parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 
دوشنبه, 12 مرداد 1394 ساعت 00:00

کاربردهای عجیب و غریب مدفوع حیوانات

نوشته شده توسط

۱- ساختن کاغذ از مدفوع حیوانات:

مدفوع مقداری زیادی فیبر دارد. در تایلند، از مدفوع فیل‌ها برای ساختن کاغذ استفاده می‌شود، برای این کار باید مراحلی طی شوند (اینجا را ببینید تا مراحل کار را ببینید) جالب است که از عواید این کار برای محافظت از فیل‌ها و ایجاد مناطق حفاظت‌شده حیات وحش استفاده می‌شود.

در چین هم از مدفوع پانداها، کاغذ می‌سازند!

۲- دارو: وقتی آلمانی‌ها در جنگ جهانی دوم، شمال آفریقا را اشغال کردند، بسیاری از سربازان مبتلا به اسهال شدید شدند، اما متوجه شدند که ساکنین محلی مقاوم هستند.
آلمانی‌ها متوجه شدند که ساکنین محلی به مجرد اینکه متوجه علایم اولیه اسهال می‌شوند، یک شتر را دنبال می‌کنند و مدفوع تازه او را برمی‌دارند و می‌خورند!
نخندید و چهره‌تان در هم نشود! راز این امر در باسیلی به نام باسیلوس سابتیلیس نهفته است که در به هضم غذا کمک می‌کند و عرصه را بر سایر باکتری‌های مضر تنگ می‌کند.
خوشبختانه پزشکان آلمانی با جدا کردن این باکتری، راهی خوشایندتر برای درمان سربازانشان پیدا کردند.
پیش از این هم در یک پزشک در یک پست به صورت مشروح در مورد پیوند مدفوع برایتان نوشته بودم.
۳- استتار: در یک بازه زمانی سربازان ارتش آلمان این اعتقاد خرافی را پیدا کرده بودند که اگر با تانک‌هایشان از روی توده‌ها مدفوع حویانات در راه‌ها و صحراها برانند، این کار برایشان خوش‌یمن است!
جالب است که متفقین متوجه این باور و عادت شدند و مین‌هایی به شکل مدفوع طراحی کردند، آلمان‌ها متوجه این توطئه شدند و بعد از آن از توده‌های مدفوع احتراز می‌کردند، اما متفقین هم دست به ضد حمله زدند و این بار مین‌ها طراحی کردند که به شکل توده‌های مدفوعی بودند که قبلا از روی آنها تانک رد شده.

۴- قهوه: گران‌ترین قهوه دنیا از مدفوع حیوان تهیه می‌شود!

کوپی لواک(به انگلیسی: Kopi Luwak)‏ نوعی قهوه است که از دانه‌های قهوه موجود در مدفوع حیوانی از رده راسویان به نام گربه زباد (به انگلیسی: Civet)‏ تهیه می‌شود. این حیوان پس از خوردن دانه‌های قهوه، هسته آن را دفع می‌کند که از آن برای تهیه این نوع قهوه استفاده می‌شود. این قهوه گرانترین قهوه دنیا است.
لواک حیوانی باهوش و خوش سلیقه است که علاقه‌ی زیادی به میوه‌ی قهوه دارد. این حیوان به طور طبیعی، تنها بهترین، درشت‌ترین و رسیده‌ترین میوه‌های قهوه را برای پذیرایی از خود انتخاب می‌کند. سیستم گوارشی لوواک به گونه‌ای است که بخش گوشتی میوه را هضم کرده و دانه‌های قهوه را پس از قدری تغییر در ساختار پروتئینی آن‌ها، سالم و دست نخورده به شکل مدفوع دفع می‌کند. در مناطق زیادی از اندونزی که زیر کشت قهوه قرار دارد، به ویژه در سوماترا، جاوه و بالی، لوواک‌ها چه به صورت وحشی و چه به صورت دست‌آموز، در کشت‌زارهای بزرگ قهوه می‌گردند و بهترین و سالم‌ترین میوه‌ها را برای خوردن انتخاب می‌کنند. پس از این، نوبت به کارگران مزرعه می‌رسد که دنبال دانه‌های دفع‌شده‌ قهوه بگردند. این دانه‌ها پس از شستشو، با حرارت بالا بو داده می‌شوند و به گران‌ترین و یکی از کم‌یاب‌ترین قهوه‌های دنیا تبدیل می‌گردند. (منبع)
۵- باروت‌سازی: در آمریکا جنوبی در سواحل پرو، جزایری وجود دارند که در آن پرندگان در غیات دشمن و صیادهای خطرناک، آزادانه زندگی می‌کنند، مدفوع این پرنده‌ها در این جزایر کم‌باران به مدت هزاران سال جمع شده است و توده‌هایی به ضخامت ۴۵ متر ایجاد کرده است، این معادن خاص، سرشار از نیترات پتاسیم هستند که برای ساختن باورت مورد استفاده قرار می‌گیرند، این معادن همچنین غنی از فسفر هستند که برای حاصلخیر کردن خاک استفاده می‌شوند.
جالب است بدانید که یکی از دلایل جنگ پایسفیک که بین سال‌ها ۱۸۷۹ تا ۱۸۸۳ میلادی بین شیلی، بولیوی و پرو درگرفت بر سر حق بهره‌برداری از معادن سحرای آکتاکاما بود که دارای معادنی اینچنینی از مدفوع پرندگان است!
۶- آب پاک: در بولیوی یکی از آثار مضر معدن‌کاوی برای استخراج نقره و قلع، آلودگی و اسیدی شدن آب است. این آب باعث مرگ ماهی‌ها و آلگ‌ها می‌شود. یکی از شیوه‌های مبارزه با آلودگی آب، استفاده از باکتری‌هایی است که فلز محلول در آب را به ترکیب سولفیدی آنها مثل سولفید آهن، سولفید روی و غیره تبدیل کنند، این سولفیدها در ته آب نشست می‌کنند و قابل جدا شدن هستند.
این باکتری خاص از مدفوغ «لاما»ها به دست می‌آید، در انگلیس هم باکتری از مدفوع گاو و اسب جدا می‌شود.
۷- تولید انرژی: از زمانی که انسان‌ها کاربرد آتش را یاد گرفتند، آموختند که از مدفوع حیوانات می‌شود برای تولید آتش استفاده کرد، اما کاربرد مدرن‌تر استفاده از زیست‌گاز یا بیوگاز است.
بیوگاز مخلوطی از سه ترکیب عمده به نام‌های متان، دی‌اُکسیدکربن و سولفید‌ِهیدروژن است که حاصل تجزیه بی هوازی و تخمیر زیست توده بوسیله‌ی باکتری‌های متانوژن است. جزء قابل اشتعال بیوگاز، متان است که سهم بیشتر این گاز یعنی ۶۰ تا۷۰درصد آن را شامل می شود. متان، گازی است بی‌رنگ و بی‌بو که اگر یک فوت مکعب آن بسوزد، ۲۵۲کیلوکالری( ۱۰۵۲٫۳کیلوژول) انرژی حرارتی تولید می کند که در قیاس با سایر مواد سوختی، رقم قابل توجهی است. دو ترکیب دیگر به ویژه سولفید هیدروژن که سهم آن ناچیز است، جزء ترکیب‌های سمی هستند. از مزیت های مهم متان به دیگر سوخت ها این است که، هنگام سوختن، گاز سمی و خطرناک منواکسید کربن
تولید نمی کند؛ بنابراین از آن می توان به عنوان سوخت ایمن و سالم در محیط خانه استفاده کرد. همان طور که گفته شد، ۶۰ تا۷۰درصد بیوگاز را گاز متان تشکیل می دهد، این درصد بالای متان، بیوگاز را به عنوان منبع عالی و ممتاز انرژی‌های تجدیدپذیر برای جانشینی گاز طبیعی و دیگر سوخت‌های فسیلی قرار داده است.
باکتری‌های متانوژن که واکنش‌های تجزیه‌ای و بی‌هوازی را به منظور تولید بیوگاز انجام می‌دهند قادر به شکستن و تجزیه مواد آلی پیچیده و ساده هستند که سرانجام به تولید بیوگاز منجر می‌شود. این باکتری‌‌ها از دو دسته باکتری‌های مزوفیل و گرما دوست هستند و به ترتیب در دمای ۳۷ تا ۴۵ درجه سانتیگراد و ۵۰ تا ۵۲ درجه سانتیگراد می‌توانند زندگی کنند. در مورد باکتری گرما دوست این حرارت می تواند تا ۷۰ درجه سانتی گراد افزایش یابد. (+)
نیروگاه بیوگاز سوز شیراز: اما در پایان بد نیست سری بزنیم به کتاب مخزن الادویه، ‌نوشته عقیلى خراسانى که در آن کاربردهای درمانی برای مدفوع جانوران و پرندگان لحاظ شده که البته ذکر این بخش فقط برای آگاهی شما از اعتقادات درمانی قدما است و بس. (+)
مدفوع اردک، باز و سایر مرغان شکارى به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند چرا که بسیار گرم هستند.
پشکل بز به خصوص بز کوهى براى بند آوردن هر نوع خونریرى مفید است. اگر پشکل بز را بسوزانید حرارتش کاهش یابد و لطیف‏تر گردد و داروى داءالثعلب است/ داروى پوست انداختن است و علاج سخت شدن مفاصل./ اگر با سرکه یا آرد جو مخلوط کنید سفتى مفاصل را نرم کند./ اگر با مقدارى ادویه‏‌جات در علاج یرقان مفید است و خون حیض را روان سازد و نیز سختى سپرز را برطرف کند./ اگر آن را خشک کنند و بسایند و با کندر مخلوط کنند علاج خونریزى زهدان است/.
پختن پشکل بز و بزکوهى با سرکه پادزهر حشرات و علاج مار گزیده است.
مدفوع کبوتر رنگ رخساره را صفا بخشد و داروى درد مفاصل است. و مخلوط آن با عسل و تخم کتان براى دمل و سوختگى مفید است.
مدفوع کبوتر و گنجشک براى سفیدى چشم مفید است. و مدفوع پرستو از همه مؤثرتر است.
مدفوع بزمچه از بین برنده لکه‏‌هاى سیاه صورت است.
پشکل گوسفند همراه سرکه، داروى برجستگىی‌هاى روى پوست اعم از زگیل، میخچه و … است.
مخلوط پشکل گوسفند و بز با سرکه و موم و روغن گُل داروى سوختگى است.
سوخته پهن خر بازدارنده خونریزى است. و بو کردن پهن الاغ خون دماغ را بند آورد.
گذاشتن تازه گرماگرم سرگین گاو جهت ورم زخم‏هاى به وجود آمده از چاقو و امثال آن، قطع خون، برآمدگى زخم، درد مفاصل، رفع درد گزش جانوران گزنده/ مالیدن آن با آرد جو جهت جوش‏ها و با سرکه جهت ورم گرم، گزش زنبور، درد ورم زانو و با بابونه جهت تشنگى و با باقلا جهت ورم پستان/ مالیدن پخته شده آن در روغن زیتون و گذاشتن آن بر بدن تا خشک گردد جهت بیرون آوردن خار و امثال آن/ مالیدن آن به زیر ناف زنان براى خارج کردن جنین مرده و چون مدتى بگذرد باعث قتل جنین زنده مى‏شود و بر پشت زهار و تهی‌‏گاه جهت رفع قولنج/
مالیدن سرگین گاو ماده بر عرق‏‌النساء مفید است.
مدفوع مرغ خانگى داروى قولنج و پادزهر قارچ سمى است.
بخور مدفوع مرغ مردارخوار باعث سقط جنین می‌‏شود.
سوزاندن سرگین گاو نر، پشه را فرارى دهد.

دوشنبه, 12 مرداد 1394 ساعت 00:00

روش تصفیه خون و فاضلاب کشتارگاه

نوشته شده توسط

صنعت کشتارگاه و روشهای تصفیه فاضلاب آن-تخلیه چاه فاضلاب کشتارگاه

پساب ناشی از کشتار حیوان و شستشوی لاشه گوسفند و گاو و مرغ دارای چربی و خون و مایعات و جامدات داخل بدن حیوان می باشد که در مجموع از بار آلودگی نسبتاً بالایی برخوردار است .
فاضلاب کشتارگاهی بسیار شبیه به فاضلاب خانگی است و لیکن از غلظت بشتری برخوردار می باشند . این نوع فاضلابها بطور کلی از مواد آلی تشکیل شده اند و حاوی مواد معلق و جامد بسیار زیادی هستند و همچنین از BoD5 بالایی برخورداند .
این فاضلابها اگر وارد مجرای ابهای سطحی شوند به سرعت تولید بوی نامطبوع خواهند کرد که از آنها در تثبیت این چنین فاضلابهایی احتیاج به اکسیژن می باشد آلودگی شدیدی را متوجه محیط زیست و موجودات آن می کنند .
چنانچه خون حیوان در مرحله اولیه جدا شده و بطور مجزا خشک گردد و وارد فاضلاب نشود مشخصات فاضلاب آنها بشرح جدول ۱-۱ خواهد بود .

مشخصات فاضلاب کشتارگاه ها

مقدار فاضلاب در کشتارگاههای مختلف تابعی از نحوه کشتار وصرفه جویی در مصرف آب می باشد . ولی معمولاً در حدود ۷ الی ۹ متر مکعب به ازای هر تن گوشت برآورده شده است .
در کشتارگاه ها مقدار پساب ایجاد شده در حدود ۱۰الی ۱۵ لیتر به ازای هر راس مرغ برآورد گردیده است .
بدلیل شرایط خاص و کیفیت کاملاً بیولوژیکی این فاضلابها روشهای تصفیه گوناگون قابل اعمال است . روشهای لاگونی – بیولوژیکی هوازی و ترکیبی از این روشها با موفقیت بکار برده شده است .
روشهای کم هزینه از قبیل سیستمهای لاگونی نیاز به زمین در وسعت زیاد داشته و فقط در مواردی که زمین ارزان در اختیار است و منطقه دور از شهر می باشد قابل اعمال محسوب می گردد. روشهای لاگونی – بیهوازی –بیولوژیکی هوازی و ترکیبی از این روشها با موفقیت به کار برده شده است .
بعنوان مثال برای کشتارگاههای با تعداد ۱۰۰ راس گوسفند و ۲۰۰ راس گاو در روز زمین مورد نیاز حدود ۷ هکتار بالغ خواهد شد .
هزینه اجزای سیستم لاگونی بدون احتساب ارزش زمین معمولاً کمتر از سایر روشها بوده و نیاز به اپراتور متخصص نیز در کمترین حد می باشد . روشهای متداولی از قبیل لجن فعال شده و یا فیلترها با موفقیت بسیار زیادی در تصفیه خانه های این نوع فاضلابها بکار برده شده اند . این روشها هزینه تاسیساتی و نیاز به متخصصین در حد بیشتری دارند و در مقابل زمین کم و کیفیت تصفیه بسیار بالا است .
در نقاط نزدیک به شهر و مراکز جمعیت استفاده از روشهای مکانیکی بیولوژیکی تقریباً اجنتاب ناپذیر است و کاربرد تلفیقی از روشهای بی هوازی و هوازی بسیار متداول می باشد
تکنیک های تصفیه بی هوازی از جمله بیوفیلترهای بی هوازی ، هاضم های دو مرحله ای و غیره برای تصفیه پساب کشتارگاهی بطور وسیعی بکار برده شده اند ولی هر یک از این روشها به تنهایی برای تصفیه این نوع فاضلاب کافی نیست و لذا نیاز به تصفیه مرحله دوم که هوازی می باشد برای رسانیدن کیفیت پساب تصفیه شده به استاندادرهای قابل قبول ضروری است .

تصفیه فاضلاب کشتارگاه و تصفیه مشابه در کشورهای دیگر

فانا و ملهوترا جهت تصفیه فاضلاب کشتارگاههای کوچک از روش هوازی استفاده کرده و گزارش کردند که یک برکه تثبیت با زمان ماند ۲۱ روز قادر به کاهش فاضلاب ورودی تا حدود ۹۲% بوده است .
برای تصفیه فاضلاب کشتارگاه های کوچک در شهرک مگ پور هندوستان که بطور متوسط دارای کشتار روزانه ۱۵۰ راس حیوان بود و فاضلابی به حجم حدوداً ۱۴۰۵ متر داشت از یک مخزن ته نشینی ساده با زمان نیم ساعت و ترقیق جهت رسیدن به CoD مورد نظر و یک تصفیه غیر هوازی به روش تمامی در مقیاس آزمایشگاهی استفاده گردید با زمان ۲۴ ساعت مقدار متوسط BOD5 خروجی ۳۲۹ میلی گرم در لیتر بود . مجدداً پساب این ازمایش رشد و تکثیر جلبک را ادامه دادند و نتیجه گرفتند که تصفیه غیر هوازی و بهره برداری از جلبک در کاهش BOD فاضلاب شکارگاهها می تواند کارایی خوبی داشته باشد .
در یکی از کشتارگاههای تگزاسی که روزانه بیش از ۴۵۰ کشتار دام دارد کل فاضلاب تولیدی حدود ۵/۱ میلیون لیتر در روز می باشد . تارکوئین گزارش کرده است که در فاضلاب تولیدی این کشتارگاه ۵BoD بستگی به غلظت چربی و نیتروژن دارد . از مهمترین تفاوتهایی که بین فاضلاب کشتارگاه و فاضلاب خانگی وجود دارد بالا بودن غلظت چربیها و غلظت نیتروژن و تفاوت حداقل و حداکثر غلظتها برای این عوامل می باشد که در فاضلاب خانگی مشاهده نمی گردد .
وجود تکه های استخوان در حدود چند سانتی متر در فاضلاب کشتارگاها از مسایل مهمی است که توسط توریها از ورود اب به مرحله تصفیه جلوگیری نمود در غیر اینصورت باعث تخریب پمپها می گردند .

کمیت فاضلاب کشتارگاهها :

میزان فاضلاب کشتارگاه هارا در رابطه با فاضلابهای صنعتی اعداد مختلفی ذکر کرده اند به عنوان مثال در گزارشهای مهندسین مشاور اعداد ۱۲ لیتر برای هر کیلوگرم گوشت تولیدی را ذکر کرده اند و یا ۳/۰ تا ۴/۰ متر مکعب برای هر دو گوسفند ذکر کرده اند ولی این اعداد که توسط بیشتر شرکتهای مهندسین مبنای طراحی قرار می گیرد براساس کار کشتارگاههای خارج از کشور می باشد .
بدیهی است که روش و سیستم کشتار در کشورهای مختلف متفاوت است و نحوه بررسی کار و صنعتی بودن یا نبودن در میزان فاضلاب تولیدی بسیار موثر است و این اعداد نمی تواند الگوی مناسب جهت طراحی در ایران قرار گیرد . نخستین میزان فاضلاب تولیدی کشتارگاها می تواند از دو روش برآورد میزان آب مصرفی و اندازه گیری توسط سرریز مثلثی شکل که در مسیر کانالهای خروجی فاضلاب
کار گذاشته می شود صورت گیرد .۵

کیفیت فاضلاب کشتارگاه ها

بطور کلی منشاء فاضلاب صنعتی کشتارگاه موارد زیر می باشد .
۱- فاضلاب مرحله ذبح که شامل مقدار زیادی خون با BoD بسیار بالا می باشد
۲- فاضلاب عملیات قبل از پوست کنی که هنگام جدا سازی سر و پاچه بوجود می آید .
۳- فاضلاب بوجود آمده هنگام باز کردن شکم ومحتویات آن که شامل خونابه ، ذرات چربی و مواد جامد می باشد .
۴- فاضلاب قسمت تخلیه محتویات روده
۵- فاضلاب قسمت تمیز کردن شکمبه که حاوی مواد جامد و نیز مواد شناور مثل ذرات گاه می باشد .
۶- فاضلاب شستشوی سالنها
۷- فاضلاب شستشوی سکوی باربری و کف کامیون

روشهای زیر جهت کم کردن بار آلی فاضلاب کشتارگاه پیشنهاد می شود :


– جدا سازی و بازیافت خون
– جدا سازی واحد تمیز کردن شکمبه و ته نشین کردن فاضلاب آن در یک حوضچه مجزا با زمان کوتاه
– بکار بردن شبکه ها روی کانالهای کف سالن و جلوگیری از ورود تکه های گوشت و چربی به کانال

خون و مسئله بازیافت آن در کشتارگاه ها:

یکی از عوامل که بار آلی فاضلاب کشتارگاه را بسیار بالا برده خون گوسفند و گاو در هنگام ذبح می باشد به دلیل داشتن مواد آلی زیاد دارایBoD خیلی بالاست امروزه در کشتارگاه های صنعتی به هیچ وجه خون را وارد فاضلاب نکرده بلکه آنرا باز یافت و جدا سازی می کنند .

بهر حال در کشتارگاه ها ، خون در هنگام بازیافت به صورتهای زیر به مصرف می رسد .

– تخلیص و جدا سازی پروتئین
– خشک کردن در شرایط خاص و به عنوان یک ماده افزودنی جهت خوراک دام و طیور
– استفاده از آن در کودسازی به روش سنتی
– استفاده از خون در فرایند کمپوست
– استفاده از خون و امعاء و احشاء بعنوان ماهی در حوضچه های پرورشی بعضی از انواع ماهی مثل قزل آلا
اقدام دیگری که میتوان جهت جدا سازی خون و کم کردن بار آلی فاضلاب انجام داد این است که خون را جدا سازی نموده ودر یک واجد مجزا ترقیق و ترتیب شیمیایی نموده که البته خود نیاز به یک تاسیسات جداگانه داشته که بسیار گران تمام می شود .
با توجه به اینکه معمولاً مدیریت اداره کشتارگاه ها با شهرداری ها می باشد شهرداری می توانند در صورتیکه در برنامه آتی دفع زباله کمپوست سازی نیز وجود دارد از خون درفرایند کمپوست استفاده نماید که بنظر می رسد بهترین روش خواهد بود .

جهت جدا سازی و بازیافت خون بایستی اقدامات زیر انجام شود .

-تخصیص دادن یک قسمت از کشتارگاه جهت ذبح
-احداث کانال جهت هدایت خون به مخزن مربوطه
-تهیه و نصب یک مخزن در محل مناسب جهت جمع آوری خون

روش تصفیه فاضلاب کشتارگاهها :

روش تصفیه این نوع فاضلاب ها به طور عمده روش تصفیه بیولوژیکی می باشد . استفاده از ته نشین مقدماتی برای کاهش ضایعات و مواد معلق و شناور مفید می تواند باشد ولی بطور عمده روش تصفیه بیولوژیکی بر کاهش بار آلی فاضلابها مطرح خواهد بود . به دلیل بالا بودن غلظت BOD فاضلاب استفاده از سیستم های دو مرحله ای برای رسیدن به استاندارد های قابل قبول تقریباً ضروری است .
سیستم های لاگونی – هوازی – لجن فعال – هوادهی گسترده – هوادهی تدریجی – هوادهی متعارف – هوا دهی مرحله ای – هوا دهی لجن برگشتی –تثبیت تماس – فرایند کراس – راکتورهای غیر هوازی .

انتخاب روش تصفیه خون در کشتارگاه:

بطور کلی عواملی که در انتخاب روش تصفیه موثر می باشد عبارتند از :
۱- هزینه کلی شامل اجرا و بهره برداری
۲- قابلیت اجرا از نوع تکنولوژی بکاررفته و شرایط محیطی
۳- مشخصات بهره برداری
۴- تجهیزات مورد نیاز
۵- سطح تکنولوژی محل
۶- تاثیر تغییرات ظرفیت فاضلاب و توسعه آینده سیستم
۷- درجه تصفیه
با توجه به موارد بالا و شرایط فعلی کشور و بخصوص شهرداری های کوچک بایستی تصفیه خانه ای راه اندازی شود که با توجه به غلظت بالای فاضلاب کشتارگاه راندمان بسیار بالایی داشته باشد و عملیات بهره برداری و نگهداری آن ساده باشد .
بطور کلی با دو کارگر معمولی بتوان آنرا نگهداری و بهره برداری کرد . و تا حد ممکن نیاز به هزینه های ارزی و ریالی بالا نداشته باشد و جهت نیل به این اهداف بایستی سعی کرد که تصفیه خانه تا حد امکان نیازمند تجهیزات میکانیکی و ماشین آلات پیشرفته نبوده و در صورت نیاز از تجهیزات و وسایل استفاده شود که بهره برداری و نگهداری آن ساده باشد و امکان ساخت و تعمیر و تهیه لوازم یدکی آن در داخل کشور فراهم باشد و ساخت و تعمیرات آنرا در سطح وسیعی در کشور انجام دهند . روشهای از نظر نیاز تجهیزاتی به گونه ای دسته بندی شده اند که روش هوادهی ممتد و انواع آن در اولویت اول قرار دارند یعنی نیاز این روش به تجهیزات در کمترین حد نسبت به سایر روشها می باشد .

روشهای متعارفی هوادهی تدریجی و مرحله ای به تجهیزات اولیه و ثانویه و هوادهی نیاز دارند .

سیستم اختلاط کامل نسبت به فرایندهای بالا به دلیل احتیاج به اختلاف کامل نیاز به تجهیزات بیشتری دارند . این چهار فرایند ذکر شده و نیز روشهای تثبیت شمالی از نظر تجهیزات تعیین تصفیه لجن نیز مشابه می باشد در روش اکسیژن خالص نیاز به تجهیزات بسیار پیچیده و تکنولوژی پیشرفته می باشد و روش تجهیزات اضافی برای هوادهی لجن انتقالی به حوضهای هوادهی لجن نیاز دارد .

اثرات فاضلاب و ضایعات دامی بر محیط زیست :

فاضلاب این منابع به دلیل پراکنده شدن باکتریها و ویروسهای بیماریزا وهمینطور آلوده شدن آبها سحطی و زیرزمینی و تجمع حیوانات موذی تهدید کننده سلامت افراد جامعه می باشد .
فاضلاب کشتارگاهها دلیل داشتن رنگ و و کدورت جلوه زشت و ناپسندی را ایجادمی کندمیزان مواد ایجاد کننده بو ممکن است به حدی باشد که اثرات نامطلوبی را به محیط زیست انسانی بوجود آورد .
بدلیل دارا بودن BoD,CoD بالا. اکسیژن محلول رودخانه بطور چشمگیری کاهش یافته و باعث از بین رفتن ماهیان آبزی می گردد . این عامل حتی در پدیده شکوفایی جلبکها نقش بسزایی داشته و مرگ ماهیان را دو چندان می کند .
خوشبختانه اخیراً در کشتارگاههای طیور ضایعات بازیافت شده و با عملیات پخت بصورت پودر گوشت برای درست کردن غذای طیور آبزیان و دامداری بکار می رود .
استخوان دامها نیز برای استفاده از پودر استخوان بکار برده می شود ولی این روش به دلیل سوزاندن استخوانی باعث آلودگی هوا شده و حتی بوی ازاد دهنده آن منطقه اطراف خود را تحت الشعاع قرار می دهد .
با توجه به موارد فوق می توان اینگونه استنباط کرد که با توسعه اطلاعات فن آوری می توان اغلب مشکلات زیست محیطی را مهار کرده و یک توازن معقول بین تکنولوژی و حفظ محیط برقرار کرد .
مشخصات فاضلاب تولیدی کشتارگاه بر حسی ساده و پیچیده بودن آنها متفاوت است . منبع تولید فاضلاب کشتارگاههای دامی و طیور قسمت ذبح حیوانات ، شستشو احیاء و احشاء وشستشوی زمین و سرویس های بهداشتی کارکنان می باشد .
فاضلاب کشتارگاه بسیار قوی بوده و با داشتن بار آلی بسیار بالا شامل خون و پروتئین و… باعث ایجاد مشکلات حاد در منطقه می گردد . فاضلابهای تولید شده در این صنایع وارد سیل ها ، رودخانه ها و مزارع مجاور می گردد و باعث آلودگی شدید این صنایع شده و خط آلودگی آبهای سطحی و زیر زمینی را به دنبال دارد .
از مهمترین شاخصهای الودگی فاضلاب این صنایع بالا بودن میزان TDS, COD , BOD رنگ و کدورت و الاینده های میکروبی می باشد .

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا با سالها تجربه آماده تخلیه چاه فاضلاب کشتارگاه ها می باشد

وقتی ظرف‌شویی می‌گیرد از دست پشه‌ها و سوسک‌های ریز عاصی شده‌اید و هرچه حشره‌کش و سوسک‌کش دم دست‌تان بوده در دست‌شویی خالی کرده‌اید و بی‌اثر بوده است؟ خب، اشتباه کرده‌اید! مگر فقط چاه دست‌شویی سوسک است. از یک جا غافل مانده‌اید: بله، چاه ظرف‌شویی

وقتی ظرف‌شویی می‌گیرد چه کنیم.راه حل رفع گرفتگی ظرفشویی چیست

حالا که کمی دقت می‌کنید، می‌بینید که مدتی است که بوی بد‌ ظرف‌شویی آزارتان می‌دهد و گاهی مجبورید برای رد شدن آب، به تلمبه متوسل شوید. اگر می‌خواهید از شر این مشکلات خلاص شوید، پس با ما همراه باشید تا ببینیم ریشه این مشکل و راه‌های رفع آن چگونه است؟

قصه گرفتگی ظرفشویی از کجا شروع شد؟

از آنجا شروع شد که شما کمی تنبلی و بی‌حوصلگی کردید و ظرف‌های غذا را پاک نکرده و با ته‌مانده‌های غذا راهی ظرف‌شویی کردید. با این کار وقتی که اقدام به شستن ظرف‌ها نمودید، ته‌مانده‌های غذا که درونشان باقی مانده بود مثل برنج، خرده نان یا تکه‌های ریز گوشت، روانه چاه ظرف‌شویی شدند و در گلوگاه سیفون ماندند. از اینجا به بعد دیگر هر آدم عاقلی می‌تواند حدس بزند که چه اتفاقی می‌افتد. این خرده غذاها به مرور زمان فاسد می‌شوند و چون یک محیط آلوده درون سیفون ظرف‌شویی به وجود آمده، عرصه برای عرض اندام سوسک‌ها و پشه‌ها باز می‌شود. در این صورت ظرف‌شویی و محیط اطرافش که ظاهرا باید تمیزترین جای خانه باشند، به علت انتقال میکروب و آلودگی از طریق همین حشرات موذی، به ظروف شسته شده و حتی مواد غذایی داخل کابینت‌ها در رده آلوده‌ترین مکان خانه قرار می‌گیرند.

پیشگیری از گرفته شده ظرفشویی بهتر از درمان

بهترین توصیه این است که ظروف کثیف را قبل از اینکه داخل ظرف‌شویی بگذاریم خوب پاک کنیم و باقی ‌مانده غذاهای داخل ظروف را اگر خرده نان و برنج است در گوشه‌ای از قسمت‌ بیرونی پنجره یا بالکن روی تکه‌ای مقوا بریزیم تا پرندگان یا حتی مورچه‌ها را هم در نعمتی که خدا به ما داده سهیم کنیم. اگر هم ته مانده غذای درون ظرف‌ها چیزی جز اینها است که سطل زباله بهترین گزینه برای قرار دادنشان است. روش دیگری که می‌توانید برای جلوگیری از ورود آشغال‌های ریز به درون ظرف‌شویی به کار ببرید، استفاده از توری‌های مخصوص چاه ظرف‌شویی است. این توری‌ها از جنس استیل و ضدزنگ هستند و در اندازه‌های متفاوت نسبت به ظرف‌شویی‌های مختلفی که در بازار پیدا می‌شوند، وجود دارند.

وقتی شما روی چاه ظرف‌شویی‌تان این توری‌ها را می‌گذارید خرده‌های غذا یا هر زباله دیگری به آن گیر می‌کند و دیگر راهی برای ورود به سیفون برایشان باز نمی‌ماند. یکی از کارهایی که ممکن است باعث گرفتگی و بد بو شدن چاه ظرف‌شویی بشود شستن مرغ و ماهی است. برای جلوگیری از این مشکل هم توصیه ما به شما این است که هنگام شستن مرغ یا ماهی در ظرف‌شویی یک آبکش با سوراخ‌های خیلی ریز، زیر شیر آب بگذارید تا نگذارد کوچک‌ترین پس‌مانده‌ای از مرغ یا ماهی داخل ظرف‌شویی یا چاه آن شود. بعد از اتمام کارتان هم می‌توانید تمام زایدات باقی‌مانده در آبکش را به راحتی در نایلونی بریزید و درون سطل زباله قرار دهید. اگر بعد از این کار کل ظرف‌شویی را با اسفنج و مایع ظرف‌شویی بشویید بهتر است.

راه‌ حل رفع گرفتگی ظرفشویی آشپزخانه چیست

ساده‌ترین کار، باز کردن سیفون ظرف‌شویی است. البته با رعایت نکات بهداشتی، حتما قبل از اینکار دستکش بپوشید و یک لگن زیر سیفون بگذارید، سیفون را باز کنید و تمام موادی را که درونش گیر کرده خارج کنید. راه دیگر استفاده از محلول‌های چاه بازکن‌ است. البته برخی خانم‌ها هم به علت خاصیت اسیدی‌وایتکس از این محلول برای باز کردن چاه ظرف‌شویی یا حتی ضدعفونی کردن ظرف‌شویی استفاده می‌کنند. محلول‌های چاه بازکن همان‌طور که از نامشان برمی‌آید، محلول هستند، یعنی وقتی آن را به داخل چاه ظرف‌شویی می‌ریزید، هر ماده‌ای را که سر راهش باشد، در خود حل می‌کند و از بین می‌برد.

هشدار به خانم خانه‌دار! برای رفع گرفتگی به هیچ عنوان اسید لوله بازکن استفاده نکنید

وقتی که شما از محلول‌های چاه بازکن‌ یا هر ماده اسیدی دیگری استفاده می‌کنید، در اثر ساطع شدن گازهای سمی از این مواد، ریه‌های شما تحریک می‌شوند و آسیب می‌‌بینند و حتی ممکن است شما به فیبروز ریه که یک بیماری برگشت‌ناپذیر ریوی است، مبتلا شوید.در درجه اول اکیدا توصیه می شود که از اسید لوله بازکن استفاده نکنید.برای رفع گرفتگی ظرفشویی می توانید از متخصصین لوله بازکنی استفاده کنید.اگر تصمیم داشتید از اسید استفاده نمائید برای جلوگیری از مشکلات اسید توصیه‌هایی هست که باید هنگام استفاده از مواد اسیدی حتما آنها را رعایت کنید:

▪ هنگام کار با این مواد حتما پنجره را باز بگذارید یا حداقل هواکش را روشن نمایید.

▪ این مواد را به صورت خالص مصرف نکنید و قبل از استفاده با آب رقیق‌شان کنید.

▪ حتما هنگام مصرف این مواد با ماسک‌های ضخیم و چند لایه دهان و بینی‌تان را بپوشانید.

▪ هنگام کار، دستکش به دست داشته باشید.

▪ درصورت استشمام زیاد و پاشیدن این مواد به صورت و چشم‌تان فورا به پزشک مراجعه کنید.

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

برای مشاهده سایت جدید و به روز ما ، صفحه گرفتگی توالت فرنگی را مشاهده نمائید.

دلیل و علت ماسه دهی چاه آب و لایروبی چاه

اکثر چاههایی که حفر میشوند عموماً با مشکل ماسه دهی در ابعاد مختلف روبرو بوده که اولاً نیاز به لایروبی چاه در فواصل کم دارند و ثانیاً عمر متوسط چاهها در این مناطق اکثراً کمتر از ۱۵ سال و در بیشتر موارد بین ۸ تا ۱۰ سال میباشد. علاوه بر آن، مسئله بریدن یا جمع شدن لوله، مخصوصاً در بالاترین قسمت اولین مشبک، نیز بصورت غیر مستقیم با ماسه دهی چاهها ارتباط دارد.

ماسه دهی یک چاه بدلایل مختلف بوده که البته فراوانی مواد سیلتی و ماسه­ای بسیار دانه ریز در لایه های آبدار منطقه یکی از اصلی ترین آنها میباشد. معهذا عوامل مختلف زیر بصورت منفرد و یا بصورت ترکیبی از چند عامل میتوانند باعث ماسه دهی چاه شوند:

۱-انتخاب محل نامناسب جهت نصب لوله مشبک و یا نصب پمپ.
۲-سطح مقطع بسیار کم برای ورود آب در لوله های مشبک شده بطرق متداول گاز یا تیغ اره.
۳-پهنای زیاد شیارها اکثراً بین ۲.۵ تا ۳ میلمتر بوده که بین ۵ تا ۱۰ برابر حداکثر قطر ذرات اکثریت لایه های آبدار منطقه میباشد.
۴-استفاده از فیلتر شنی مقابل مشبک ها در اثر پل بستن.
۵-عدم رسیدن «فیلتر شنی » مقابل مشبک ها در اثر پل بستن.
۶-عدم توسعه کافی و یا مناسب چاه
۷-برداشت بیش از حد چاه، مخصوصاً در صورت عدم توسعه کامل چاه.

از بین عوامل فوق، حداکثر تاثیر در ماسه دهی چاهها را سه مورد ۲، ۳، ۴ دارند. معهذا در صورتیکه سطح مقطع ورود آب و پهنای شیارها مناسب باشند، علیرغم عدم استفاده از فیلتر شنی مناسب، میتوان چاه را عملاً بصورت طبیعی توسعه داد و میزان ماسه دهی بشدت کم میشود.

استاندارد بین المللی

تجربه نشان داده که چنانچه سرعت ورود آب بداخل چاه از ۳ سانتیمتر در ثانیه تجاوز نکند، حداقل جابجائی ذرات صورت گرفته و در نتیجه میزان ماسه دهی چاه بشدت کاهش پیدا میکند. این رقم اکنون سالها است که در امریکا، اروپا، استرالیا، ژاپن و غیره بعنوان استاندارد انتخاب شده و اجرا میشود.

سطح مقطع لوله های مشبک شده بطرق متداول گاز یا تیغ اره

در جدول زیر سطح مقطع قسمت مشبک شده توسط گاز یا تیغ اره در ۱ متر لوله ۱۲ اینچی متداول ارائه شده است. علاوه بر آن، حداکثر آبی را که میتوان بازاء هر متر لوله مشبک شده طبق استاندارد بین المللی برای حداقل ماسه دهی گرفت نیز ذکر شده است.

تعداد ردیف طول شیار عرض شیار سطح مقطع هر شیار تعداد شیار سطح مقطع در ۱ متر حداکثر دبی مجاز
شیارها (سانتیمتر) (میلیمتر) (سانتیمتر مربع) درهر متر مشبک (سانتیمترمربع) (لیتر در ثانیه)
۴ ۲۰ ۲-۳ ۴-۶ ۱۰ ۴۰-۶۰ ۰.۱۲-۰.۱۸
۶ ۲۰ ۲-۳ ۴-۶ ۱۵ ۶۰-۹۰ ۰.۱۸-۰.۲۷
۸ ۲۰ ۲-۳ ۴-۶ ۲۰ ۸۰-۱۲۰ ۰.۲۴-۰.۳۶
۱۰ ۲۰ ۲-۳ ۴-۶ ۲۵ ۱۰۰-۱۵۰ ۰.۳۰-۰.۴۵

قابل ذکر است که در اکثر نقاط استان بین ۶ تا ۸ ردیف شیار انجام میگیرد.

همانطور که ملاحظه میشود در شرایط متداول ۸ ردیف شیار ۳ میلیمتری، برای آنکه بتوان با برداشت ۳۶ لیتر در ثانیه، سرعت ورودی از ۳ سانتیمتر در ثانیه تجاوز نکند میباید از حدود ۱۰۰ متر لوله مشبک استفاده نمود که عملاً چنین ضخامتی از لایه های آبدار وجود نداشته باشد و یا بسیار نادر است و در نتیجه بعلت کم بودن ضخامت کل لایه های آبدار قابل استفاده یک چاه (حداکثر تا ۳۰ متر و عموماً بین ۱۰ تا ۲۰ متر در نقاط مختلف استان) سرعت ورود آب بشدت افزایش یافته و در نتیجه بسیاری از ذرات حتی دانه درشت نیز بعلت همین سرعت زیاد آب میتوانند بسمت چاه حرکت کنند.

لوله های UPVC مورد استفاده کنونی سطح مقطع بیشتری دارند(۲۳۴ سانتیمتر مربع در هر متر: ۱۹۵ شیار ۱.۵ میلیمتری در هر متر و طول ۸ سانتیمتر در سمت داخل لوله). معهذا بعلت ضخامت زیاد جداره (۱۹ میلیمتر در لوله های ۱۲ اینچی) و ایجاد شیارها توسط تیغ اره، دانه های غیر مدور در صورت چرخش در حین ورود در بین شیارها گیر کرده و در نتیجه پس از مدتی بهره برداری سطح مقطع ورود بتدریج کاهش و سرعت ورود آب افزایش می­یابد و مسائل فوق تکراری میشوند. این نوع لوله ها مناسب مناطقی هستند که آب حالت خورندگی داشته و ضمناً هیچکدام از لایه ها حاوی ذراتی به پهنای تقریبی شیارها نباشند. در هر صورت حداکثر دبی سرعت تا ۳ میلیمتر در ثانیه برای این لوله ها معادل ۰.۷ لیتر در ثانه بازاء هر متر در مراحل اولیه بهره برداری میباشد.

لوله های اسکرین

راه حل ازدیاد سطح مقطع ورود آب همراه با پهنای ورود کم را سالها است که در اروپا و امریکا با استفاده از لوله های اسکرین حل کرده اند. بعنوان مثال قوی ترین لوله اسکرین که کمترین سطح مقطع معادل ۵۹۴ سانتیمتر مربع و با شیار ۰.۵ میلیمتر سطح مقطعی معادل ۱۱۲۲ سانتیمتر مربع بازاء هر متر اسکرین دارد. بنابراین برای مثال فوق الذکر برای گرفتن ۳۶ لیتر در ثانیه با سرعتی معادل ۳ سانتیمتر در ثانیه فقط نیاز به ۲۲ متر لوله اسکرین با شیار ۰.۲۵ میلیمتر و یا فقط ۱۲ متر با شیار ۰.۵ میلیمتر میباشد. (دبی مجاز برای هر متر اسکرین با شیار ۰.۲۵ میلیمتر معادل ۱.۷۸ و شیار ۰.۵ میلیمتر ۳.۳۶ لیتر در ثانیه میباشد.)

دلیل و علت ماسه دهی چاه آب و لایروبی چاه

مزایای استفاده از لوله های اسکرین بجای لوله های مشبک

۱-تقلیل شدید ماسه دهی و یا حذف آن

۲-کم شدن چشم گیر هزینه بهره برداری بعلت کم شدن افت سطح آب در اثر تقلیل شدید افت شبکه، بازاء هر ۱۵ لیتر در ثانیه آبی که از عمق ۵ متری تخلیه شود، حدود ۱ کیلووات برق (با راندمان خوب ۷۵% سیستم) یا معادل آن گازوئیل در یک ساعت مصرف میشود. بنابراین با کم شدن افت سطح آب در اثر استفاده از لوله های اسکرین، هزینه بهره برداری در طول عمر چاه بطرز چشم گیری کاهش پیدا میکند.

۳-عدم نیاز به لوله رسوبگیر زیاد بعلت ورود رسوبات خیلی کمتر به داخل بداخل چاه. در بسیاری از مناطق ریز دانه استان برای ازدیاد فواصل لایروبی چاههائی که از لوله مشبک استفاده میکنند از ۱۲ تا ۲۴ متر لوله رسوبگیر، که هیچ نقشی جز افزایش هزینه چاه ندارد استفاده میشود. در صورت استفاده از لوله اسکرین طول مورد نیاز لوله رسوبگیر به حداکثر ۲/۱ تا ۳/۱ کاهش پیدا میکند.

۴-جرم بستن لوله های اسکرین خیلی کندتر از لوله های مشبک است زیرا کل حجم آبی که حاوی املاح میباشد در لوله مشبک از یک سطح مقطع کم وارد میشود و در نتیجه تراکم رسوبات در جلو و اطراف شیارها خیلی بیشتر از لوله های اسکرین میباشد که سطح مقطع ورود بین حدود ۵ تا۱۲ برابر لوله های مشبک بوده و در نتیجه سرعت و ضخامت جرم گذاری نیز به همین نسبت کاهش می­یابد.

۵-یکی از مشکلات چاههای مشبک شده، بریدن یا جمع شدن لوله مخصوصاً در بالاترین قسمت اولین مشبک است. بطور کلی در لوله های مشبک یا اسکرین متداول، با تراکم شیارهای یکسان در تمام طول مشبک یا اسکرین، سرعت ورود آب در قسمت بالای مشبک یا اسکرین حداکثر بوده و در پائین به صفر میرسد. در لوله های مشبک بعلت آنکه سرعت ورود خیلی زیاد است و آب حالت تلاطم (Turbulent floe)دارد، نسبت پویسان (poisson ratio) لایه های زمین از حالت طبیعی (حدود ۰.۲۵ برای ماسه ها و ۰.۵ برای گل رس) افزایش یافته و در نتیجه نسبت بیشتری از وزن خاک بالای لایه بصورت افقی به لوله اعمال میشود و وقتی این نیرو از مقاومت لوله تجاوز کند باعث خم شدن و یا پارگی لوله بسمت داخل میشود. این مسئله مخصوصاً در قسمت فوقانی بالاترین لوله مشبک و یا لوله مشبکی که در مقابل تراواترین لایه ها قرار داشته صورت میگیرد. علاوه بر علت فوق الذکر که بصورت تدریجی عمل مینماید، در چاههای با ماسه دهی شدید، بعلت تخلیه سریع ماسه، حفراتی مخصوصاً در پشت لوله و در قسمت فوقانی لایه ها تولید میشود که ریزش ناگهانی آنها نیز میتواند منجر به ایجاد فشار جانبی زیاد و نهایتاً بریدگی لوله شود. این مسئله مخصوصاً در چاههای حفاری شده بطریقه روتاری که دارای فیلتر شنی هستند رایج است.

معهذا در لوله های اسکرین بعلت حالت لامینار جریان آب (laminar flow) (و نه حالت تلاطم)، تغییری در عدد پویسان طبیعی لایه داده نشده و یا مقدار افزایش آن ناچیز میباشد و در نتیجه این خطر یا وجود نداشته یا مقدار آن بشدت کاهش می­یابد و ضمناً مسئله ایجاد حفرات در پشت لوله نیز بعلت سرعت ورودی کم منتفی است.

۶-از آنجائیکه دو مورد ۴ و۵ فوق در حقیقت از عوامل مهم تعیین کننده طول عمر مفید یک چاه هستند، طول عمر مفید چاههائی که از لوله اسکرین استفاده میکنند خیلی بیشتر از چاههای با لوله مشبک میباشند.
نکات ضروری در نصب لوله های اسکرین

۱-در صورتیکه لوله اسکرین به لوله ساده بالای خود در روی زمین جوش نشده باشد، بلند کردن آن برای نصب و جوش به لوله تحتانی در روی دستگاه باید با الواتور صورت بگیرد. برای این منظور دو میله گرد کوچک در سمت بالای هر شاخه اسکرین از قبل جوش شده اند.

۲-در بالا و پائین هر قسمت اسکرین (بر روی لوله ساده پائین و بالا) یک سنترالیرز (شبیه متمرکزکننده هائیکه معمولاً در نصب لوله های UPVC استفاده میشوند) جوش شوند.

۳-توصیه میشود که پس از نصب هر شاخه اسکرین، سه میلگرد بفواصل یکسان از لوله ساده بالا به لوله ساده پائین جوش شوند. در قسمتهائی که طول اسکرین بیش از ۲ متر است و باید چند شاخه به یکدیگر جوش شوند، میله گرد ها از لبه بالای اسکرین زیرین به لبه پائینی اسکرین بالائی جوش شوند.

۴-در قسمتهائی که طول اسکرین عددی فرد است (۳، ۵، ۷، ….متر) بالاترین شاخه اسکرین باید ۱ متری باشد.

۵-عملیات پیستون زنی با پیستونی که خیلی جذب نباشد انجام بگیرد.

اختلاف هزینه لوله اسکرین و مشبک

لوله های ساده حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تومان با قیمت های فعلی هزینه داشته وبرای مشبک نمودن بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان باید پرداخت. بنابراین هر متر لوله مشبک بین ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزارتومان هزینه دارد. هزینه لوله های اسکرین حدود ۲ تا ۲.۵ برابر لوله مشبک است (بسته به فواصل شیارها و بعضی مشخصه فنی دیگر)، ولی با توجه به آنکه اولاً طول مورد نیاز اسکرین عموما بیش از ۱۰ تا ۲۰ متر نبوده و ثانیا مقدار لوله رسوبگیر مورد نیاز کمتر شده و ثالثا، و از همه مهمتر در رابطه با هزینه ها، تقلیل چشم گیر هزینه بهره برداری و نگهداری چاه همراه با طول عمر بیشتر چاه، همگی براحتی نشانگر این واقعیت هستند که کل هزینه چاههای اسکرین دار خیلی کمتر از چاههای مشبک دار میباشند. بهمین دلیل است که اکنون استفاده از لوله مشبک در بیشتر نقاط دنیا و مخصوصاً در کشورهای سرمایه داری مثل امریکا سالها است که منسوخ شده است.

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا با سالها تجربه آماده حفاری انواع چاه فاضلاب و آب و همچنین لایروبی و تعمیر چاه قدیمی می باشد

شرکت تاسیسات ساختمانی و خدمات فنی ساختمان پارسا - حفاری چاه فاضلاب و لایروبی و تعمیر چاه قدیمی

جمعه, 09 مرداد 1394 ساعت 00:00

انواع سیستم های فاضلاب خانگی شهری و صنعتی

نوشته شده توسط

سیستم فاضلاب (sewage system) را معمولا به سه دسته تقسیم بندی می کنند.

  • فاضلاب خانگی
  • پساب شهری
  • فاضلاب صنعتی

۱. سیستم فاضلاب خانگی

فاضلاب خانگی شامل پساب های ساختمان از توالت ها، حمام ها ، دستشویی ها، آشپزخانه، ماشین رختشویی و ظرفشویی می باشد که در بعضی شهرهای جهان توسط شبکه جمع آوری شهری آن را به تصفیه خانه ها منتقل می کنند.
انواع روش تصفیه عبارتند از :

  • سپتیک تانک
  • ایمهاف تانک
  • لاگون
  • کلاریفایر

۲. سیستم فاضلاب و پساب شهری

شامل آب باران و برف می باشد که جدا از شبکه شهری فاضلاب خانگی و در شبکه مستقل شهری به رودخانه ها و مسیل ها تخلیه می شود، چون مخلوط کردن آن با فاضلاب خانگی سبب افزایش حجم فاضلاب برای تصفیه خانه ها می شود و هزینه تاسیسات اولیه و مراحل تصفیه را بالا می برد.

۳. سیستم فاضلاب صنعتی

این فاضلاب ها بر حسب نوع صنعت دارای ترکیبات شیمیایی و سمی است که نمی توان مستقیما در رودخانه ها و دریاچه ها تخلیه کرد و باید قبلا به طور استاندارد تصفیه گردند. روش های گوناگون تصفیه فاضلاب و مسایل مربوط به آن را می توان در کتاب هایی که تحت این عنوان می باشند، ملاحظه نمود. معنای واژه sewer در تاسیسات شبکه انتقال فاضلاب است و خود فاضلاب را sewage می گویند و کلیه سیستم فاضلاب را از ابتدا تا انتها sewerageمی نامند.

سیفون

یک قطعه به شکل U می باشد که بین سرویس های بهداشتی و لوله تخلیه فاضلاب نصب می شود و همیشه مقداری آب در آن باقی می ماند که این آب مانع از ورود بو و گازهای فاضلاب به داخل محیط ساختمان می گردد.

باید توجه کرد در سرویس هایی که به ندرت از آن ها استفاده می شود آب موجود در سیفون به تدریج تبخیر شده و بو و گاز وارد محیط می شود لذا باید گاه به گاه در آن ها آب ریخته شود.

سیفون

لوله ونت جهت خروج گاز فاضلاب به پشت بام

برای تخلیه گازهای ایجاد شده در فاضلاب یک شبکه لوله کشی به موازات لوله کشی فاضلاب باید ایجاد شود. این گازها که همواره در پشت سیفون ها جمع شده اند اگر از طریق ونت خارج نشوند با هر بار تخلیه آب از سرویس بهداشتی در اثر تلاطم وارد محیط می شوند و در صورتی که شبکه ونت نداشته باشیم وجود آن ها باعث مقاومت در تخلیه آب می گردد که نهایتا آب ریخته شده در سرویس ها به سرعت خارج نمی شود و مدتی کوتاه در آن ها باقی می ماند تا به تدریج تخلیه گردند.

نکات اجرایی سیستم های فاضلاب خانگی شهری و سیستم فاضلاب صنعتی

در اینجا نکاتی وجود دارد که در طراحی زهکشی باید مد نظر قرار گیرد.

۱.به آب ناشی از توالت ها، حمام، دوش و ظرفشویی گفته می شود
۲.سیستم ونت تک لوله ای کارامد از دو لوله ای بوده چرا که هزینه کمتری دارد.
۳.در سیستم دو لوله ای از هر یک از لوازم بهداشتی یک دریچه به ونت متصل می شود. در حالی که در سیستم تک لوله ای یک لوله ساده وجود دارد.

سیستم تک لوله ای
سیستم دو لوله ای

۴.تمام سیستم ها باید برای گرفتن بو و هوای ناپاک ونت یا تله داشته باشند

۵. لوله های بیش از ۶.۴ متر معمولا نیاز به لوله ونت دارند.

۶. اگر لوله خروجی از سینی سیفون شیب تند داشته باشد ممکن است که آب موجود در تله مکیده شود و هوای ناپاک در محیط پخش شود. (زیرا همواره مقداری از سطح آب باید در تله سیفون وجود داشته باشد.)به این حالات سیفوناژ خود به خودی گفته می شود.

سیفوناژ

۷. با افزایش فشار مکش در سیستم درین، سیفوناژ اتفاق می افتد. فشار مکش ۵۰۰N/m۲ سطح آب سینی را تا ۲۵mm کاهش می دهد.

۸. در سیستم هایی که اصولی طراحی نمی شوند به دلیل فضای محدود دریچه های خروجی، برگشت فشار اتفاق می افتد و آب لوازم بهداشتی مخلوط می گردند.

۹. لوله های فاضلابی که به لوله های بزرگتر تخلیه می شوند مشکلات سیفوناژ کمتری در آن رخ می دهد چرا که معمولا پر یا خالی نمی شوند.

۱۰. لوله های فاضلابی که به لوله هایی با قطر یکسان تخلیه می شوند معمولا با اتصال شیب و خم محدودیت ها را به حداقل می رسانند.

۱۱. گاهی اوقات می توان برای جلوگیری از نوسانات فشار در لوله دریچه هایی تعبیه نمود.

۱۲. سرعت جریان در لوله افقی برای جلوگیری از تجمع ذرات شناور ۰.۶-۰.۷۵ m/s می باشد.

۱۳. نقاط دسترسی جهت تعمیر و نگه داری باید در جاهای زیر قرار داشته باشد:

  • در خم یا تغییر مسیر باشد
  • در محل اتصال باشد مگر اینکه هر کدام دسترسی جدا داشته باشد
  • رو یا نزدیک خروجی و تخلیه باشد
  • در مسیر تغییر سایز لوله ها باشد

خطر ریزش چاه فاضلاب را جدی بگیرید

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا با سالها تجربه آماده بررسی فنی چاه فاضلاب ، لوله ونت و تخلیه چاه می باشد

جمعه, 09 مرداد 1394 ساعت 00:00

ایجاد فروچاله های خوفناک در سطح زمین و نشست زمین

نوشته شده توسط

فرورفتگی‌ سطح زمین که در اثر گسیختگی‌ لایه‌های سطحی ایجاد شده است، فروچاله نامیده می‌شود. فروچاله‌ها معمولاً دارای دیواره‌های با شیب تند در اشکال بیضوی یا کروی دیده می‌شوند

،‌ فروریزشهای حفره ای عمیق یا فروچاله ها یکی از پدیده های شگرف زمین شناسی بوده که دربسیاری از مناطق مختلف دنیا تشکیل شده اند. با توجه به اثرات تخریبی که این پدیده بر روی سازهای مهندسی و بخصوص در نواحی مسکونی می تواند ایجاد کند، از نظر زمین شناسی مهندسی ، ژئوتکنیک و زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته و در گروه بلایای طبیعی رده بندی می شود

تعریف فروچاله ها از دیدگاه زمین شناسی مهندسی:

فرورفتگی‌ سطح زمین که در اثر گسیختگی‌ لایه‌های سطحی ایجاد شده است، فروچاله نامیده می‌شود. فروچاله‌ها معمولاً دارای دیواره‌های با شیب تند در اشکال بیضوی یا کروی دیده می‌شوند. متوسط ابعاد آنها در حدود سه متر می‌باشد و در برخی از موارد تا دهها متر نیز می‌رسد. فروچاله‌ها به صورت یک حوضه قیفی شکل آبهای سطحی را زهکشی می‌کنند که باعث تسریع انحلال پذیری سنگهای زیرین می گردد. اکثر فروچاله‌ها در سنگ‌های کربناته شکل می‌گیرند.وقوع فروچاله‌ در مناطق کارستیک‌ امری بدیهی است

سقوط ماشین اتش نشانی در یک فرچاله در اوس آنجلس امریکا

عکس: فروچاله‌های خوفناک بر روی سطح زمینعکس: فروچاله‌های خوفناک بر روی سطح زمین ریزش زمین و فرو رفتن یک خودرو در شهر اوهایو آمریکاعکس: فروچاله‌های خوفناک بر روی سطح زمینعکس: فروچاله‌های خوفناک بر روی سطح زمین
فروچاله ای بسیار عمیق که در شهر سیاتل آمریکا در سال ۱۹۵۷ اتفاق افتادعکس: فروچاله‌های خوفناک بر روی سطح زمین
فرو نشست زمین در استان هونان چین که در این حادثه ۲۰ خانه یک جا بلعیده شد
ریزش فاضلاب شهر سن آنتونیو در کشور گواتمالای آمریکای مرکزی
ریزش فاضلاب شهر سن آنتونیو در کشور گواتمالای آمریکای مرکزی
نشست زمین در استان گوانگدونگ چین
ریزش چاه فاضلاب در آشپزخانه
سقوط یک کامیون در فروچاله ای که بر اثر فاضلاب بجود آمده / پکن
فروچاله ای عظیم به عمق ۵۰ متر که به دلیل ریزش باران به وجود آمد و باعث از بین رفتن زیر ساخت فاضلاب شهر شد/گواتمالا سیتی عکس: فروچاله‌های خوفناک بر روی سطح زمین

خطر ریزش چاه فاضلاب را جدی بگیرید

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا با سالها تجربه آماده بررسی فنی چاه فاضلاب می باشد

جمعه, 09 مرداد 1394 ساعت 00:00

روش جدول گذاری جوی آب خیابان

نوشته شده توسط

اجرای جدول گذاری خیابان شهری جوی آب - جوب

جدول‌گذاری و آبروسازی به منظور تقسیم محوطه به خیابانهای اصلی و فرعی، پیاده‌روها، فضاهای سبز و بالاخره جمع‌آوری سطحی صورت می‌گیرد. در هر مورد جزئیات اجرایی و نحوه اجرای عملیات، باید در نقشه‌های اجرایی و مشخصات فنی خصوصی ذکر گردد، پیمانکار موظف است پس از تسطیح و رسیدن به رقومهای موردنظر نسبت به جدول‌گذاری و آبروسازی اقدام نماید.

اجرای جدول گذاری خیابان شهری جوی آب - جوب

مصالح جدول‌گذاری جوی آب شهری چیست؟

برای جدول‌گذاری عموماً از قطعات بتن پیش‌ساخته و در پاره‌‌ای موارد با توجه به شرایط کار از بتن درجا استفاده می‌شود. با توجه به ارتفاع کم جداول بتنی، عموماً این جداول بدون آرماتور است و چنانچه ارتفاع کارگذاری جدول زیاد و رانش خاک قابل توجه باشد، باید از جداول بتن مسلح استفاده کرد. برای جمع‌آوری آبهای سطحی راههای ارتباطی و خیابانها می‌توان از کانیو و با مقاطع V شکل یا نیم‌دایره از بتن پیش‌ساخته یا درجا استفاده نمود. چنانچه از جدول‌گذاری به صورت سرپوشیده به منظور جمع‌آوری آبهای سطحی استفاده شود، باید در فواصل معین و بر اساس نقشه‌های اجرایی، دریچه‌های تخلیه و جمع‌آوری آبهای حاصل از شستشوی خیابان و آبهای باران به صورت دریچه‌های افقی، عمودی یا ترکیبی از این دو پیش‌بینی نمود.

اجرای جدول گذاری خیابان شهری جوی آب - جوب

روش اجرای جدول‌گذاری و آبروسازی آبراهه شهری


پس از انجام عملیات تسطیح محوطه، پیمانکار باید ابتدا محور خیابانها و پیاده‌روها را میخکوبی کند و پس از ارزیابی و برداشت نیمرخ طولی با توجه به خط پروژه و رقوم میخهای برداشت شده، رقوم کف تمام شده جدول‌گذاری را مشخص و بر اساس رقومهای خواسته شده، اقدام به خاکبرداری محل جداول نماید. توجه داشته باشید که مسیر دقیق جدول‌گذاری در خطوط مستقیم و قوسها، باید با رنگ کاملاً مشخص گردد. جدول‌گذاری باید روی پی مستحکم و یکنواخت صورت گیرد. در نقاطی که به علت تراز زمین و نامناسب بودن خاک زیر پی، خاکبرداری اجتناب‌ناپذیر باشد، پس از خاکبرداری باید تا تراز موردنظر با مصالح مناسب نظیر سنگ و ملات یا شفته زیرسازی انجام گردد. در صورتی که به دلایلی و بر اساس نقشه‌های اجرایی ارتفاع جدول‌گذاری یکنواخت نباشد و نتوان از جداول پیش‌ساخته استفاده نمود، باید جدولسازی با بتن درجا انجام شود، جدولهای پیش‌ساخته باید پس از تراز و نصب، بندکشی و کامل شود. چنانچه طول جدول‌گذاری زیاد باشد، باید طبق نقشه‌های اجرایی درزهای انبساط به عرض حداقل ۱۰ الی ۱۵ میلیمتر پیش‌بینی شود، فاصله درزهای انبساط نباید از ۶ متر بیشتر باشد. درزهای انبساط باید با مواد مناسب نظیر آسفالت پر شود.

اجرای جدول گذاری خیابان شهری جوی آب - جوب

توجه!

چنانچه در کانالهای جمع کننده آبهای سطحی و باران از جداول پیش‌ساخته استفاده شود، باید ابتدا جداول طرفین در تراز موردنظر، نصب و سپس کف کانال با بتن به عیار ۲۵۰ کیلوگرم سیمان در مترمکعب کفسازی شود. ضخامت این بتن در وسط، حداقل ۱۰ سانتیمتر است که در طرفین با انحنا به جداول کناری بسته می‌شود و سپس با ملات سیمان به عیار ۱:۳ اندود لیسه‌ای می‌گردد. چنانچه قرار باشد وسایل نقلیه از روی آبروها عبور نمایند، باید روی جداول از دالهای بتنی به ضخامت حداقل ۱۵ سانتیمتر یا از شبکه‌های آرماتور استفاده شود. این دالها یا شبکه‌های فلزی، باید در محل خود چنان نصب و محکم شوند که در اثر ضربه و حرکت وسائط نقلیه دچار لقی و شکستگی نگردند


شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا با سالها تجربه در این زمینه آماده عقد قرارداد کاری جهت جدول گذاری با شرکت ها و ارگانهای دولتی و شرکت های خصوصی می باشد.

شرکت تاسیسات ساختمانی پارسا - اجرای جدول گذاری خیابان شهری جوی آب - جوب

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری