parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 

آبیاری مزارع و صیفی جات شرق و جنوب تهران با فاضلاب خام

این مورد را ارزیابی کنید
(7 رای‌ها)

آبیاری محصولات کشاورزی و صیفی جات مزارع با آب فاضلاب و کثیف بیماری زا

در حالی که فعالان محیط‌زیست با ارسال تصاویری، از آبیاری زمین‌های کشاورزی با فاضلاب خام در دو روستای «کرشت» و «باغ کمش» واقع در شرق تهران خبر می‌دهند، مسئولان ذی‌ربط این موضوع را رد کرده و از آن ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.

چند سالی می‌شود که خبر آبیاری مزارع و صیفی‌جات با فاضلاب مطرح شده و به قول عده‌ای حتی تشویش اذهان عمومی را هم به دنبال داشته است. اقدامی که به باور کارشناسان علت اصلی بروز و شیوع بیماری‌های صعب‌العلاج از جمله سرطان شده است.

سال گذشته کاظم ندافی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد که با وجود کاهش ۷۰ درصدی آبیاری مزارع با فاضلاب در کشور، هنوز کشت محصولات کشاورزی به خصوص سبزی و صیفی‌جات تحت آبیاری با فاضلاب خام ادامه دارد. او با استناد به آماری که وزارت بهداشت اعلام کرده بود گفت که تا سال ۸۹، ۸۸۱۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی کشور با فاضلاب خام آبیاری شده اما تا پایان سال ۹۲ با اقدامات وزارت بهداشت سطح این مزارع به ۲۵۰۰ هکتار کاهش پیدا کرد.

وی تاکید کرد که با این وجود هنوز هم آبیاری مزارع با فاضلاب ادامه دارد و بخش مهمی از مزارع سبزیکاری و صیفی‌کاری در جنوب تهران با فاضلاب خام آبیاری می‌شود اما هنوز اطلاعاتی درباره آبیاری صیفی‌جات در زمین‌های کشاورزی شرق تهران از سوی منابع رسمی منتشر نشده است.

این در حالی است که یک فعال محیط زیست با ارسال تصاویری برای خبرگزاری آنا مدعی شده است که زمین‌های کشاورزی دو روستای «کرشت» و «باغ کمش» به خاطر کم‌آبی از فاضلاب تصفیه نشده شهر «پردیس» استفاه می‌کنند.
فاضلاب تصفیه نشده پردیس در جهت شیب منطقه حرکت کرده و به سمت تاسیسات هم هدایت می‌شود و به تازگی دیده شده است که برخی از کشاورزان منطقه برای کاشت و پرورش صیفی‌جات از این فاضلاب استفاده می‌کنند.

فریبا فتحی در تایید این خبر به آنا توضیح می‌دهد: شهرک پردیس سال‌ها پیش بدون توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای استقرار جمعیت و تصفیه‌خانه فاضلاب در شرق تهران ایجاد شد. هر چند این اقدام در زمان خود قدری عجولانه صورت گرفت اما بی‌توجهی برخی از مسئولان باعث شد تا این شهرک که اکنون به آن شهرستان گفته می‌شود با وجود داشتن جمعیتی بیش از سه هزار نفر و قرار گرفتن در بالادست سد ماملو هنوز تصفیه‌خانه فاضلاب نداشته باشد و بخشی از فاضلاب تصفیه نشده آن به آب پشت سد ماملو منتقل شده و بخشی هم وارد آب‌های زیرزمینی شود.

این کارشناس محیط‌زیست با هشدار در خصوص پرورش این سبزیجات با فاضلاب خام، می‌گوید: در اثر چنین اقدامی فلزات و عناصر خطرناک رفته رفته وارد بدن مصرف کننده شده و در نهایت باعث شیوع بیماری‌های صعب‌العلاج از جمله سرطان خواهد شد.

او همچنین یادآور می‌شود: با توجه به اینکه دو روستای «کرشت» و «باغ کمش» که سبزیجات آن با آب فاضلاب آبیاری می‌شوند، منطقه صنعتی هم محسوب می‌شوند اما با وجود تمام تلاش‌های محیط‌زیست برای کنترل پساب‌های صنعتی در این منطقه، هنوز شاهد تخلف‌هایی هستیم که در این حوزه صورت می‌گیرد و برخی از صاحبان این صنایع پساب انسانی و صنعتی‌ خود را در منطقه بدون رعایت موازین زیست محیطی رهاسازی می‌کنند. این اقدام هم آلودگی خاک را به دنبال دارد و هم سلامت دام و انسان را به شدت به خطر می‌اندازد.

عضو انجمن زیست بوم پاک، همچنین بیان می‌کند: آب‌های زیرزمینی در اثر ورود این پساب‌ها آلوده می‌شوند و این خود به تدریج چرخه آب‌های زیرزمینی استان را هم آلوده خواهد کرد. هرچند ما به عنوان فعالان محیط‌زیست در این خصوص به طور مکرر با آبفا و سازمان حفاظت محیط‌زیست و دستگاه‌های متولی ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب در شهر پردیس مکاتبه کرده‌ایم اما همچنان شاهد آن هستیم که عزمی جدی برای احداث این تصفیه‌خانه در شهر پردیس وجود ندارد.

آبیاری محصولات کشاورزی و صیفی جات مزارع با آب فاضلاب و کثیف بیماری زا

پساب فاضلاب پردیس دارای سیستم « سبتیگ تانک » است، اما تصفیه‌خانه برای تصفیه آب فاضلاب ندارد

مدیرکل دفتر روستایی استانداری تهران اما نظر متفاوتی در این خصوص دارد. «حسین الماسی» با ابراز بی‌اطلاعی از آبیاری صیفی‌جات در شرق استان تهران با فاضلاب شهر پردیس، می‌گوید:‌ پساب پردیس سبتیگ تانک (مخازن نگهداری فاضلاب خام) دارد و به نظر نمی‌آید که برای کشاورزی از آن استفاده شود.

او با ابراز بی‌اطلاعی از این اقدام کشاورزان شرق تهران تاکید می‌کند که این موضوع را پیگیری خواهد کرد اما یادآور می‌شود که در قسمت شرقی تهران مزارع کشاورزی آنچنانی وجود ندارد و بیشتر باغ‌های شخصی و کارخانه سیمان در این بخش از تهران واقع است. با این وجود مدیرکل دفتر روستایی استانداری تهران تایید می‌کند که شهرستان پردیس هنوز سیستم تصفیه فاضلاب ندارد.

اطلاعی ندارم اما پیگیری می‌کنم

مدیرکل محیط‌زیست استان تهران هم اطلاعی از آبیاری زمین‌های شرق تهران و دو روستای « کرشت» و « باغ کمش» با فاضلاب خام پردیس ندارد و قول می‌دهد که این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

در پایش‌ محلی که از این دو روستا صورت گرفت، مشخص شد که کشاورزان این مناطق به عمد فاضلاب خام و تصفیه نشده پردیس را به زمین‌های کشاورزی خود هدایت کرده و از آن برای آبیاری محصولاتی همچون، کدو، خیار، هندوانه، لوبیاسبز و گل استفاده می‌کنند.

آبیاری محصولات کشاورزی و صیفی جات مزارع با آب فاضلاب و کثیف بیماری زا

«محمد هادی حیدرزاده» می‌‌گوید: شهر جدید پردیس که اکنون دیگر به آن شهرستان می‌گویند از همان اول هم سیستم تصفیه فاضلاب نداشت و این معضل سال‌هاست که حل نشده است اما اینکه زمین‌های کشاورزی منطقه با این فاضلاب آبیاری می‌شود را اطلاعی ندارم چون تاکنون گزارشی در این باره به محیط‌زیست ارائه نشده است و به طور جد این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

با این وجود یک فعال محیط‌زیست که پایش و ارزیابی زیست‌محیطی در این دو روستا را انجام داده و تمایلی به فاش شدن نامش ندارد، در این باره به آنا می‌گوید: در پایش‌ محلی که از این دو روستا صورت گرفت، مشخص شد که کشاورزان این مناطق به عمد فاضلاب خام و تصفیه نشده پردیس را به زمین‌های کشاورزی خود هدایت کرده و از آن برای آبیاری محصولاتی همچون، کدو، خیار، هندوانه، لوبیاسبز و گل استفاده می‌کنند.

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات تاسیسات ساختمان و فاضلاب می باشد.خدمات ما شامل تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت ، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا - آبیاری گیاهان و سبزی جات با آب فاضلاب و کثیف بیماری زا

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری