parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 

تخلیه غیرمجاز فاضلاب سلامت شهروندان را تهدید می‌کند

این مورد را ارزیابی کنید
(65 رای‌ها)
تخلیه غیرمجاز فاضلاب سلامت شهروندان را تهدید می‌کند

یکی از مشکلاتی که تبعات بهداشتی گسترده‌ای برای شهروندان به همراه دارد تخلیه غیرمجاز فاضلاب توسط تانکرهای ویژه حمل این مواد است که توجه هر چه بیشتر مسوولان استانی به این مهم را می‌طلبد.

تخلیه غیرمجاز فاضلاب سلامت شهروندان را تهدید می‌کند

با افزایش روز افزون جمعیت و تبدیل شدن شهرها به کلان‌شهر و در نتیجه افزایش جمعیت در مساحت خاص و نیز پیشرفت‌های تکنولوژی می‌بایست توجه بیشتر و ویژه‌ای به موارد بهداشتی و زیست محیطی درباره شهرها داشته باشیم.
به گزار ش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، یکی از مشکلاتی که تبعات بهداشتی گسترده‌ای برای شهروندان به همراه دارد تخلیه غیرمجاز فاضلاب توسط تانکرهای ویژه حمل این مواد است که توجه هر چه بیشتر مسوولان استانی به این مهم را می‌طلبد.

نظارت بر حمل و نقل تانکرهای فاضلاب شهری
مهدی علوی‌مقدم، مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار درون شهری و حومه شهرداری مشهد، ساماندهی و نظارت کامل بر وسایل حمل و نقل بار شهری از جمله حمل و نقل فاضلاب‌ها را از اهداف این سازمان برشمرد و گفت: با توجه به مخاطرات بهداشتی و ملاحظات اقتصادی، توجه به تولید، جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی یادآورشد: یکی از مشکلات بررسی شده در زمینه ساماندهی و بهبود وضعیت حمل و نقل بار در شهر مشهد که تبعات بهداشتی نیز برای شهروندان به همراه دارد، حمل و نقل و تخلیه فاضلاب توسط تانکرهای ویژه حمل این مواد است.
وی با تاکید بر اینکه حاملان این مواد باید از سوی سازمان مدیریت حمل و نقل بار درون شهری و حومه شهرداری مجوز داشته باشند، اظهار کرد: حمل فاضلاب باید توسط شرکت‌های صاحب صلاحیت در این زمینه، که به طور قانونی عهده‌دار این وظیفه شده‌اند و امکانات مناسب حمل و نقل این مواد را دارند، صورت گیرد.
علوی‌مقدم جلوگیری از پراکندگی فاضلاب حین انتقال به تصفیه‌خانه و انتخاب افراد مسوول برای حمل این مواد را از نکات مهم حمل فاضلاب دانست و ادامه داد: باید با انتخاب درست حاملان این مواد، از حضور افرادی که برای منافع خود حاضر به قربانی کردن منافع جامعه هستند، جلوگیری شود
مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار درون شهری و حومه شهرداری مشهد با بیان اینکه در حال حاضر تنها تصفیه‌خانه اولنگ در مشهد در زمینه تصفیه و پذیرش تانکرهای حمل فاضلاب فعالیت دارد، گفت: حمل فاضلاب به این تصفیه‌خانه دارای مشکلات متعددی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
علوی‌مقدم ساعت پذیرش تصفیه‌خانه را یکی از مشکلات موجود دانست و ادامه داد: ساعت پذیرش تصفیه خانه از ۶ صبح تا ۸ شب است، لذا تخلیه فاضلاب توسط تانکرهایی که بعد از این ساعت به تصفیه‌خانه مراجعه می‌کنند، امکان‌پذیر نبوده و به همین دلیل بسیاری از حاملان فاضلاب‌ها مبادرت به تخلیه غیرمجاز این مواد در مکانی غیر از منطقه قانونی آن می‌کنند.
وی مسافت طولانی تصفیه‌خانه را از دیگر مشکلات موجود برشمرد و فاصله ۳۵ کیلومتری تصفیه‌خانه و طی مسافت ۷۰ کیلومتری توسط تانکرها در هر رفت و برگشت به تصفیه‌خانه را عامل دیگری برای تخلیه غیرمجاز فاضلاب عنوان کرد.
علوی‌مقدم با بیان اینکه عرض کم جاده بر مشکلات موجود افزوده است، گفت: امکان تردد همزمان دو خودرو در یک مسیر رفت و برگشت وجود ندارد و این امر بر مشکلات حمل فاضلاب دامن زده است.
وی یادآورشد: نبود روشنایی در طول مسیر، نامناسب بودن سطح آسفالت، نبود حداقل امکانات بهداشتی در طول مسیر تصفیه خانه و محل تخلیه فاضلاب و انجام ندادن فرآیند تصفیه روی فاضلاب منجر به ناایمنی تردد حاملان فاضلاب‌ها شده است.
علوی‌مقدم تصریح کرد: موانع موجود باعث رغبت نداشتن حاملان این مواد برای مراجعه به تصفیه‌خانه شده و در نهایت این مواد در محیط رهاسازی می‌شوند.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل بار درون شهری و حومه شهرداری مشهد با اشاره به اینکه پس از تخلیه فاضلاب در تصفیه‌خانه توسط تانکرها، هیچ گونه فرآیند تصفیه روی فاضلاب صورت نمی‌گیرد، افزود: تجمع فاضلاب در محل و استفاده غیرمجاز از آن جهت آبیاری زمین‌های کشاورزی مجاور تصفیه‌خانه تهدید جدی برای سلامتی انسان‌ها محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: تصفیه‌خانه‌های موجود در مشهد باید برای کاهش بار میکربی فاضلاب تلاش کنند.
وی از آمادگی این سازمان جهت نصب سیستم AVL برای کنترل تردد وسایل حمل بار خبر داد و اعلام کرد: در صورت تامین اعتبار و نصب تجهیزات استفاده از این سامانه بر روی تانکرهای فاضلاب، بخش مهمی از تخلفات تانکرها به ویژه در زمینه دفع غیرمجاز فاضلاب برطرف خواهد شد.
حل مشکل تخلیه غیرمجاز فاضلاب نیازمند عزم همگانی
معاون محیط انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی حل مشکل تخلیه غیرمجاز فاضلاب را نیازمند عزمی همگانی دانست.
محمد حسین قادری با بیان اینکه مشکل مربوط به تخلیه فاضلاب در مکان‌های غیرمجاز مشکلی نیست که بتوان آن را یک شبه حل کرد، گفت: از آن جایی که بحث فاضلاب مختص به ارگان خاصی نیست و سازمان‌های مختلف درگیر آن هستند، باید با ایجاد زمینه‌های همکاری بیش از پیش آنان، مشکلات مربوط به این حوزه را مرتفع کرد.
وی ادامه داد: برای حل این مشکل تنها باید یک اتفاق جمعی رخ دهد و دستگاه‌های دولتی همچون شهرداری، آب و فاضلاب، آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و در نهایت بهداشت و محیط زیست در کنار هم این مشکل را حل کنند.
قادری تصریح کرد :یکی از عواملی که می‌تواند بیشترین زیان را به آب و خاک رسانده و محیط زیست را به خطر اندازد، فاضلاب‌ها اعم از خانگی و صنعتی است که رها ساختن آن در محیط‌های غیرمجاز می‌تواند اثرات زیان‌باری را به دنبال داشته باشد.
وی یادآورشد: به منظور حفظ سلامت جوامع و پیشگیری از بروز اختلال در چرخه آب، فاضلاب‌ها باید به نحو مناسب جمع‌آوری، تصفیه و به چرخه طبیعی آب بازگردانده شود.
معاون محیط انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تاثیرات نامطلوب زیست محیطی ناشی از تخلیه نادرست فاضلاب در حدی است که امروزه اجرای طرح‌های فاضلاب در مناطق مختلف شهر امری ضروری و بنیادی تلقی می‌گردد.
قادری حفظ بهداشت همگانی، حفاظت محیط زیست و جلوگیری از آلودگی منابع آب را از مزایای تخلیه صحیح فاضلاب در تصفیه‌خانه برشمرد و بر آماده‌سازی زیرساخت‌ها، احیای شبکه جمع‌آوری فاضلاب، استفاده از سیستم‌های تصفیه فاضلاب و جلوگیری از تخلیه غیرمجاز فاضلاب توسط تانکرها تاکید کرد.
وی اضافه کرد: این تانکرها به طور قانونی باید فاضلاب خود را در تصفیه‌خانه اولنگ تخلیه کنند اما به دلیل پاره‌ای مشکلات، این تانکرها در نهایت فاضلاب خود را در مکان‌های غیرمجاز تخلیه می‌کنند.
قادری با بیان اینکه برای حل مساله کشف رود باید یک اتفاق جمعی رخ دهد، افزود: یک دستگاه مقصر نیست و همه دستگاه‌ها باید به وظایف قانونی خود در این زمینه عمل کنند.
تخلیه غیرمجاز فاضلاب گامی برای شیوع بیماریهای واگیردار
علی اصغر حسنی یزدی، مدیرگروه بهداشت محیط حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تخلیه غیرمجاز فاضلاب را تهدیدی برای سلامت شهروندان دانست و اظهار کرد: این تانکرها که گاهی فاقد مجوزهای لازم هستند، فاضلاب‌هایی را که می‌تواند منشا بسیاری از بیماری‌ها برای شهروندان باشد، بدون هیچ گونه مزاحمت و ترسی در حاشیه شهر تخلیه می‌کنند.
وی گفت: عوامل بیماری‌زای مختلفی نظیر باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها می‌توانند از طریق مدفوع افراد آلوده وارد فاضلاب شده و در صورت تخلیه بی‌رویه در محیط زیست، منابع آب را آلوده کنند و در نتیجه سبب شیوع بسیاری از بیماری‌ها واگیردار شوند.
وی شیوع بیماری‌هایی نظیر هپاتیت، اسهال‌ها و انگل‌های روده‌ای را از جمله بیماری‌های ناشی از دفع نادرست فاضلاب‌ها برشمرد و افزود: فاضلاب در صورت تخلیه در مکانی غیر از تصفیه‌خانه، منبع آلودگی عظیمی خواهد بود که سلامت شهروندان را با مخاطراتی جدی مواجه خواهد ساخت.
وی توسعه جمع‌آوری فاضلاب شهری را عاملی موثر در حفظ سطح بهداشت عمومی مردم دانست و افزود: استفاده از سیستم جمع‌آوری فاضلاب، نظارت برعملکرد تانکرهای حامل این مواد، افزایش تصفیه‌خانه‌ها و هماهنگی دستگاه‌های همکار در این موضوع می‌تواند نقش بسزایی در ارتقای سطح بهداشت عمومی داشته باشد.
فعالیت بیش از ۳۰۰ تانکر فاضلاب در مشهد
کارشناس مسوول اداره نظارت و بازرسی سازمان حمل و نقل بار درون شهری شهرداری مشهد نیز به تشدید نظارت بر تانکرهای حامل فاضلاب در سطح این شهر اشاره کرد و افزود: این سازمان بازرسی‌های دوره‌ای با فواصل زمانی کوتاه مدت را در برنامه‌های خود قرار داده است.
فرهاد سالاری‌نسب با بیان اینکه هم اکنون حدود۳۰۰ تانکر حمل فاضلاب در سطح شهر مشهد فعالیت می‌کند، گفت: جاده منتهی به تصفیه‌خانه اولنگ محل تردد تانکرهای بسیاری است که فاضلاب شهری را به این تصفیه‌خانه حمل می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از حاملان فاضلاب این مواد را در جایی غیر از فضای تصفیه‌خانه تخلیه می‌کنند، افزود: در حاشیه جاده منتهی به تصفیه‌خانه مرکزی اولنگ آثار به جا مانده از تخلیه فاضلاب قابل مشاهده است.
وی خاطرنشان کرد: حاملان فاضلاب‌ها با تخلیه این مواد در زمین‌های مجاور شهر که معمولا مورد استفاده کشاورزی قرار می‌گیرد، منجر به آلودگی آب، خاک و نباتات می‌شوند و به طور غیرمستقیم دام‌ها و سپس انسان‌‎ها و جوامع انسانی را مورد تهدید جدی قرار می‌دهند.
وی تخلیه فاضلاب انسانی با تانکرهای حمل فاضلاب در حاشیه شهر را غیرقانونی دانست و بیان کرد: در صورت مشاهده این افراد طبق قانون به شدت با آن‌ها برخورد خواهد شد.
کارشناس مسوول اداره نظارت و بازرسی سازمان حمل و نقل بار درون شهری شهرداری مشهد ضمن یادآوری ماده ۱۶ قانون مدیریت پسماندها خاطرنشان کرد: طبق این ماده قانونی جزای نقدی برای متخلفان دفع و تخلیه غیرقانونی پسماندها در محیط به ترتیب در نخستین بار برای پسماندهای عادی از ۵۰۰ هزار تا ۱۰۰ میلیون ریال و برای سایر پسماندها از دو میلیون تا ۱۰۰میلیون ریال و در صورت هر بار تکرار، دو برابر مجازات قبلی در نظر گرفته شده است.
سالاری‌نسب ادامه داد: ماده ۲۰ قانون مدیریت پسماندها خودروهای تخلیه کننده این مواد در اماکن غیرمجاز را علاوه بر مجازات‌های مذکور به یک تا ۱۰ هفته توقیف وسیله نقلیه محکوم می‌کند.
وی هر گونه تغییرکاربری در خودروهای باربری برای حمل این گونه مواد را منوط به دریافت مجوز از پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا دانست و گفت: برخی رانندگان با تغییر کاربری وسیله نقلیه خود آن را به یک حامل فاضلاب تبدیل و با انجام این کار غیرقانونی مشکلات متعددی را برای فضای شهری ایجاد می‌کنند.

منبع:وبسایت شهرداری مشهد

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

مدیریت

گروه خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا امیدوار است بتواند خدمات ماندگار و ارزنده ای به هموطنان عزیز ارائه نماید.این شرکت در حال حاضر در تمامی نقاط تهران ، حومه تهران ، کرج و حومه کرج، قم و ساوه در حال فعالیت در زمینه تاسیسات ساختمان می باشد.امیدواریم بتوانیم در زمینه مشاوره اینترنتی ، تلفنی و حضوری و همچنین اجرای خدمات فنی ساختمان مثمر ثمر واقع شده و رضایت شما مشتری گرامی را برآورده نماییم.

با تشکر از توجه شما

موارد مرتبط

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری