنفس مصنوعی و اکسیژن در جایی که لازم باشد .

گاز متان :

بی رنگ، بی بو و قابل اشتعال و انفجار و مقدار کمی از آن در آب حل می شود .

مخلوط این گاز با هوا و اکسیژن و با گاز کلر قابل انفجار است ، کمی سمی است و استنشاق آن به مدت طولانی جای اکسیژن را در دستگاه تنفسی اشغال و تولید خفگی می نماید . باید مصدوم به هوای آزاد منتقل کرد و در صورت لزوم اقدام به تنفسی مصنوعی نمود .

کمبود اکسیژن :

در بعضی از چاه ها ممکن است گازهای مسموم کننده وجود نداشته باشد اما بخارات ( دم ) و گازهای بی اثر جایگزین اکسیژن شده و درصد آن را پایین می آورد و شخص را دچار خفگی کامل یا ناقص می کند .

منبع :وبلاگ فایرمن

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

تولید بیو گاز ازفضولات

بررسی امکان استفاده از بیو گاز در تامین انرژی سوخت در کانون های اسکان عشایر استان فارس

تولید بیو گاز ازفضولات
استفاده از انرژی بیو گاز در مناطق صعب العبور عشایری و روستاهای دور افتاده با استفاده از فضولات دامی قابل دسترس راهی جهت تامین انرژی ارزان و سهل الوصول و جلوگیری از هدر رفت انرژی با ارزش سوخت های فسیلی مثل نفت و و گاز میباشد.

استفاده از انرژی بیو گاز در مناطق صعب العبور عشایری و روستاهای دور افتاده با استفاده از فضولات دامی قابل دسترس راهی جهت تامین انرژی ارزان و سهل الوصول و جلوگیری از هدر رفت انرژی با ارزش سوخت های فسیلی مثل نفت و و گاز می باشد.

برای تولید بیوگاز در مناطق روستایی و مجتمع های کشاورزی و دامپروری می توان اقدام به ساخت دستگاه بیوگاز کرد یک واحد بیوگاز می تواند از فضولات حیوانی، ضایعات کشاورزی، فضولات انسانی و فاضلابهای شهری و آب به عنوان خوراک استفاده کند. در این تحقیق با ابتدا پهن(کود)تازه گاو جمع آوری گردید سپس در یک بشکه ۶۰لیتری کود گاو با آب مخلوط و کاملا بهم زده شد پس از تهیه محلول امولسیونی از کود گاو و آب، مواد مزبور را در یک بشکه ۲۰۰ لیتری ریخته و درب بشکه کاملا بسته شد و به مدت ۳هفته در یک منطقه باز درمعرض نور خورشید نگهداری شد از طرفی به منظور گرفتن گاز از درب کوچک بشکه با تعبیه شیر آلات گاز اقدام به گاز گیری شد پس از ۲ ۳هفته بسته به شدت دما با فعالیت میکرو ارگانیسمها گاز تولید شد که با آماده کردن اجاق شعله و یک دستگاه روشنایی اقدام به تهیه گاز و اخذ شعله حرارت گردید.لازم به ذکر است میزان گاز تولیدشده به نوع مواد ورودی، میزان اسیدی بودن خوراک و دمای محیط بستگی دارد. بر اساس نتایج حاصله لجن باقیمانده از دستگاه به عنوان یک کود غنی از ازت قابل استفاده می باشد.در مناطق روستایی هر خانوار می تواند به طور انفرادی یک دستگاه بیوگاز داشته باشد و یا چند خانوار ساکن در کنار هم می توانند به طور اشتراکی یک دستگاه بیوگاز بسازند. براساس محاسبات انجام شده، کود حاصل از سه راس گاو و یا چند راس گوسفند پاسخ گوی تولید گاز مصرفی هر خانوار در طول سال است. که این میزان تولید گاز، حدود ۵۰۰ متر مکعب به ازای هر کیلوگرم فضولات تجزیه شده است. در این مقاله مروری است به اهمیت استفاده از بیوگاز و روش تولید در مناطق دور افتاده عشایری و روستایی پرداخته شده است.

منبع:وبسایت آفتاب

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

تاریخچه استفاده از آفتابه

همه چیز درباره آفتابه!

بچه ها از مدرسه که تعطیل می شدند شیطنت می کردند و جهت لوله ها را تغییر می دادند. پیرمرد از کوره درمی رفت و بد و بیراهی می گفت و در اسرع وقت لوله ها را به حالت قبل برمی گرداند. بعضی ها هم جلوی بساطش می ایستادند و فیگور آفتابه می گرفتند. یک دست به کمر می زدند و دست دیگر را به صورت اریب به سمت آسمان می فرستادند.

پسربچه هایی که با فقر امکانات مواجه بودند با این تفریحات سالم و ناسالم چند دقیقه ای سرخوش می شدند.

سلف سنتی شیلنگ و سیفون

در دهه ۶۰ و ۷۰ آفتابه وسیله آشنای خانه همه ایرانیان بود. این وسیله بیشتر در جاهایی کاربرد داشت که خبری از آب لوله کشی نبود.

توالت های داخل حیاط مجهز به آفتابه بودند. در مسافرت ها هم همیشه یک عدد آفتابه را برای روز مبادا در صندوق عقب ماشین می گذاشتند. البته حالت دیگرش این بود که از آفتابه به جای سیفون استفاده می کردند.

در تعریف سیفون نوشته اند: «سیفون مکانیزمی است برای گردآوری و رهاسازی یکباره آب».

آفتابه تشکیلات پیچیده سیفون را نداشت؛ ولی آن قدر کارآمد بود که خودش به تنهایی کار سیفون را انجام می داد. اگر می خواستند از این سیفون سنتی بهتر بهره ببرند آفتابه را چند بار پر و خالی می کردند البته ایرانیانی که سراغ آفتابه می رفتند خیلی به کاربردش فکر نمی کردند.

آنها به رسم رعایت نظافت یک عدد آفتابه پلاستیکی یا مسی در سرویس بهداشتی منزلشان قرار می دادند.

زمانی که آب لوله کشی قطع می شد آفتابه قدر و منزلت بیشتری پیدا می کرد. معمولا همیشه سرویس های بهداشتی به یک آفتابه پر از آب مجهز بودند و افراد پس از استفاده از سرویس بهداشتی، این وسیله پلاستیکی یا مسی را برای نفر بعدی پر آب می کردند.

در غیر این صورت طرف قبل از وارد شدن به دستشویی باید زحمت پرکردن آفتابه را هم می کشید. افرادی که مورد احترام خانواده و صاحبخانه بودند از انجام این کار سنگین معاف می شدند. معمولا پسربچه ها این مسئولیت را به عهده می گرفتند و آفتابه پر از آب را تقدیم مهمان می کردند. گاهی هم پیش می آمد که شیطنت می کردند و آفتابه را از آب داغ سماور پرمی کردند که فریاد جیغ و داد مهمان، خنده پسربچه های بازیگوش را در پی داشت.

ردپای آفتابه در ضرب المثل های ایرانی

نام آفتابه دگرگون شده واژه آب تابه است. یعنی آبی که درون تابه (ظرف) ریخته می شود و هنگام شست وشو مورد استفاده قرار می گیرد.

واژه «آفتابه» در ضرب المثل های ایرانی حضور پررنگی دارد. مردم در ضرب المثل ها سراغ اشیایی می روند که کاربرد زیادی دارد و وقتی یک وسیله این قدر در مثل ها تکرار شده یعنی خودش خیلی مورد استفاده قرار گرفته است.

معروف ترین ضرب المثلی که همه شنیده اند «آفتابه خرج لحیم کردن» است. این مثل در مواردی به کار می رود که آن کار توجیه اقتصادی نداشته باشد. در قدیم آفتابه های مسی مرسوم بود که وقتی سوراخ می شد با «لحیم» آن سوراخ را می بستند.

گاهی وقت ها تعداد سوراخ ها این قدر زیاد می شد که اگر آن را دور می انداختی و یک عدد جدید می خریدی به صرفه تر بود. «آفتابه لگن هفت دست ولی شام و ناهار هیچ چی» مواقعی کاربرد دارد که حاشیه های یک ماجرا از متنش مفصل تر می شود.

آفتابه لگن وسیله ای بوده که برای شست وشوی دست و دهان قبل و بعد از خوردن غذا، کاربرد داشته است. در دوره قاجار نوکران آفتابه لگن را همراه حوله سر سفره می آوردند و اشخاص قبل و بعد از غذا دست و دهان خود را می شستند.

وقتی میزبان آفتابه لگن برای شستن دست و دهان بیاورد؛ اما سفره اش خالی از غذا باشد باید این جمله را خطاب به او عنوان کرد.

«آفتابه دزد» دزدی تازه کار یا دله دزد است که چیزهای بی ارزش می دزد. این دزد ممکن است به آغوش جامعه بازگردد و امکان دارد پیشرفت کند و مرتکب خلاف های سنگین تر شود! اگر یادتان باشد در توالت های عمومی نگهبانی را به کار می گرفتند که یکی از وظایف اصلی اش نگهبانی از آفتابه ها بود. اصطلاح «آفتابه برداشتن» هم به معنای بدقولی کردن به کار می رود.

ظاهرا در قدیم وقتی دو نفر با هم مشغول گفتمان بوده اند؛ فردی که استدلال محکمی نداشته آفتابه را برمی داشته و صحنه مناظره را به بهانه رفتن به سرویس بهداشتی (مستراح قدیمی) ترک می کرده! حالا بعد از گذشت سال ها وقتی کسی زیرحرفش می زند و به عهدش وفادار نمی ماند می گویند «طرف آفتابه برداشت».

«آفتابه و لولهنگ هر دو یک کار می کنن، اما قیمتشون موقع گرو گذاشتن معلوم می شه!» در این مثل مراد از لولهنگ آفتابه گِلی است و منظور از آفتابه اولی آفتابه های مسی قدیمی است. در دهه ۶۰ کلمه «آفتابه» این قدر پرنفوذ بود که بعضا نامش در ورزشگاه ها هم شنیده می شد. وقتی می خواستند بازیکنی یا تیمی را تحقیر کنند همه با هم یک صدا فریاد می زدند: «…، تورو چه به بازی، برو آفتابه سازی»

وسیله ای لازم برای سال های دور از خانه

آنهایی که ترک وطن کرده و در سرزمین غربت ساکن شده اند قدر این وسیله بهداشتی را بیشتر می دانند.

همان طور که می دانید فرنگی ها با آن که خودشان را بسیار باکلاس و متمدن می دانند، اما پس از قضای حاجت از ماده تمیزکننده آب استفاده نمی کنند! ایرانی های مهاجر که از کودکی به شست وشوی خودشان با آب عادت کرده اند، هرگز نمی توانند با این ماجرا کنار بیایند بنابراین دست به دامان آفتابه می شوند و آن را در کنار توالت فرنگی قرار می دهند. مشکل دقیقا از اینجا آغاز می شود که بازارهای غربی وسیله ای به نام «آفتابه» را به رسمیت نمی شناسند و در آنجا هر چقدر بازار را زیر و رو کنید چنین چیزی پیدا نمی شود بنابراین اگر دیدید ایرانی موردنظر هنگام برگشتن به دیار غربت با خودش یک «آفتابه» هم می برد اصلا تعجب نکنید.

منبع:وبسایت جام جم آنلاین

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

تهیه بوگیر در منزل

طرز تهیه بوگیر در منزل

ذهن انسان طی تکامل طبیعی، بوها را به نحوی هوشمندانه و کاربردی تقسیم‌بندی کرده است و از این دیدگاه نقش بوها بر سلامت جسمی نیز تقویت می‌شود. ذهن آدمی بوهای سالم را خوب و خوشایند شناسایی می‌کند و در مقابل…

ذهن انسان طی تکامل طبیعی، بوها را به نحوی هوشمندانه و کاربردی تقسیم‌بندی کرده است و از این دیدگاه نقش بوها بر سلامت جسمی نیز تقویت می‌شود. ذهن آدمی بوهای سالم را خوب و خوشایند شناسایی می‌کند و در مقابل بوهای بد را نفرت‌انگیز جلوه می‌دهد. یک نمونه بوی مواد غذایی فاسد است که باکتری‌ها، قارچ‌ها و باکتری‌های مضر را با خود دارد و در دسته‌ بدها قرار می‌گیرد!

بوی خوش در محیط خانه بدون زحمت به دست نمی‌آید. برای بسیاری همین که بوی بدی به مشام نرسد کافی است و برای گروهی مقابله با بوهای بد به یک دردسر دائمی تبدیل شده است. با این حال اگر خواهان بوی خوش در محیط خانه خود هستید با رعایت برخی نکات بدون هیچ هزینه‌ای می‌توانید خود و مهمانان را به بوی خوش مهمان کنید!
این بو از کجاست؟!

اگر در خانه بوی بدی به مشام می‌رسد باید پیش از هر کاری منبع آن را از بین ببرید. مجرای آب ظرفشویی، چاهک حمام، سرویس‌های بهداشتی و توالت فرنگی و ایرانی، ‌جا کفشی، محل انباشت رخت‌چرک‌ها، رختکن حمام، پاسیو و آشپزخانه می‌توانند محل‌هایی برای پراکندن بوی بد در خانه باشند. ‌نظافت و رفع مسدودی مجراهای فاضلاب می‌تواند بوی بد را برطرف کند. باید برای رخت‌چرک‌ها سطل در بسته‌ای در نظر‌گرفته شود. بوی بد آشپزخانه ممکن است از فساد مواد غذایی یا سیب‌زمینی، پیاز، سیر و… حاصل شده باشد. بهتر است جاکفشی خانه از انواع کشویی یا کمدی در نظر گرفته شود تا بوی احتمالی کفش‌ها در محیط پراکنده نشود. بوی بد پاسیو ممکن است از فساد برگ‌ها و ساقه‌ گیاهان ناشی شده باشد. خاک گلدان‌ها باید از مواد اضافی نظیر برگ‌های فرو افتاده،‌ ته‌ مانده میوه‌ها،‌ حشرات مرده و باقیمانده مواد غذایی عاری باشد. برخی گیاهان آپارتمانی در قسمت رویه خاک گلدان به محل تولید قارچ‌ها و کپک‌ها یا تخم‌ریزی انواع خاصی از حشرات تبدیل می‌شوند و تنها چاره کار، رسیدگی به آنها و تمیز نگه داشتن لایه بالایی خاک گلدان‌هاست. بوهای بد ناشناخته و مرموز که ناگهان سروکله‌شان پیدا شده اغلب حاصل فساد مواد غذایی یا میوه‌ها هستند.

کدام میوه‌ها و مواد غذایی؟ همان‌‌ها که ناغافل از دست یا بشقاب شما یا مهمانانتان غلتیده‌اند و زیر مبل، کمد، تخت یا بوفه جاخوش کرده‌اند. اتاق کودکان باید در فواصل کوتاه بازرسی شود تا مواد غذایی در گوشه‌ای دور از نظرها فاسد نشوند و انواع باکتری‌ها را در هوا نپراکنند. اتاق سالمندان نیز چنین شرایطی دارد. بوی بد یخچال را هم می‌توان از طریق قرار دادن مقداری جوش‌شیرین یا قهوه خشک در آن برطرف کرد.
از خوشبوکننده‌های صنعتی که به صورت اسپری به فروش می‌رسند برای خوشبو کردن محیط خانه به صورت دائمی استفاده نکنید
بوگیرهای فوری

با رفع منبع بوی بد، بوی ناخوشایند برطرف می‌شود. با این حال اگر به یک بوگیر‌فوری نیاز دارید برای مثال چاه دستشویی بالا زده و همان موقع مهمان‌ها در راهند یا بوی بد از رطوبت دیوارها ناشی شده است می‌توانید مقداری آب و سرکه با آبلیمو را در محیط خانه اسپری کنید. هر چه میزان آبلیمو یا سرکه بیشتر باشد این مخلوط قدرت بوگیری بیشتری دارد. بوی بد ناشی از دود سیگار نیز با این روش به سرعت ناپدید می‌شود. بالا بودن میزان رطوبت محیط می‌تواند با انتشار بوهای ناخوشایند همراه باشد. همواره گوشه پنجره‌ها را باز نگه دارید تا هوای داخل خانه تهویه شود. تابش آفتاب از پنجره‌‌ها به محیط‌ خانه رطوبت اضافی را برطرف می‌کند و علاوه بر آن نقش میکروب‌کشی دارد. مواد آروماتیک که از طبخ غذا ناشی می‌شود نیز می‌توانند برای سلامت ‌مضر باشند و پس از ساعتی بوی ناخوشایندی در هوای خانه باقی بگذارند. هنگام آشپزی حتما از هود استفاده کنید و تا حد امکان پنجره‌ها را باز بگذارید.

هر‌چند روز یک بار در سطل زباله منزل مقداری سرکه بریزید تا بوی شیرابه زباله را به خود نگیرد. اگر پای یکی از اعضای خانواده همواره بو می‌دهد مشکل را به پای او نسبت ندهید. بوی بد پا اغلب به جنس کفش یا جوراب وابسته است.

جوراب‌های نخی و کفش‌های چرمی اغلب بوی کمتری نسبت به جوراب‌های نایلونی و کفش‌های کتانی ایجاد می‌کنند. با این حال اگر پاها به مدت طولانی در کفش مانده باشند بهتر است بلافاصله پس از رسیدن به منزل شسته شوند. دیگر این که می‌‌توان در کفش‌هایی که بوی بد دارند مقداری جوش‌شیرین ریخت.
اسپری‌های خطرناک

از خوشبوکننده‌های صنعتی که به صورت اسپری به فروش می‌رسند برای خوشبو کردن محیط خانه به صورت دائمی استفاده نکنید. این اسپری‌ها اغلب حاوی مواد شیمیایی فرار، نفتالین و فرمالد‌ئید هستند. فرمالدئیدها مواد شیمیایی خطرناکی هستند که به صورت گسترده در صنایع چوب، رنگ و پلاستیک کاربرد دارند، ولی تحقیقات نشان می‌دهد برای انسان سرطان‌زا هستند و البته بیماری‌های ریوی، قلبی و عروقی و انواع آلرژی‌ را تشدید می‌کنند.

برخی عودهای حرارتی مرغوب که کاملا از مواد طبیعی ساخته شده‌اند برای خوشبو کردن خانه مناسب‌ترند. البته منظورمان عودهایی نیست که سوزانده می‌شوند و دود می‌کنند. اگر دنبال خوشبوکننده‌های کاملا طبیعی هستید سری به آشپزخانه بزنید! جوشانده دارچین، میخک، زنجبیل با پوست لیمو و مرکبات می‌‌توانند یک خوشبوکننده طبیعی باشند. راحت‌تر از آن خیساندن یک تکه پنبه در محلول آب و وانیل است که به یک منبع عالی خوشبوکننده تبدیل می‌شود.‌ درباره اسپری‌های خوشبوکننده ناگفته نماند احتمال بروز آسم در کودکان و سالمندان را تا ۳۵ درصد افزایش می‌دهد.

کمک گرفتن از طبیعت

بنا به تحقیقات، تری کلرواتیلن، فرمالدئیدها و بنزن مهم‌ترین آلاینده هوای خانه‌ها هستند. در شهرهای شلوغ، آلاینده‌های دست دوم نظیر ترکیبات حاوی سولفور دی‌اکسید هم به این آلاینده‌ها اضافه می‌شوند.
بهترین راه مقابله با این ترکیبات خطرناک نیز نگهداری از گیاهان آپارتمانی است. گیاهان، تصفیه‌کننده‌های طبیعی هوا هستند و علاوه بر آن رطوبت محیط را متعادل نگه می‌دارند

محققان توصیه می‌کنند در منازل آپارتمانی به ازای هر نفر حداقل ۳ گیاه آپارتمانی سالم نگهداری شود. اگر در خانه باغچه، گلخانه یا بالکن دارید از کاشت و نگهداری انواع گیاهان پهن‌برگ غافل نشوید. هرچه برگ گیاهان بزرگ‌تر و بیشتر باشد قدرت تصفیه هوای آنها بالاتر می‌رود.
منبع : وبسایت نیک صالحی

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

صفحه1 از2

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری