parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 

برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید
 
09129615767

 شرکت لوله بازکنی پارسا گستر می داند مشکل شما این است:☻

 

رفع گرفتگی توالت فرنگی لوله بازکنی

 

یا این:☻

 

لوله بازکنی گرفتگی توالت ایرانی

 

و حتی گرفتگی ظرفشویی:☻

 

رفع گرفتگی سینک ظرفشویی آشپزخانه

 

ریشه مشکل اینجاست:☻

 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب توالت با ابزار لوله بازکنی

 

یا اینجا:☻

 

رفع گرفتگی سینک ظرفشویی با ابزار لوله بازکنی قوی

 

☺ما مشکل شما را اینگونه حل می کنیم:☺

 

رفع گرفتگی توالت فرنگی و ایرانی با ابزار لوله بازکنی قوی - فنر و دستگاه تراکم هوا

 

☺شاید لازم باشد از این سر فنر های لوله بازکنی استفاده کنیم☺

 

انواع سر فنر لوله بازکنی

 

☺ما کار شما را اینگونه تحویل می دهیم:☺

 

opened Toilet irani


برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید
 
09129615767


گردش آب در طبیعت چگونه است؟

چرخه آب , فاضلاب 

گردش آب در طبیعت

آب موجود در کره زمین از دریاها و اقیانوس‌ها منشاء گرفته است که در اثر تبخیر و صعود به طبقات بالای جو به شکل نزولات آسمانی به خشکی‌ها برگشته و پس از تغییرات مختلفی مجددا به دریاها می‌ریزد و این چرخه همچنان تکرار می‌شود. حجم آبهای موجود در کره زمین ۱۳۷۰ میلیون کیلومترمکعب تخمین زده شده است که ۷۳% سطح کره خاکی را می‌پوشاند و بخش اعظم آن را آبهای شور دریاها و اقیانوس‌ها تشکیل می‌دهد.

مقدار آبهای شیرین رودخانه‌ها ، دریاچه‌ها و ذخائر زیرزمینی حدود ۱ میلیون کیلومتر مکعب برآورد می‌شود. میزان یخ‌های موجود در قطبین زمین معادل ۲۵ میلیون کیلومتر مکعب آب شیرین می‌باشد و بالاخره اتمسفر زمین حدود ۵۰.۰۰۰ کیلومتر مکعب آب بصورت ابر و رطوبت دارا می‌باشد.

در اثر گرمای تابش نورخورشید بر سطح دریاها ، دریاچه‌ها  ،رودخانه‌ها و جنگلها و مردابها بخار آب متصاعد و در ارتفاعات فوقانی جو در اثر سرما اشباع شده و بصورت برف و باران مجدداً به زمین بر می‌گردد میزان نزولات جوی سالیانه بالغ بر ۱۲۰.۰۰۰ کیلومتر مکعب محاسبه شده است. قسمتی از آن آبهای جاری را بوجود می‌آورد که بصورت رودخانه به دریاها می‌ریزد. در حدود نصف نزولات آسمانی در سطح زمین تبخیر شده به همراه آبهای حاصل از تعریق گیاهان و حیوانات به جو بر می‌گردد و در حدود یک چهارم این نزولات در زمین نفوذ کرده و ذخائر آبی زیرزمینی را بوجود می‌آورند.

مقداری از این بارشها نیز بصورت برف دائمی‌قطبی و یا یخچالهای طبیعی در مناطق مرتفع کوهستان باقی می‌مانند.

۱- توسعه چاه (Development of wells) در زمینهای آبرفتی

هدف از توسعه و شستشوی چاه، حذف مواد دانه‌ریز لایه آبدار در مجاورت و حریم دیواره چاه بمنظور بالا بردن نفوذپذیری لایه و ایجاد سهولت برای کمک به جریان آب از درون لایه به داخل چاه می‌باشد. در زمینهای آبرفتی که از مخلوط دانه‌های ریز و درشت تشکیل شده‌اند، فضاهای خالی بین دانه‌های درشت توسط دانه‌های ریز اشغال شده و در نتیجه نفوذپذیری لایه کم می‌گردد. حال چنانچه بتوانیم نفوذپذیری بخشی از لایه‌های درشت‌تر را افزایش دهیم، آبدهی چاه افزایش می‌یابد. در اثر این عمل تمامی دانه‌های ریز که قطرشان از دانه‌های درشت در بر گیرنده آنها حداقل ۵/۴ برابر کوچکتر باشد می‌توانند از فضاهای خالی بین دانه‌ها عبور نمایند. اگر قطر دانه‌های ریز d و دانه‌های درشتD باشد می‌باید D>4.5d گردد. در اثر اجراء عملیات توسعه، منافذ مجاور دیواره چاه که در اثر حفاری مسدود شده و یا از بین رفته‌اند باز می‌شوند. خروج ذرات ریز سیلت و ماسه در جریان عملیات توسعه و عدم ماسه دهی چاه در دوران بهره‌برداری باعث تثبیت دیواره چاه و با عدم ایجاد غار و حفره موجب جلوگیری از سقوط و ریزش دیواره‌ها و نهایتاً حفظ لوله‌ها و چاه می‌گردد. توسعه به دو روش طبیعی و مصنوعی انجام می‌شود.

 

۱-۱-توسعه طبیعی چاه

خاص زمینهای آبرفتی آبدار متشکل از مخلوط دانه‌های ریز و درشت می‌باشد .در این روش بعد از خاتمه حفاری و لوله‌گذاری جدار به کمک پمپاژ و یا سنبه زنی، دانه‌های ریز ماسه و سیلت از عرض شکافهای لوله مشبک عبور کرده و وارد چاه می‌شود و دانه‌های درشت‌تر در پشت لوله اسکرین باقی می‌مانند و بدین ترتیب یک دانه‌بندی طبیعی از درشت به ریز با دور شدن از جدار چاه در داخل لایه آبده بوجود می‌آید که وسعت آن تابعی از قدرت مکش پمپ خواهد بود.

این فیلتر طبیعی ایجاد شده دارای دانه‌بندی یکنواخت‌تر با نفوذپذیری بیشتر و فاقد ذرات ریز شن و ماسه می‌باشد. چنین چاه توسعه یافته‌ای در زمان بهره‌برداری دارای آبدهی بیشتر و افت سطح آب کمتر می‌باشد. اگر اندازه عرض شبکه‌های لوله جدار مشبک خیلی کوچک باشد ذرات ریز نمی‌توانند از میان آن عبور کنند و در نتیجه عمل توسعه طبیعی چاه انجام نمی‌گردد. بنابراین اندازه شبکه‌ها متناسب با دانه‌بندی لایه آبده تعیین می‌گردد.

در حالت دیگر از توسعه طبیعی میتوان مخلوطی از دانه‌های شن (گراول) نسبتاً درشت و یکنواخت و در بعضی موارد غیر یکنواخت را در اطراف لوله مشبک ریخته و سپس عملیات شستشو و توسعه طبیعی را انجام داد. دانه‌های شن از نوع رودخانه‌ای گرد شده و حتی‌الامکان از جنس سنگهای سیلیسی می‌باشد و لایه‌ای به ضخامت حدود ۸ اینچ با نفوذپذیری بیشتر در اطراف لوله بوجود می‌آورد. با اجرا عملیات توسعه طبیعی، ذرات دانه ریز موجود در بین دانه‌های درشت‌تر لایه آبدار از لابلای دانه‌های شن ریخته شده عبور کرده و با جریان آب وارد چاه می‌شود. در نتیجه عمل جورشدگی (Sorting) طبیعی زمین در پشت فیلتر شنی ریخته شده بوجود می‌آید. به این لایه شن ریخته شده سازند تثبیت کننده (Formation stabilizer) می‌گویند. اولین هدف توسعه، از بین بردن آثار منفی ناشی از اجراء عملیات حفاری بر روی نفوذپذیری لایه آبدار در مجاورت چاه حفاری شده می‌باشد. نفوذ گل حفاری در خلل و فرج لایه خصوصاً زمینهای آبرفتی ریزدانه می‌تواند آبدهی چاه را با خطر جدی روبرو کند. همچنین در روش حفاری ضربه‌ای کابلی، حفاری همراه با لوله‌گذاری در زمینهای ریزشی و پایین بردن لوله جدار به کمک ضربه و در نتیجه چسبیدن آن به دیواره چاه باعث فشردگی رسوبات و کاهش تخلخل آنها می‌گردد. بطور کلی تخلخل طبیعی دانه‌های زمین حداکثر می‌باشد که در اثر جابجایی در مجاورت مته حفاری، کاهش یافته و در نتیجه آبدهی نقصان می‌یابد هدف توسعه از بین بردن لایه کیک گل حفاری از روی دیواره چاه و توسعه و شستشوی لایه بفاصله دورتری از محور چاه می‌باشد. نتیجه نهایی توسعه ایجاد یک دانه‌بندی تدریجی از ریزدانه به درشت دانه در جهت و امتداد از داخل لایه به طرف جدار چاه خواهد بود.

 

۱-۲- توسعه مصنوعی چاه

در زمینهای ماسه‌ای ریزدانه یکنواخت از طریق ریختن شن رودخانه‌ای گرد شده دانه نخودی تمیز در اطراف لوله‌های جدار مشبک (Screen) و انجام عملیات توسعه به کمک پمپاژ و یا سنبه زنی، میتوان نفوذپذیری لایه اطراف چاه را افزایش داد و از ورود ماسه به داخل چاه جلوگیری کرد. حداکثر و حداقل ضخامت شن ریخته شده بین ۳ تا ۸ اینچ می‌باشد. اگر اندازه دانه‌های گراول ریخته شده بزرگ باشد با ورود و جایگزینی دانه‌های ماسه در درون فضاهای خالی بین دانه‌های گراول، نفوذپذیری کاهش یافته و عمل توسعه بخوبی انجام نمی‌گیرد با تغییرات شدت و سرعت حرکت آب، ذرات ریزماسه وارد چاه شده و بهنگام بهره‌برداری از چاه آب توأم با ماسه استحصال می‌شود.

اسکرین مورد استفاده در این چاهها باید شکافی به شکل (V) داشته باشد تا آب متلاطم درون چاه بهنگام انجام عملیات توسعه از طریق آن مستقیماً وارد خلل و فرج فیلتر شنی شده و بهنگام بازگشت به درون چاه ذرات موجود در بین دانه‌های گراول را به درون چاه وارد کند. چنانچه قطر ذرات ماسه‌ای با دانه‌بندی یک شکل یکنواخت برابر ۳/۰ میلیمتر باشد بزرگی شبکه‌ای که بتواند جلوی ورود این ذرات را به داخل چاه بگیرد باید حداکثر ۲۵/۰ میلیمتر گردد. چون ایجاد چنین شبکه‌هایی عملاً امکان ندارد لذا میتوان یک لایه از دانه‌های گراول به قطر ۴ برابر ذرات مذکور یعنی قطر ۲/۱ میلیمتر در اطراف لوله مشبک که اندازه عرض شبکه‌های آن ۱ میلی‌متر است قرار داد. این نوع توسعه را Gravel packing گویند اگر چنین لوله‌ای در دسترس نباشد میتوان یک لایه جدید از شن که قطر دانه‌های آن ۴ برابر قطر دانه‌های قبلی یعنی ۸/۴ میلی‌متر باشد در اطراف لوله مشبک ریخت و در اینصورت عرض شبکه‌ها می‌تواند حدود ۴ میلیمتر باشد.

برای صرفه‌جویی در هزینه‌های حفاری و تهیه شن، حداقل ضخامت فیلتر شنی یعنی ۳ اینچ را در نظر می‌گیرند. بدین ترتیب قطر چاهی با لوله جدار ۱۲ اینچ می‌باید ۱۸ اینچ باشد و اگر احتیاج به دو لایه فیلتر باشد قطر حفاری ۲۲ اینچ خواهد بود.

برای انتخاب اندازه دانه‌های شن از فرمول زیر استفاده می‌کنند.

۵/۴= قطر ۵۰ درصد از دانه‌های شن
قطر ۵۰ درصد از دانه‌های لایه‌ آبدار

برای مثال اگر قطر ۵۰ درصد از دانه‌های لایه آبداری ۳۵/۱ میلیمتر باشد. قطر دانه‌های فیلتر شنی باید ۶ میلیمتر انتخاب گرد.

۵/۴= قطر ۵۰ درصد از دانه‌های شن
۳۵/۱

میلیمتر ۶= ۳۵/۱ × ۵/۴ = (قطر ۵۰ درصد دانه‌های فیلتر شن)

 

۱-۳- تعیین دانه‌بندی لایه آبدار

برای این منظور از الک‌های با نمره ۱ تا ۲۰۰ استفاده می‌شود.

برای مثال اگر از ۱۰۰۰ گرم نمونه مقدار ۲۵۰ گرم آن روی الک نمره ۱۵ و ۳۵۰ گرم روی الک نمره ۳۰ و ۴۰۰ گرم روی الک نمره ۵۰ باقی بماند معلوم می‌شود که ۲۵% از  اینچ و ۳۵% از  اینچ و ۳۰% از  اینچ بزرگتر می‌باشند. با توجه به منحنی درصد دانه‌های نمونه که از الکهای مختلف عبور کرده‌اند بدین شرح است:

الک نمره  اینچ     ۹۵% ،  الک نمره  اینچ     ۹۰%، الک نمره  اینچ    ۴۵%،

الک نمره  اینچ    ۲% ، الک نمره  اینچ    ۰

 

۱-۴- تعیین اندازه شبکه‌ها برای توسعه لایه آبدار

برای انجام توسعه با توجه به نتیجه آزمایش دانه‌بندی لایه، اندازه شبکه‌ها بگونه‌ای تعیین می‌گردد تا مقدار مشخصی از دانه‌ها از آن عبور کرده و بقیه باقی بمانند درصد دانه‌های عبوری از شبکه باید بین ۴۰ تا ۸۵ درصد باشد چنانچه بیش از ۸۵ درصد دانه‌ها بتواند از درون شبکه‌ها عبور نماید احتمالاً ماسه دهی چاه در طول دوره بهره‌برداری ادامه خواهد یافت و اگر کمتر از ۴۰ درصد دانه‌های ریز وارد چاه گردند عمل توسعه بطور کامل انجام نشده، قابلیت نفوذپذیری افزایش نیافته و در نتیجه مقدار افت آب در چاه همچنان در حد زیاد باقی می‌ماند.

برای تعیین مشخصات شبکه‌ها از دو عامل اصلی ضریب همشکلی
(Uniformity Coefficient) و اندازه موثر دانه‌ها (Effective Grain) استفاده می‌گردد.

ضریب همشکلی یک نمونه از تقسیم اندازه قطر ۶۰% دانه‌ها (D60) بر اندازه قطر ۱۰ درصد دانه‌ها (D10) حاصل می‌شود. برای مثال چنانچه قطر ۶۰% دانه‌ها ۳ میلی‌متر و ۱۰% دانه‌ها ۰.۵ میلیمتر باشد ضریب هم‌شکلی عبارتست از:

اندازه قطر ۱۰% دانه‌ها را (D10) اندازه‌ موثر دانه‌ها می‌نامند.

برای تعیین مشخصات شبکه‌ها علاوه بر استفاده از روابط فوق بر اساس تجارب شخصی مهندسین ناظر توصیه شده که در سازندهای ریزدانه نیمه متراکم نظیر آبرفتهای رس‌دار اگر مقدار ضریب هم‌شکلی بزرگتر از ۳ باشد ۷۵% دانه‌ها و در صورتیکه کوچکتر از ۳ گردد ۶۰% دانه‌های ریز بتوانند از شبکه‌های لوله وارد چاه شوند.

در سازندهای آبرفتی سست بدون سیمان اگر ضریب هم‌شکلی از ۳ بزرگتر باشد ۶۰% و چنانچه کوچکتر از ۳ گردد ۴۰% دانه‌ها باید بتوانند از میان شبکه‌ها عبور نمایند.

 

۱-۵- توسعه به کمک پمپاژ بیش از ظرفیت و بازشویی چاه

برای انجام توسعه سفره آبی از وسایل مکانیکی، مواد شیمیایی و یا وسایلی که بتواند رسوبات ریزدانه لایه آبدار (اکیفر) را خارج نموده به جریان آزاد و راحت آب به درون چاه کمک نماید، استفاده می‌گردد. پمپاژ چاه بیش از ظرفیت آبدهی لایه (Over pumping) سبب می‌گردد که افت آب در داخل چاه به حداکثر رسیده و آب از پایین‌ترین نقطه با حداکثر هد (Head) یا ارتفاع از چاه خارج گردد. در اثر این عمل رسوبات ریزدانه ماسه و شن درون لایه آبدار از طریق شبکه‌های لوله جدار وارد چاه شده و بوسیله پمپ آب به بیرون منتقل می‌گردد.

ممکن است ذرات ریز ماسه در فضای بین دانه‌های درشت لایه آبدار و یا دانه‌های گراول تثبیت کننده ایجاد پل نموده و سفره کاملاً توسعه نیابد برای رفع این مشکل لازم است همزمان با عمل پمپاژ، آب چاه متلاطم گردد که امکان پذیر نمی‌باشد. به دلیل گرانی پمپ و لوازم پمپاژ برای نصب در اعماق زیاد و استهلاک شدید قطعات درونی آن توسط ماسه در جریان پمپاژ قوی و بروز مشکل پل‌بندی ذرات دانه ریز، استفاده از این روش در چاههای کم عمق با آبدهی پایین مقدور می‌باشد و در چاههای عمیق با آبدهی زیاد فاقد کارایی مفید بوده و ضمناً توجیه اقتصادی ندارد.

 

۱-۶- توسعه به روش شستشوی چاه

توسعه به روش شستشوی چاه شامل کلیه شیوه‌های ایجاد تلاطم و آشفتگی در چاه به منظور جلوگیری از پل بندی ذرات و استخراج مواد دانه‌ریز لایه آبدار برای افزایش نفوذ‌پذیری و بازدهی چاه بشرح ذیل می‌باشد.

 

۱-۶-۱- آبکشی متناوب از چاه

بوسیله پمپ توربینی شافت و غلافی از طریق کلاج زدن متناوب موتور همراه با آبکشی متناوب از چاه صورت می‌گیرد. در این روش ابتدا پمپ با کمترین ظرفیت خود شروع به کار می‌کند و بتدریج دور آنرا زیاد می‌نمایند تا با حداکثر دور بیشترین افت آب بوجود آید. در این حالت، حرکت پمپ را متوقف کرده (کلاج زدن) و اجازه می‌دهند تا آب موجود در لوله‌های آبده با سرعت از داخل پمپ به درون چاه تخلیه گردد. این عمل سبب خروج آب برگشتی پمپ از داخل شبکه‌ها به درون فضای موجود در بین دانه‌های گراول و همچنین سازند آبدار می‌گردد. با شروع مجدد پمپاژ ذرات ریزدانه به داخل لوله مشبک مکیده شده و با جریان آب توسط پمپ از چاه خارج می‌شود.

 

۱-۶-۲- شستشو و توسعه چاه بوسیله پمپ گل

درخاتمه حفاری با روش دورانی مستقیم یک لایه از گل حفاری (کیک حفاری) و در سیستم حفاری معکوس که با آب صاف انجام می‌شود یک لایه از رسوبات ریزدانه لایه‌های حفاری شده بر روی دیواره چاه تشکیل می‌گردد. این لایه به علت نفوذ در فضای بین دانه‌ها و مسدود نمودن آنها، از آبدهی چاه بشدت می‌کاهد. لذا ضروری است بلافاصله بعد از خاتمه حفاری نسبت به شستشوی این لایه با تزریق آب صاف توسط پمپ گل دستگاه حفاری اقدام گردد. برای این کار بعد از نصب لوله جدار و شن ریزی (گراول پکینگ) سوزنها را تا انتهای چاه پایین داده و آب صاف را توسط پمپ گل از درون سوزنها در چاه تزریق می‌کنیم. با نصب یکعدد پکرلاستیکی در دهانه لوله جدار از خروج آب تزریق شده به بیرون چاه جلوگیری می‌نماییم و در نتیجه آب تزریق شده از طریق شبکه‌ها وارد فضای بین دانه‌ای گراول شده و از حد فاصل دیواره چاه و لوله جدار بطرف بالا حرکت می‌کند و بدین ترتیب رسوبات تشکیل شده بر روی دیواره را شسته و به بیرون منتقل می‌کند. اگر در شستشوی گل حفاری وقفه چند روزه بوجود آید ضروری است از پودر پلی‌فسفات سدیم برای متفرق کردن گل بنتونیت سفت شده بر روی دیوار چاه استفاده نمود.

 

۱-۶-۳- شستشو و توسعه به کمک هوای فشرده

توسعه چاه به کمک تزریق هوای فشرده به دو روش شستشوی باز و شستشوی بسته صورت می‌گیرد. در روش بسته هوای فشرده از طریق دو لوله فولادی داخل هم یکی حدود یک متر کوتاهتر و بقطر حدود سه چهارم اینچ و دیگری بلندتر بقطر حدود ۵ اینچ به درون چاه تزریق می‌شود. این دو لوله در درون لوله جدار تا عمق ۶۰ الی ۷۰ درصد طول آن در زیر سطح آب و یا تا نزدیک لبه فوقانی اسکرین نصب می‌گردد.

دهانه فوقانی لوله جدار بوسیله یک صفحه با سوراخهایی برای ورود لوله‌های هوا و تخلیه آب پمپاژی، مسدود می‌گردد هوا از طریق لوله باریکتر وارد چاه شده و آب گل‌آلود چاه را با فشار از درون لوله تخلیه ۵ اینچ به بیرون چاه می‌ریزد. این موضوع سبب پائین رفتن سطح آب چاه تا لبه پائینی این لوله می‌شود در این هنگام تزریق هوا را متوقف نموده و تا بالا آمدن سطح آب در درون چاه صبر می‌نمایند. با بالا آمدن سطح آب در چاه هوای فشرده را از بیرون لوله‌های تداخلی و از بخش فوقانی چاه وارد لوله جدار می‌کنیم فشار این هوا بر سطح آب درون چاه موجب پایین رفتن آب و ورود آن به داخل لایه‌های زمین از طریق شبکه‌های لوله اسکرین می‌گردد. هنگامیکه سطح آب چاه به زیر لبه لوله تخلیه آب و گل برسد هوای تزریقی از طریق این لوله از چاه خارج می‌شود و در نتیجه سطح آب در این محل ثابت می‌ماند حال تزریق هوا از دهانه لوله جدار را قطع و مجدداً تزریق هوا از طریق لوله سه چهارم اینچ را آغاز می‌کنیم تا آب گل‌آلود همراه با ماسه را که از درون لایه‌ها خارج شده به بیرون پمپاژ کند. با تکرار این عمل ذرات ماسه از درون لایه‌ها خارج شده و چاه توسعه می‌یابد. در شستشو به روش تزریق هوای فشرده در لوله جدار دهانه باز، ابتدا چاه را توسط گل کش تمیز می‌نمایند. یک لوله فولادی بقطر حدود هشت اینچ در داخل چاه تا یک متری کف اسکرین نصب می‌نمایند. لوله هوا را از درون آن تا کف اسکرین پایین برده و جریان هوای فشرده را برقرار می‌کنند. در این هنگام آب درون چاه بشدت متلاطم شده و بعد لوله هوا را حدود ۳ متر بالا کشیده و در نتیجه آب گل‌آلود درون لوله اسکرین با فشار از داخل لوله تخلیه ۸ اینچ به بیرون چاه می‌ریزد. این عمل را آنقدر تکرار می‌کنند تا آب خارج شده از چاه تقریباً فاقد شن و ماسه باشد. حال لوله‌ها را حدود سه متر بالا کشیده و این عمل را در طول اسکرین آنقدر تکرار می‌کنند تا لایه در برگیرنده آن کاملاً از ماسه‌های ریز عاری شود و بدین وسیله عمل توسعه چاه در امتداد سطح لوله اسکرین کامل شود. برای انجام توسعه به روش تزریق هوای فشرده از یکدستگاه کمپرسور هوا به ظرفیت تولید هوا معادلCFM ۱۲۵ با فشار حدود (PS1) ۱۰۰ الی ۱۵۰ استفاده می‌شود.

 

۱-۶-۴- شستشو و توسعه به کمک فوران شدید آب

در این روش با استفاده از یک قطعه لوله ته بسته بقطر ۲ یا ۴ اینچ که دارای ۴ سوراخ بنام انژکتور به قطر یک چهارم تا یک دوم اینچ در دو امتداد عمود بر هم می‌باشد آب را با فشار زیاد به طریقه جت (Jet) به بیرون می‌پاشند.

این لوله شستشو را بوسیله لوله‌های رابط فلزی به درون چاه و داخل لوله اسکرین می‌فرستند و آب صاف را توسط یک پمپ فشار قوی به درون این لوله‌ها هدایت می‌کنند. آب پرفشار خروجی از درون شبکه‌های لوله‌اسکرین وارد لایه در برگیرنده شده و ذرات ریز ماسه را از درون لایه شسته و خارج می‌کند. همچنین لایه نازک گل حفاری (کیک گل Mud cake) روی دیوار چاه با فشار آب شسته و توسط جریان آب وارد لوله‌های چاه می‌شود. قطر خارجی دستگاه فوران آب حدود یک اینچ کمتر از قطر داخلی لوله جدار است. به هنگام انجام شستشو لازم است لوله شستشو را در امتداد طول اسکرین بالا و پایین کرده و آنرا بچرخانند تا تمامی سطوح لوله اسکرین و لایه در بر گیرنده آن در امتداد کل طول لوله اسکرین عاری از ماسه شده و عمل توسعه لایه بخوبی انجام شود. قطر سوراخ انژکتورها و تعداد آنها تابع قدرت پمپ تزریق آب می‌باشد.

منبع:وبسایت شرکت حفاری برد آب

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

جمع آوری و دفع فاضلاب (جمع آوری آبهای سطحی)

مطابق شکل ۱ آب های باران حاصل از بارندگی بر روی ساختمان را با لولهٔ جداگانه ای به نام لولهٔ آب باران (ناودان) جمع آوری و تخلیه می نمایند. لوله آب باران را به طور معمول به لوله تخلیه فاضلاب وسایل بهداشتی وصل نمی کنند زیرا ممکن است در عملکرد سیستم لوله کشی فاضلاب اختلال ایجاد نماید.

از جمله در اثر بارندگی شدید و تخلیه آب باران در لوله فاضلاب ممکن است آب سیفونهای وسایل بهداشتی تخلیه شود و یا در مواردی آب باران از محل سیفون های طبقه هم کف و یا زیرزمین وارد فضای ساختمان شود (شکل ۲).

 در معابر عمومی و فضاهای شهری محل هایی به منظور هدایت آبهای ناشی از نزولات جوی در معابر تعبیه می گردد و معمولاً بین پیاده رو و خیابان ساخته میشود. درشکل ۲ نمونه هایی از دهانه های ورود آب باران در خیابان را مشاهده می کنید.

جمع آوری و دفع فاضلاب (جمع آوری آبهای سطحی)

شکل ۱ : مشکلات احتمالی تخلیه آب باران در لوله فاضلاب

جمع آوری و دفع فاضلاب (جمع آوری آبهای سطحی)

شکل ۲ : جمع آوری آب باران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

دفع فاضلاب تا تصفیه فاضلاب

در بعضی از مناطق شهری، فاضلاب‌های بهداشتی و فاضلابی که از خیابان‌ها به دلیل بارش باران و یا طوفان‌ها جاری می‌شود جداگانه منتقل می‌شوند. دسترسی به هر کدام از اینها از یک منهول امکان‌پذیر است. در طول بارش‌های شدید ممکن است فاضلاب‌های بهداشتی سرریز کنند و به محیط زیست جاری شوند. این مورد می‌تواند تهدید جدی برای بهداشت عمومی و محیط زیست باشد.

فاضلاب‌ها می‌توانند مستقیماً به داخل یک حوزه آبریز بزرگ با تصفیه کم یا بدون تصفیه وارد شوند. فاضلاب بدون تصفیه می‌تواند تاثیر جدی روی کیفیت محیط زیست و سلامت مردم بگذارد. بیمارگرها می‌توانند باعث بسیاری از بیماری‌ها شوند. مواد شیمیایی حتی در مقدار کم نیز خطراتی جدی ایجاد می‌کنند و در دراز مدت در بافت‌های بدن انسان و حیوانات تجمع می‌یابند.

تصفیه :

روش‌های بسیاری برای تصفیه فاضلاب از انواع مواد تشکیل دهنده آن وجود دارد. دو روش اصلی موارد زیر می‌باشند: استفاده از زباله‌های آب به عنوان منبع (مثل ساختن تالاب) یا تاکید آن‌ها بر آلودگی (مثل انواع کارخانه‌های تصفیه کننده امروزی). بیشتر فاضلاب‌ها در مقیاس صنعتی پرانرژی در تصفیه خانه های فاضلاب (WWTPs) تصفیه می‌شوند که شامل مراحل تصفیه فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی می‌باشند. به هر حال، استفاده از گندانبار و دیگر امکانات فاضلابی در محل (OSSF)، بصورت گسترده در مناطق روستایی وجود دارند به طوری که بالای ۲۰ درصد از خانه‌ها را در ایالات متحده ساپورت می‌کنند.

مهم ترین سیستم تصفیه هوازی، فرایند لجن فعال است، اساس آن نگهداری و چرخش توده مخلوط تشکیل شده از میکرو ارگانیسم‌هایی است که توانایی جذب و جذب سطحی مواد آلی درون فاضلاب را دارند. فرایندهای تصفیه بی هوازی فاضلاب (UASB، EGSB) بطور گسترده‌ای در تصفیه فاضلاب صنعتی و لجن‌های بیولوژیکی استفاده می‌شوند. بعضی فاضلاب‌ها خطرات بالایی برای استفاده دوباره آب دارند. برای اکثر فاضلاب‌ها روش‌های زیست محیطی با استفاده از سیستم‌های نی زار استفاده می‌شود، مثل تالاب‌های ساخته شده. قسمت سوم تصفیه‌ها استفاده بیشتری دارند و عمومی ترین تکنولوژی مورد استفاده، میکروفیلتراسیون یا غشای مصنوعی می‌باشند. بعد از فیلتراسیون غشایی، فاضلاب تصفیه شده غیر قابل تشخیص از آب طبیعی قابل نوشیدن (بدون مواد معدنی) باشد. نیترات با روش‌های طبیعی در تالاب از فاضلاب خارج می‌شود اما همچنان نیتروژن دهی میکروبی وجود دارد، مقدار کمی متانول توسط باکتری‌های کربنی اضافه می‌شود. تصفیه خانه‌های اوزونی نیز محبوبیت رو به رشدی دارند و از ژنراتور اوزون استفاده می‌کنند به این صورت که آلودگی‌های آب را مثل حباب‌های اوزونی از مخزن خارج می‌کنند اما انرژی فشرده می‌شود.

دفع فاضلاب از یک کارخانه صنعتی سخت و هزینه بر می‌باشد. پالایشگاه‌های نفت، کارخانه‌های شیمیایی و پتروشیمی در محل خود امکاناتی دارند تا فاضلابشان را تصفیه کنند بنابراین غلظت آلاینده‌ها در فاضلاب تصفیه شده آنها مطابق با مقررات محلی یا ملی در مورد دفع فاضلاب در کارخانه‌ها یا داخل رودخانه، دریاچه یا اقیانوس می‌باشد. تالاب‌های ساخته شده موارد استفاده زیادی دارند چراکه کیفیت بالا داشته و تصفیه را در همان مکان انجام می‌دهند. دیگر فرایندهای صنعتی که فاضلاب زیادی تولید می‌کنند صنعت کاغذ و خمیرکاغذ می‌باشد که نگرانی‌های زیست محیطی را ایجاد کرده‌اند، در نتیجه، آب مورداستفاده‌شان در کارخانه قبل از دفع پاکسازی می‌شود.

استفاده مجدد:

فاضلاب تصفیه شده می‌تواند دوباره به عنوان آب آشامیدنی، در صنعت (برج خنک‌کننده)، شارژ مجدد سفره‌های آب، در کشاورزی و توان بخشی اکوسیستم طبیعی (زمین‌های باتلاقی فلوریدا)، استفاده شود.

استفاده از فاضلاب تصفیه نشده در کشاورزی

حدود ۹۰ درصد فاضلاب تولید شده در سطح جهان تصفیه نشده باقی می‌ماند و باعث آلودگی گسترده آب بخصوص در کشورهای کم درآمد می‌شود. استفاده از فاضلاب تصفیه نشده برای آبیاری زمین‌های کشاورزی رو به افزایش است. شهرها، محصولات تازه ی پرسود خود را برای جذب کشاورزان به فروشگاه‌ها عرضه می‌کنند. درحالی که بخش کشاورزی برای افزایش منابع آبی خود با صنعت و شهروندان در رقابت است اغلب هیچ جایگزینی برای کشاورزان وجود ندارد که از آب آلوده شده با فاضلاب شهری مستقیماً برای آبیاری محصولات خود استفاده نکنند.

خطرات بهداشتی آبیاری با آب آلوده

خطرات بهداشتی قابل توجهی در استفاده از این نوع آب وجود دارد. فاضلاب‌های شهری می‌توانند شامل مخلوطی از آلودگی‌های بیولوژیکی و شیمیایی باشند. در کشورهای کم درآمد، اغلب سطح بالایی از پاتوژن در فضولات وجود دارد، در حالیکه در کشورهای در حال توسعه جایی که صنعت از مقررات زیست محیطی پیشی می‌گیرد خطرات ناشی از مواد شیمیایی آلی و غیرآلی در حال افزایش است. سازمان بهداشت جهانی، در همکای با سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) دستورالعمل‌هایی را برای استفاده ایمن از فاضلاب‌ها نوشته است.

موسسه بین‌المللی مدیریت آب که در هند، پاکستان، ویتنام، غنا، اتیوپی، مکزیک و دیگر کشورها در حال کار است پروژه‌های مختلفی را با هدف بررسی و کاهش خطرات ناشی از آبیاری فاضلابی انجام می‌دهد. آنها خواستار یک رویکرد چند مانعی برای استفاده از فاضلاب و تشویق کشاورزان برای اتخاذ رفتارهای با خطر کمتر، هستند. این رویکردها شامل متوقف کردن آبیاری، چند روز قبل از درو به منظور از بین رفتن پاتوژن‌ها در برابر نور خورشید، جلوگیری از آلوده شدن برگ‌هایی که به طور خام مصرف می شوند بادقت در آب دادن به آنها، ضدعفونی کردن سبزیجات یا خشک کردن لجن مدفوع انسانی پیش از استفاده به عنوان کود، می‌باشند.

قانونگذاری :

اتحادیه اروپا

دستور شورای EEC/271/91 در مورد تصفیه فاضلاب شهری در تاریخ ۲۱ می ۱۹۹۱ توسط دستور کمیسیون EC/15/98 اصلاح و به روز رسانی شده است. تصمیم کمیسیون EEC/481/93 دستورالعملی را که کشورهای عضو باید در کمیسیون دولت اجرا کنند را تعریف می‌کند

منبع : وبسایت دانشنامه ویکی پدیا

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

استفاده از وام های صندوق توسعه ملی برای اصلاح شبکه های فرسوده آب

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، دکتر علی لاریجانی پس از بازدید از واحدهای مختلف شرکت آب و فاضلاب استان در نشستی که با حضور مدیرعامل، معاونین و مدیران این شرکت برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: آبفای قم مجموعه‌ای توانمند و با نیروهای خدوم است که ظرفیت کارهای بیشتر را نیز دارد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم تکمیل انتقال آب از سر شاخه‌ها به قم اظهار داشت: امیدواریم با پیگیری‌های صورت گرفته سدکوچری هر چه سریع‌تر به پایان برسد و در تابستان امسال مشکل آب نداشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل کمبود آب در کشور جدی است و اظهار داشت: یکی از راه‌های جبران کمبود آب، متنوع کردن کاربردهای آب، استفاده بهینه از آب و افزایش بهره وری از این مایع حیاتی است که بسیار ضروری است که امیدواریم این کار که در قم شروع شده در تمام کشور سامان پیدا کند.

وی بر لزوم رسیدگی به فرسودگی شبکه‌های آب در تمام شهرهای کشور تاکید کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه  لازمه این کار پشتیبانی مالی است باید ترتیبی اتخاذ کرد تا بتوان از وام‌های بانکی صندوق توسعه برای وزارت نیرو تسهیلات دریافت کرد.

لاریجانی تاکید کرد: باید برای جلوگیری از پرت آب منبعی را از صندوق توسعه در نظر گرفت همانطور که برای مهار آب‌های مرزی این کار انجام شد.

وی استفاده از توان بخش خصوصی را از دیگر راه‌های اجرای پروژه‌های آب و فاضلاب ذکر کرد و اظهار داشت: تأمین اوراق مشارکت از دیگر راه‌هایی است که می‌توان در خصوص تأمین منابع مالی بر روی آن بررسی‌های لازم را انجام داد.

نماینده مردم قم در خانه ملت بر ضرورت پرداخت بدهی‌های بخش آب توسط دستگاه‌های دولتی تاکید کرد و از استانداری خواست تا در این زمینه پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

وی با بیان اینکه شهرداری نباید آب را بدون ضابطه مصرف کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با مشکل کمبود آب مواجه هستیم و در این زمینه باید تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.

لاریجانی در ادامه سخنان خود بر لزوم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای اجرای شبکه‌های فاضلاب قم تاکید کرد و یادآور شد: در حال حاضر نقدینگی زیادی در کشور داریم که هر چه این نقدینگی را به سمت این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها سوق دهیم به نفع کلان کشور است.

وی با اشاره به وجود حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور خاطرنشان کرد: اگر این میزان نقدینگی به سمت تولید و سرمایه‌گذاری در بخش آب و فاضلاب برود کمتر به سمت کارهای دلالی و سکه و ارز خواهد رفت.

منبع : آب و فاضلاب قم

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

سعید معروف سفیر آب ایران

 معروف نخستین سفیر آب ایران می‌شود/ رونمایی از تندیس آب در آیین بدرقه تیم ملی والیبال

آیین رونمایی از تندیس آب و معرفی نخستین سفیر آب کشور هم‌زمان با بدرقه تیم ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

شرکت آب و فاضلاب استان تهران در برنامه‌ مشترکی با فدراسیون والیبال و بانک سامان با هدف فرهنگ‌سازی برای مدیریت مصرف آب و آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به موضوع کمبود آب در کشور، در آیین بدرقه تیم ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران به مسابقات لیگ جهانی، سعید معروف کاپیتان تیم ملی را به عنوان نخستین سفیر آب معرفی می‌کند.

سعید معروف حکم و نشان خود را در این برنامه از حمید چیت‌چیان وزیر نیرو دریافت خواهد کرد.

هم‌چنین از تندیس آب که توسط استاد اشوری و به ابتکار بانک سامان طراحی و اجرا شده است با حضور ستارگان تیم ملی والیبال ایران و مقام‌های ارشد کشوری رونمایی خواهد شد.

این برنامه در چارچوب برنامه‌های کمپین عمومی «آب هست، ولی کم است» برگزار می‌شود که توسط بانک سامان و فدراسیون والیبال و با حمایت شرکت آب و فاضلاب استان تهران تدوین و اجرا شده است.

منبع:شرکت آب و فاضلاب تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

کارزار فرهنگی صدای پای آب در آبفای منطقه یک برگزار شد

دعوت نمادین کودکان به صرفه‌جویی در مصرف آب

کارزار «صدای پای آب» با حضور شماری از کودکان، نوجوانان، مدیران رادیو ایران، برخی از مدیران منابع آب کشور و گروه مروجان فرهنگ مصرف آبفای منطقه یک مقابل پارک ملت برگزار شد.

در این برنامه کودکانی که از سوی روابط عمومی آبفای منطقه یک دعوت شده بودند، به صورت نمادین مردم را به صرفه‌جویی در مصرف آب دعوت کردند.

اجرای نمایش‌های نمادین با هنرمندی کودکان از جمله نمایش دسته‌جمعی چتر وارونه، نصب پلاکارد و نیز حمل پوسترهای دست‌نویس همراه با دیوارنویسی پیام‌های ویژه توسط کودکان از فعالیت‌های این کارزار بود. 

رضا راعی مدیر کل مطالعات منابع آب ایران در حاشیه این برنامه با بیان این‌که بچه‌های امروز، مدیران آینده کشور هستند، گفت: امیدوارم صدای پای آب که کودکان اجرا کردند به گوش تک‌تک مردم کشور برسد.

وی با اشاره به این‌که ذهن بچه‌ها مثل لوحی سفید و پاک است، اظهار کرد: اگر بچه‌ها از همین کودکی درست آموزش ببینند، هرگز مسئله مهمی مانند حفظ منابع طبیعی را فراموش نمی‌کنند.

مدیر کل مطالعات منابع آب ایران گفت: می‌توانیم از کودکان به عنوان همیاران آب در سطح استان‌ها، شهرها و روستاها استفاده کنیم؛ به صورتی که آنان به کمک دولت و وزارت نیرو بیایند و درست و بهینه مصرف‌کردن آب را آموزش بدهند.

عبدالله اسکویی مدیر کل روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز گفت: به بچه‌هایی که امروز اینجا هستند نباید به عنوان مصرف‌کننده آب نگاه کنیم؛ آنان آینده‌سازان این کشور هستند و از هم اکنون یاد می‌گیرند چگونه از سرمایه‌های خود نگه‌داری کنند.

هم‌چنین بهنام احمدپور مدیر رادیو ایران درباره برگزاری این کارزار گفت: محیط زیست، خشک‌سالی و کمبود منابع آبی از مباحث جدی است که بارها در ابن باره صحبت شده است و رهبر معظم انقلاب هم بر این مسئله تاکید جدی دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در رادیو ایران کارزار صدای پای آب را با حضور کودکان برگزار کنیم.

 وی ادامه داد: رادیو ایران امسال توجهی جدی به محیط زیست دارد و برنامه‌های متنوعی در این باره تولید خواهد کرد.

احمدپور گفت: با توجه به این‌که برنامه‌های رادیو ایران گروه‌های سنی مختلفی را در بر می‌گیرد به همین دلیل قصد داریم باز هم کارزارهایی با موضوع محیط زیست و در رده‌های مختلف سنی برگزار و از این طریق فرهنگ‌سازی کنیم.

در پایان این کارزار، بیانیه کودکان در حمایت از صرفه‌جویی و بهره‌وری در مصرف آب خوانده شد.

منبع :  شرکت آب و فاضلاب استان تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

دیدار از همکار بازنشسته

قائم‌مقام آبفای استان تهران از ابراهیم فتحی همکار بازنشسته دیدن کرد.

این دیدار در منزل این همکار بازنشسته که مدتی است دچار بیماری شده است انجام شد و سهراب کاشانی رئیس هیئت مدیره کانون بازنشستگان نیز علیرضا نوذری‌پور قائم مقام شرکت را همراهی کرد.

در جریان این دیدار، نوذری‌پور ضمن قدردانی از زحمات ٣٠ ساله این همکار، دستورات لازم برای پیگیری مسائل درمانی او را صادر کرد و گفت: زمنیه حمایت‌های لازم برای بیماران خاص در قراردادهای بیمه‌ای و شورای درمان شرکت فراهم شده که با پیگیری‌های لازم عملیاتی خواهد شد.

گفتنی است این دیدار به همت کانون بازنشستگان آبفای استان تهران هماهنگ شده بود.

منبع: شرکت آب و فاضلاب تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

تهران و مشکل فاضلاب

بنابر شواهد تاریخی، سابقه تصفیه فاضلاب به قرن سوم هجری و به شهراصفهان بازمی گردد وهم اکنون نیز شهراصفهان یکی از استان های بزرگ کشور است که از سیستم فاضلاب شهری بهره مند است.

اولین تصفیه خانه فاضلاب شهری ایران به شیوه مدرن درسال ۱۳۴۰ و درشهر تهران به روش لجن فعال متداول برای تصفیه فاضلاب های خانگی منطقه صاحبقرانیه و درسال ۱۳۴۶ در اصفهان با روش مذکور و با استفاده از فیلترهای چکنده احداث شد.
محدود شدن منابع طبیعی با توسعه شهرنشینی نیازبه بازیافت ضایعات ، فاضلاب و زباله ها ی شهری را درحال حاضر به شدت لازم می سازد.
رشد جمعیت ، توسعه مراکز شهری و گسترش فعالیت های صنعتی،افزایش تولید فاضلاب ها وبه دنبال آن آلودگی منابع آب ومحیط زیست را به همراه داشته ، به طوری که سلامت و بهداشت عمومی جامعه را درمعرض تهدیدی جدی قرار داده است.
در حال حاضر شهر تهران یکی از معدود پایتخت های بزرگ جهان است که با توجه به وسعت ، جمعیت وهمچنین قدمت شبکه آبرسانی ،فاقد شبکه فاضلاب شهری بوده و طبق معیارهای موجود ازنظرتعریف یک شهرسالم مواجه با مشکلات زیاد ناشی ازاین ترکیب ناموزن وغیرمتعارف است.
عدم اجرای تاسیسات جمع آوری ،فاضلاب همزمان با شبکه آبرسانی ، شهر تهران را دچار بیماری صعب العلاج کرده وآن رادر دام عارضه مهلک آلودگی آب گرفتار کرده است .
این وضعیت گویای حقیقت تلخی است که تا کنون دراین زمینه کار اساسی صورت نگرفته و حیات شهری بزرگ به لحاظ بحران زیست محیطی و آلودگی بهداشتی و نبود شرایط ایمن برای زندگی سالم درمعرض خطر جدی قرارگرفته که سلامت مردم را به طور جدی تهدید می کند.
هم اکنون دفع فاضلاب در شهرتهران به صورت دفع در چاهای جذبی ، دفع در جوی خیابان ها دفع در مسیل های طبیعی، دفع در قنوات دایر و بایرو دفع در سپتیک تانک ها ، حمل تانکر به مراکز دفن زباله یا تخلیه درمسیل های نزدیک به صورت غیر مجازو دفع از طریق شبکه تصفیه خانه های ملی انجام می گیرد که هر کدام ازاین روش ها از نظر خطر آلودگی منابع آب های زیر زمینی شیوع بیماری های گوناگون ، مشکلات و مسائل بهداشتی ، زیست محیطی ، تهدید کشاورزی و غیره را به همراه دارد.
توسعه ورشد روز افزون شهر موجب شده تاتامین آب آشامیدنی از طریق احداث سد بر روی حوزه های آبگیر کرج، لتیان ، لار و طالقان صورت گیردوبه دلیل انتقال آب از این منابع تغییراتی در چرخه و نوع مصرف آب در دشت های تهران ایجاد شده است.
اجرای طرح فاضلاب تهران همزمان با شروع عملیات لوله کشی آب در سالهای ۱۳۲۷ و ۱۳۲۸ مطرح شد که با اجرای شبکه توزیع آب در سالهای ۱۳۳۰ چگونگی ایجاد تاسیسات فاضلاب تهران به طور جدی تری دنبال شد به نحوی که وزیر کشور وقت در جلسه علنی مجلس پاسخ به نمایندگان دولت اعلام کردکه به اعتبار ۳۰۰ میلیون تومان ، طرح فاضلاب تهران آغاز خواهدشد.
قرار بود در سال ۱۳۳۸ با حداث تونل های زیرزمینی انشعاب فاضلاب واگذار شودامادرآخر فاضلاب تهران به یک راه حل عملی منجر نشد و طی سال های اخیر مطالعات و بازنگری های متعددی برای طرح فاضلاب تهران انجام شد که تاکنون ادامه دارد.
مهمترین مسئله در کشور و به خصوص در تهران علی رقم عقب ماندگی ۵۰ ساله این است که بایددراجرای طرح فاضلاب سرعت ببخشیم متاسفانه درهر جای دنیا همراه احداث شبکه های آب ، شبکه های فاضلاب نیز احداث می شود اما د رکشور ماو به خصوص در تهران چنین چیزی تاکنون محقق نشده است.
هم اکنون دربرخی از مناطق تهران که خاک سخت است فاضلاب ها بالا آمده باعث آلودگی محیز زیست و زشتی شهر شده است.ونیزهمچنان ما شاهد تانکر های فاضلابری درشمال تهران هستیم که فاضلاب را از شمال تهران جمع آوری و به علت وجود تصفیه خانه فاضلاب و نبود جا برای تخلیه فاضلاب در کوچه به تخلیه آن می پردازند همچنین این در حالی است که بسیار ی از تصفیه خانه های فاضلابی که در گذشته احداث شده بودنندبا مشکل مواجه شدند.
حال با توجه به اینکه احداث و به اتمام رساندن این طرح مهم می توانداز چه مشکلات ،معضلات و پیامد های جلو گیری کند جالب است که طی این همه سال باز هم اهمیت آن نادیده گرفته شده و عملیت اجرایی آن این همه سال به دلیل عدم اعتبار کافی به تعویق افتاده است .
امید است با توجه به بازدید رییس جمهور از تاسیسات فاضلا ب که در یک ماه و نیم گذشته انجام شد و نامه ای توسط رئیس جمهور به رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی د رمورخه ۲۷/۴/۱۳۸۵ ارسال شد تا به جهت تایید و دستور ابلاغ رسمی به مسئولان اجرائی موارد زیر محقق شود اجرای فاضلاب تهران دراین دولت انجام گیرد:
۱) ایجاد ردیف اعتباری مستقل تحت عنوان “ایجاد تاسیات فاضلاب شهر تهران”در لایحه بودجه سال جاری با پیش بینی اعتباری به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال د رسال ۱۳۸۵ و پایدار ماندن ردیف ومیزان اعتبار مذکور درلوایح سنواتی بودجه سالهای بعد حداقل تاپایان برنامه چهارم
۲) تکمیل طرح فاضلاب تهران در مناطق مرکزی و محدوده های مسئله دار و منطقه شمالغرب تهران به منظور بهره مندی حداقل ۴ میلیون نفر از جمعیت شهر تهران از خدمات فاضلاب و تکمیل ۶مدول تصفیه خانه فعلی و ساخت ۲ مدول جدید در جنوب تهران بر اساس نامه مذکور دارای الویت و ضرورت است.
۳) مساعدت و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزرات اقتصادی و دارائی به منظور فراهم شدن امکان مشارکت بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی در تامین حداقل ۳۵۰ میلیون دلار اعتبار جهت اجرای بخشهای فوق و ارئه تضمین ها به عنوان نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران جهت باز پرداخت وام مذکور و پیش بینی اعتبار در لایحه بودجه سنواتی .
امید است که با ابلاغیه مذکور واختصاص اعتبار لازم طرح فاضلاب طی یک دوره ۱۰ -۱۵ ساله محقق شود .

منبع : www.vista.ir

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

گله مدیرعامل آبفای قم به لاریجانی از دست مشترکان بد حساب

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، مهندس عبدالحمید توکلی بینا در نشستی که در حاشیه دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی در شرکت آب و فاضلاب استان قم برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: تأکیدات دکتر لاریجانی به مسئولان موتور محرکه استان را برای مدیریت سال‌های ۸۸ تا ۹۱ بحران خشکسالی بسیار خوب به حرکت درآورد.

وی با تشکر از حمایت‌های دکتر لاریجانی از بخش آب، به برخی از موفقیت‌های شرکت آب و فاضلاب اشاره کرد و یادآور شد: آبفای قم در ارزیابی‌های سال ۹۲ رتبه سوم در سطح کشور کسب کرد و در سال گذشته نیز در بخش کنترل کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب رتبه نخست کشور را به دست آورد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به پیشرو بودن آبفای قم در سطح کشور در اجرای برخی از طرح‌ها اشاره کرد و طراحی چهار درگاه برای دسترسی مشترکین به خدمات آب و فاضلاب، اجرای شبکه آب شیرین برای نخستین بار در کشور، اجرای طرح تنوع محصول آب و تولید ۴ نوع آب متناسب با مصارف مختلف و کنترل هوشمند تأسیسات و شبکه در تمام شهرهای استان را از جمله این طرح‌ها برشمرد.

مهندس توکلی بینا با اشاره به اهمیت کنترل آنلاین و هوشمند تأسیسات و شبکه آب در شهر خاطرنشان کرد: این پروژه از کارهای مهم در صنعت آب و فاضلاب کشور و بسیار تأثیرگذار در مدیریت بحران خشکسالی به شمار می رود که  به ما کمک کرد از جیره‌بندی ۱۰ ساعته آب در بحران کم آبی جلوگیری کنیم.

وی همچنین با اشاره به حجم ذخیره مخازن آب قم گفت: در حال حاضر ۲۳۵ هزار مترمکعب ظرفیت مخازن در حال بهره‌برداری است و ۱۰۰ هزار مترمکعب نیز در حال ساخت است که تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد که جزو شاخص‌های خوب به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به پروژه‌های انجام‌شده برای افزایش ظرفیت تأمین آب قم اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر مشکل ظرفیت نداریم و قم، قنوات، کهک و سلفچگان از آب سرشاخه ها منتفع شدند.

وی در ادامه سخنان خود به برخی از مشکلات شرکت آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: زیان انباشته آبفای قم در پایان سال ۹۳ حدود ۱۴۰ میلیارد تومان است و در حال حاضر نیز ۳۰ میلیون بدهی داریم و حدود ۱۹ میلیارد تومان طلب ما از مشترکین است.

توکلی بینا در پایان سخنان خود بحث نگهداری و تعمیرات تأسیسات آب و فاضلاب را بسیار با اهمیت عنوان کرد و از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست تا تمهیداتی اتخاذ گردد تا ردیف‌های ملی و استانی در این زمینه تخصیص داده شود که بتوان کیفیت خدمات را افزایش داد و ارتقای سطح سلامت و امنیت غذایی جامعه کمک کرد.

منبع : آب و فاضلاب قم

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

ترکیدن تانکر فاضلاب در وسط خیابان

ترکیدن تانکر فاضلابوسط خیابان+عکس

یکی از بدترین حوادثی که ممکن از اتفاق بیافتد هم اکنون در چین اتفاق افتاده است. در یک محله پر رفت و آمد و شلوغ جایی که مردم در حال خرید و گذراندن وقت خود بودند ، تانکر حمل فاضلاب در آن نزدیکی منفجر شده و تمام آنها و منطقه را با فضولات انسانی پوشاند. اگر زمانی در زندگی احساس کردید که بدشانس هستید این حادثه و آدم های این منطقه را بیاد آوردید.

ترکیدن تانکر فاضلاب در وسط خیابان

ترکیدن تانکر فاضلاب در وسط خیابان

منبع:وبسایت شهر خبر

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

صفحه1 از2

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری