parsa co logo

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا
 

برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید
 
09129615767

 شرکت لوله بازکنی پارسا گستر می داند مشکل شما این است:☻

 

رفع گرفتگی توالت فرنگی لوله بازکنی

 

یا این:☻

 

لوله بازکنی گرفتگی توالت ایرانی

 

و حتی گرفتگی ظرفشویی:☻

 

رفع گرفتگی سینک ظرفشویی آشپزخانه

 

ریشه مشکل اینجاست:☻

 

رفع گرفتگی لوله فاضلاب توالت با ابزار لوله بازکنی

 

یا اینجا:☻

 

رفع گرفتگی سینک ظرفشویی با ابزار لوله بازکنی قوی

 

☺ما مشکل شما را اینگونه حل می کنیم:☺

 

رفع گرفتگی توالت فرنگی و ایرانی با ابزار لوله بازکنی قوی - فنر و دستگاه تراکم هوا

 

☺شاید لازم باشد از این سر فنر های لوله بازکنی استفاده کنیم☺

 

انواع سر فنر لوله بازکنی

 

☺ما کار شما را اینگونه تحویل می دهیم:☺

 

opened Toilet irani


برای تماس مستقیم ( یا ذخیره شماره در گوشی ) اینجا کلیک کنید
 
09129615767


گردش آب در طبیعت چگونه است؟

چرخه آب , فاضلاب 

گردش آب در طبیعت

آب موجود در کره زمین از دریاها و اقیانوس‌ها منشاء گرفته است که در اثر تبخیر و صعود به طبقات بالای جو به شکل نزولات آسمانی به خشکی‌ها برگشته و پس از تغییرات مختلفی مجددا به دریاها می‌ریزد و این چرخه همچنان تکرار می‌شود. حجم آبهای موجود در کره زمین ۱۳۷۰ میلیون کیلومترمکعب تخمین زده شده است که ۷۳% سطح کره خاکی را می‌پوشاند و بخش اعظم آن را آبهای شور دریاها و اقیانوس‌ها تشکیل می‌دهد.

مقدار آبهای شیرین رودخانه‌ها ، دریاچه‌ها و ذخائر زیرزمینی حدود ۱ میلیون کیلومتر مکعب برآورد می‌شود. میزان یخ‌های موجود در قطبین زمین معادل ۲۵ میلیون کیلومتر مکعب آب شیرین می‌باشد و بالاخره اتمسفر زمین حدود ۵۰.۰۰۰ کیلومتر مکعب آب بصورت ابر و رطوبت دارا می‌باشد.

در اثر گرمای تابش نورخورشید بر سطح دریاها ، دریاچه‌ها  ،رودخانه‌ها و جنگلها و مردابها بخار آب متصاعد و در ارتفاعات فوقانی جو در اثر سرما اشباع شده و بصورت برف و باران مجدداً به زمین بر می‌گردد میزان نزولات جوی سالیانه بالغ بر ۱۲۰.۰۰۰ کیلومتر مکعب محاسبه شده است. قسمتی از آن آبهای جاری را بوجود می‌آورد که بصورت رودخانه به دریاها می‌ریزد. در حدود نصف نزولات آسمانی در سطح زمین تبخیر شده به همراه آبهای حاصل از تعریق گیاهان و حیوانات به جو بر می‌گردد و در حدود یک چهارم این نزولات در زمین نفوذ کرده و ذخائر آبی زیرزمینی را بوجود می‌آورند.

مقداری از این بارشها نیز بصورت برف دائمی‌قطبی و یا یخچالهای طبیعی در مناطق مرتفع کوهستان باقی می‌مانند.

۱- توسعه چاه (Development of wells) در زمینهای آبرفتی

هدف از توسعه و شستشوی چاه، حذف مواد دانه‌ریز لایه آبدار در مجاورت و حریم دیواره چاه بمنظور بالا بردن نفوذپذیری لایه و ایجاد سهولت برای کمک به جریان آب از درون لایه به داخل چاه می‌باشد. در زمینهای آبرفتی که از مخلوط دانه‌های ریز و درشت تشکیل شده‌اند، فضاهای خالی بین دانه‌های درشت توسط دانه‌های ریز اشغال شده و در نتیجه نفوذپذیری لایه کم می‌گردد. حال چنانچه بتوانیم نفوذپذیری بخشی از لایه‌های درشت‌تر را افزایش دهیم، آبدهی چاه افزایش می‌یابد. در اثر این عمل تمامی دانه‌های ریز که قطرشان از دانه‌های درشت در بر گیرنده آنها حداقل ۵/۴ برابر کوچکتر باشد می‌توانند از فضاهای خالی بین دانه‌ها عبور نمایند. اگر قطر دانه‌های ریز d و دانه‌های درشتD باشد می‌باید D>4.5d گردد. در اثر اجراء عملیات توسعه، منافذ مجاور دیواره چاه که در اثر حفاری مسدود شده و یا از بین رفته‌اند باز می‌شوند. خروج ذرات ریز سیلت و ماسه در جریان عملیات توسعه و عدم ماسه دهی چاه در دوران بهره‌برداری باعث تثبیت دیواره چاه و با عدم ایجاد غار و حفره موجب جلوگیری از سقوط و ریزش دیواره‌ها و نهایتاً حفظ لوله‌ها و چاه می‌گردد. توسعه به دو روش طبیعی و مصنوعی انجام می‌شود.

 

۱-۱-توسعه طبیعی چاه

خاص زمینهای آبرفتی آبدار متشکل از مخلوط دانه‌های ریز و درشت می‌باشد .در این روش بعد از خاتمه حفاری و لوله‌گذاری جدار به کمک پمپاژ و یا سنبه زنی، دانه‌های ریز ماسه و سیلت از عرض شکافهای لوله مشبک عبور کرده و وارد چاه می‌شود و دانه‌های درشت‌تر در پشت لوله اسکرین باقی می‌مانند و بدین ترتیب یک دانه‌بندی طبیعی از درشت به ریز با دور شدن از جدار چاه در داخل لایه آبده بوجود می‌آید که وسعت آن تابعی از قدرت مکش پمپ خواهد بود.

این فیلتر طبیعی ایجاد شده دارای دانه‌بندی یکنواخت‌تر با نفوذپذیری بیشتر و فاقد ذرات ریز شن و ماسه می‌باشد. چنین چاه توسعه یافته‌ای در زمان بهره‌برداری دارای آبدهی بیشتر و افت سطح آب کمتر می‌باشد. اگر اندازه عرض شبکه‌های لوله جدار مشبک خیلی کوچک باشد ذرات ریز نمی‌توانند از میان آن عبور کنند و در نتیجه عمل توسعه طبیعی چاه انجام نمی‌گردد. بنابراین اندازه شبکه‌ها متناسب با دانه‌بندی لایه آبده تعیین می‌گردد.

در حالت دیگر از توسعه طبیعی میتوان مخلوطی از دانه‌های شن (گراول) نسبتاً درشت و یکنواخت و در بعضی موارد غیر یکنواخت را در اطراف لوله مشبک ریخته و سپس عملیات شستشو و توسعه طبیعی را انجام داد. دانه‌های شن از نوع رودخانه‌ای گرد شده و حتی‌الامکان از جنس سنگهای سیلیسی می‌باشد و لایه‌ای به ضخامت حدود ۸ اینچ با نفوذپذیری بیشتر در اطراف لوله بوجود می‌آورد. با اجرا عملیات توسعه طبیعی، ذرات دانه ریز موجود در بین دانه‌های درشت‌تر لایه آبدار از لابلای دانه‌های شن ریخته شده عبور کرده و با جریان آب وارد چاه می‌شود. در نتیجه عمل جورشدگی (Sorting) طبیعی زمین در پشت فیلتر شنی ریخته شده بوجود می‌آید. به این لایه شن ریخته شده سازند تثبیت کننده (Formation stabilizer) می‌گویند. اولین هدف توسعه، از بین بردن آثار منفی ناشی از اجراء عملیات حفاری بر روی نفوذپذیری لایه آبدار در مجاورت چاه حفاری شده می‌باشد. نفوذ گل حفاری در خلل و فرج لایه خصوصاً زمینهای آبرفتی ریزدانه می‌تواند آبدهی چاه را با خطر جدی روبرو کند. همچنین در روش حفاری ضربه‌ای کابلی، حفاری همراه با لوله‌گذاری در زمینهای ریزشی و پایین بردن لوله جدار به کمک ضربه و در نتیجه چسبیدن آن به دیواره چاه باعث فشردگی رسوبات و کاهش تخلخل آنها می‌گردد. بطور کلی تخلخل طبیعی دانه‌های زمین حداکثر می‌باشد که در اثر جابجایی در مجاورت مته حفاری، کاهش یافته و در نتیجه آبدهی نقصان می‌یابد هدف توسعه از بین بردن لایه کیک گل حفاری از روی دیواره چاه و توسعه و شستشوی لایه بفاصله دورتری از محور چاه می‌باشد. نتیجه نهایی توسعه ایجاد یک دانه‌بندی تدریجی از ریزدانه به درشت دانه در جهت و امتداد از داخل لایه به طرف جدار چاه خواهد بود.

 

۱-۲- توسعه مصنوعی چاه

در زمینهای ماسه‌ای ریزدانه یکنواخت از طریق ریختن شن رودخانه‌ای گرد شده دانه نخودی تمیز در اطراف لوله‌های جدار مشبک (Screen) و انجام عملیات توسعه به کمک پمپاژ و یا سنبه زنی، میتوان نفوذپذیری لایه اطراف چاه را افزایش داد و از ورود ماسه به داخل چاه جلوگیری کرد. حداکثر و حداقل ضخامت شن ریخته شده بین ۳ تا ۸ اینچ می‌باشد. اگر اندازه دانه‌های گراول ریخته شده بزرگ باشد با ورود و جایگزینی دانه‌های ماسه در درون فضاهای خالی بین دانه‌های گراول، نفوذپذیری کاهش یافته و عمل توسعه بخوبی انجام نمی‌گیرد با تغییرات شدت و سرعت حرکت آب، ذرات ریزماسه وارد چاه شده و بهنگام بهره‌برداری از چاه آب توأم با ماسه استحصال می‌شود.

اسکرین مورد استفاده در این چاهها باید شکافی به شکل (V) داشته باشد تا آب متلاطم درون چاه بهنگام انجام عملیات توسعه از طریق آن مستقیماً وارد خلل و فرج فیلتر شنی شده و بهنگام بازگشت به درون چاه ذرات موجود در بین دانه‌های گراول را به درون چاه وارد کند. چنانچه قطر ذرات ماسه‌ای با دانه‌بندی یک شکل یکنواخت برابر ۳/۰ میلیمتر باشد بزرگی شبکه‌ای که بتواند جلوی ورود این ذرات را به داخل چاه بگیرد باید حداکثر ۲۵/۰ میلیمتر گردد. چون ایجاد چنین شبکه‌هایی عملاً امکان ندارد لذا میتوان یک لایه از دانه‌های گراول به قطر ۴ برابر ذرات مذکور یعنی قطر ۲/۱ میلیمتر در اطراف لوله مشبک که اندازه عرض شبکه‌های آن ۱ میلی‌متر است قرار داد. این نوع توسعه را Gravel packing گویند اگر چنین لوله‌ای در دسترس نباشد میتوان یک لایه جدید از شن که قطر دانه‌های آن ۴ برابر قطر دانه‌های قبلی یعنی ۸/۴ میلی‌متر باشد در اطراف لوله مشبک ریخت و در اینصورت عرض شبکه‌ها می‌تواند حدود ۴ میلیمتر باشد.

برای صرفه‌جویی در هزینه‌های حفاری و تهیه شن، حداقل ضخامت فیلتر شنی یعنی ۳ اینچ را در نظر می‌گیرند. بدین ترتیب قطر چاهی با لوله جدار ۱۲ اینچ می‌باید ۱۸ اینچ باشد و اگر احتیاج به دو لایه فیلتر باشد قطر حفاری ۲۲ اینچ خواهد بود.

برای انتخاب اندازه دانه‌های شن از فرمول زیر استفاده می‌کنند.

۵/۴= قطر ۵۰ درصد از دانه‌های شن
قطر ۵۰ درصد از دانه‌های لایه‌ آبدار

برای مثال اگر قطر ۵۰ درصد از دانه‌های لایه آبداری ۳۵/۱ میلیمتر باشد. قطر دانه‌های فیلتر شنی باید ۶ میلیمتر انتخاب گرد.

۵/۴= قطر ۵۰ درصد از دانه‌های شن
۳۵/۱

میلیمتر ۶= ۳۵/۱ × ۵/۴ = (قطر ۵۰ درصد دانه‌های فیلتر شن)

 

۱-۳- تعیین دانه‌بندی لایه آبدار

برای این منظور از الک‌های با نمره ۱ تا ۲۰۰ استفاده می‌شود.

برای مثال اگر از ۱۰۰۰ گرم نمونه مقدار ۲۵۰ گرم آن روی الک نمره ۱۵ و ۳۵۰ گرم روی الک نمره ۳۰ و ۴۰۰ گرم روی الک نمره ۵۰ باقی بماند معلوم می‌شود که ۲۵% از  اینچ و ۳۵% از  اینچ و ۳۰% از  اینچ بزرگتر می‌باشند. با توجه به منحنی درصد دانه‌های نمونه که از الکهای مختلف عبور کرده‌اند بدین شرح است:

الک نمره  اینچ     ۹۵% ،  الک نمره  اینچ     ۹۰%، الک نمره  اینچ    ۴۵%،

الک نمره  اینچ    ۲% ، الک نمره  اینچ    ۰

 

۱-۴- تعیین اندازه شبکه‌ها برای توسعه لایه آبدار

برای انجام توسعه با توجه به نتیجه آزمایش دانه‌بندی لایه، اندازه شبکه‌ها بگونه‌ای تعیین می‌گردد تا مقدار مشخصی از دانه‌ها از آن عبور کرده و بقیه باقی بمانند درصد دانه‌های عبوری از شبکه باید بین ۴۰ تا ۸۵ درصد باشد چنانچه بیش از ۸۵ درصد دانه‌ها بتواند از درون شبکه‌ها عبور نماید احتمالاً ماسه دهی چاه در طول دوره بهره‌برداری ادامه خواهد یافت و اگر کمتر از ۴۰ درصد دانه‌های ریز وارد چاه گردند عمل توسعه بطور کامل انجام نشده، قابلیت نفوذپذیری افزایش نیافته و در نتیجه مقدار افت آب در چاه همچنان در حد زیاد باقی می‌ماند.

برای تعیین مشخصات شبکه‌ها از دو عامل اصلی ضریب همشکلی
(Uniformity Coefficient) و اندازه موثر دانه‌ها (Effective Grain) استفاده می‌گردد.

ضریب همشکلی یک نمونه از تقسیم اندازه قطر ۶۰% دانه‌ها (D60) بر اندازه قطر ۱۰ درصد دانه‌ها (D10) حاصل می‌شود. برای مثال چنانچه قطر ۶۰% دانه‌ها ۳ میلی‌متر و ۱۰% دانه‌ها ۰.۵ میلیمتر باشد ضریب هم‌شکلی عبارتست از:

اندازه قطر ۱۰% دانه‌ها را (D10) اندازه‌ موثر دانه‌ها می‌نامند.

برای تعیین مشخصات شبکه‌ها علاوه بر استفاده از روابط فوق بر اساس تجارب شخصی مهندسین ناظر توصیه شده که در سازندهای ریزدانه نیمه متراکم نظیر آبرفتهای رس‌دار اگر مقدار ضریب هم‌شکلی بزرگتر از ۳ باشد ۷۵% دانه‌ها و در صورتیکه کوچکتر از ۳ گردد ۶۰% دانه‌های ریز بتوانند از شبکه‌های لوله وارد چاه شوند.

در سازندهای آبرفتی سست بدون سیمان اگر ضریب هم‌شکلی از ۳ بزرگتر باشد ۶۰% و چنانچه کوچکتر از ۳ گردد ۴۰% دانه‌ها باید بتوانند از میان شبکه‌ها عبور نمایند.

 

۱-۵- توسعه به کمک پمپاژ بیش از ظرفیت و بازشویی چاه

برای انجام توسعه سفره آبی از وسایل مکانیکی، مواد شیمیایی و یا وسایلی که بتواند رسوبات ریزدانه لایه آبدار (اکیفر) را خارج نموده به جریان آزاد و راحت آب به درون چاه کمک نماید، استفاده می‌گردد. پمپاژ چاه بیش از ظرفیت آبدهی لایه (Over pumping) سبب می‌گردد که افت آب در داخل چاه به حداکثر رسیده و آب از پایین‌ترین نقطه با حداکثر هد (Head) یا ارتفاع از چاه خارج گردد. در اثر این عمل رسوبات ریزدانه ماسه و شن درون لایه آبدار از طریق شبکه‌های لوله جدار وارد چاه شده و بوسیله پمپ آب به بیرون منتقل می‌گردد.

ممکن است ذرات ریز ماسه در فضای بین دانه‌های درشت لایه آبدار و یا دانه‌های گراول تثبیت کننده ایجاد پل نموده و سفره کاملاً توسعه نیابد برای رفع این مشکل لازم است همزمان با عمل پمپاژ، آب چاه متلاطم گردد که امکان پذیر نمی‌باشد. به دلیل گرانی پمپ و لوازم پمپاژ برای نصب در اعماق زیاد و استهلاک شدید قطعات درونی آن توسط ماسه در جریان پمپاژ قوی و بروز مشکل پل‌بندی ذرات دانه ریز، استفاده از این روش در چاههای کم عمق با آبدهی پایین مقدور می‌باشد و در چاههای عمیق با آبدهی زیاد فاقد کارایی مفید بوده و ضمناً توجیه اقتصادی ندارد.

 

۱-۶- توسعه به روش شستشوی چاه

توسعه به روش شستشوی چاه شامل کلیه شیوه‌های ایجاد تلاطم و آشفتگی در چاه به منظور جلوگیری از پل بندی ذرات و استخراج مواد دانه‌ریز لایه آبدار برای افزایش نفوذ‌پذیری و بازدهی چاه بشرح ذیل می‌باشد.

 

۱-۶-۱- آبکشی متناوب از چاه

بوسیله پمپ توربینی شافت و غلافی از طریق کلاج زدن متناوب موتور همراه با آبکشی متناوب از چاه صورت می‌گیرد. در این روش ابتدا پمپ با کمترین ظرفیت خود شروع به کار می‌کند و بتدریج دور آنرا زیاد می‌نمایند تا با حداکثر دور بیشترین افت آب بوجود آید. در این حالت، حرکت پمپ را متوقف کرده (کلاج زدن) و اجازه می‌دهند تا آب موجود در لوله‌های آبده با سرعت از داخل پمپ به درون چاه تخلیه گردد. این عمل سبب خروج آب برگشتی پمپ از داخل شبکه‌ها به درون فضای موجود در بین دانه‌های گراول و همچنین سازند آبدار می‌گردد. با شروع مجدد پمپاژ ذرات ریزدانه به داخل لوله مشبک مکیده شده و با جریان آب توسط پمپ از چاه خارج می‌شود.

 

۱-۶-۲- شستشو و توسعه چاه بوسیله پمپ گل

درخاتمه حفاری با روش دورانی مستقیم یک لایه از گل حفاری (کیک حفاری) و در سیستم حفاری معکوس که با آب صاف انجام می‌شود یک لایه از رسوبات ریزدانه لایه‌های حفاری شده بر روی دیواره چاه تشکیل می‌گردد. این لایه به علت نفوذ در فضای بین دانه‌ها و مسدود نمودن آنها، از آبدهی چاه بشدت می‌کاهد. لذا ضروری است بلافاصله بعد از خاتمه حفاری نسبت به شستشوی این لایه با تزریق آب صاف توسط پمپ گل دستگاه حفاری اقدام گردد. برای این کار بعد از نصب لوله جدار و شن ریزی (گراول پکینگ) سوزنها را تا انتهای چاه پایین داده و آب صاف را توسط پمپ گل از درون سوزنها در چاه تزریق می‌کنیم. با نصب یکعدد پکرلاستیکی در دهانه لوله جدار از خروج آب تزریق شده به بیرون چاه جلوگیری می‌نماییم و در نتیجه آب تزریق شده از طریق شبکه‌ها وارد فضای بین دانه‌ای گراول شده و از حد فاصل دیواره چاه و لوله جدار بطرف بالا حرکت می‌کند و بدین ترتیب رسوبات تشکیل شده بر روی دیواره را شسته و به بیرون منتقل می‌کند. اگر در شستشوی گل حفاری وقفه چند روزه بوجود آید ضروری است از پودر پلی‌فسفات سدیم برای متفرق کردن گل بنتونیت سفت شده بر روی دیوار چاه استفاده نمود.

 

۱-۶-۳- شستشو و توسعه به کمک هوای فشرده

توسعه چاه به کمک تزریق هوای فشرده به دو روش شستشوی باز و شستشوی بسته صورت می‌گیرد. در روش بسته هوای فشرده از طریق دو لوله فولادی داخل هم یکی حدود یک متر کوتاهتر و بقطر حدود سه چهارم اینچ و دیگری بلندتر بقطر حدود ۵ اینچ به درون چاه تزریق می‌شود. این دو لوله در درون لوله جدار تا عمق ۶۰ الی ۷۰ درصد طول آن در زیر سطح آب و یا تا نزدیک لبه فوقانی اسکرین نصب می‌گردد.

دهانه فوقانی لوله جدار بوسیله یک صفحه با سوراخهایی برای ورود لوله‌های هوا و تخلیه آب پمپاژی، مسدود می‌گردد هوا از طریق لوله باریکتر وارد چاه شده و آب گل‌آلود چاه را با فشار از درون لوله تخلیه ۵ اینچ به بیرون چاه می‌ریزد. این موضوع سبب پائین رفتن سطح آب چاه تا لبه پائینی این لوله می‌شود در این هنگام تزریق هوا را متوقف نموده و تا بالا آمدن سطح آب در درون چاه صبر می‌نمایند. با بالا آمدن سطح آب در چاه هوای فشرده را از بیرون لوله‌های تداخلی و از بخش فوقانی چاه وارد لوله جدار می‌کنیم فشار این هوا بر سطح آب درون چاه موجب پایین رفتن آب و ورود آن به داخل لایه‌های زمین از طریق شبکه‌های لوله اسکرین می‌گردد. هنگامیکه سطح آب چاه به زیر لبه لوله تخلیه آب و گل برسد هوای تزریقی از طریق این لوله از چاه خارج می‌شود و در نتیجه سطح آب در این محل ثابت می‌ماند حال تزریق هوا از دهانه لوله جدار را قطع و مجدداً تزریق هوا از طریق لوله سه چهارم اینچ را آغاز می‌کنیم تا آب گل‌آلود همراه با ماسه را که از درون لایه‌ها خارج شده به بیرون پمپاژ کند. با تکرار این عمل ذرات ماسه از درون لایه‌ها خارج شده و چاه توسعه می‌یابد. در شستشو به روش تزریق هوای فشرده در لوله جدار دهانه باز، ابتدا چاه را توسط گل کش تمیز می‌نمایند. یک لوله فولادی بقطر حدود هشت اینچ در داخل چاه تا یک متری کف اسکرین نصب می‌نمایند. لوله هوا را از درون آن تا کف اسکرین پایین برده و جریان هوای فشرده را برقرار می‌کنند. در این هنگام آب درون چاه بشدت متلاطم شده و بعد لوله هوا را حدود ۳ متر بالا کشیده و در نتیجه آب گل‌آلود درون لوله اسکرین با فشار از داخل لوله تخلیه ۸ اینچ به بیرون چاه می‌ریزد. این عمل را آنقدر تکرار می‌کنند تا آب خارج شده از چاه تقریباً فاقد شن و ماسه باشد. حال لوله‌ها را حدود سه متر بالا کشیده و این عمل را در طول اسکرین آنقدر تکرار می‌کنند تا لایه در برگیرنده آن کاملاً از ماسه‌های ریز عاری شود و بدین وسیله عمل توسعه چاه در امتداد سطح لوله اسکرین کامل شود. برای انجام توسعه به روش تزریق هوای فشرده از یکدستگاه کمپرسور هوا به ظرفیت تولید هوا معادلCFM ۱۲۵ با فشار حدود (PS1) ۱۰۰ الی ۱۵۰ استفاده می‌شود.

 

۱-۶-۴- شستشو و توسعه به کمک فوران شدید آب

در این روش با استفاده از یک قطعه لوله ته بسته بقطر ۲ یا ۴ اینچ که دارای ۴ سوراخ بنام انژکتور به قطر یک چهارم تا یک دوم اینچ در دو امتداد عمود بر هم می‌باشد آب را با فشار زیاد به طریقه جت (Jet) به بیرون می‌پاشند.

این لوله شستشو را بوسیله لوله‌های رابط فلزی به درون چاه و داخل لوله اسکرین می‌فرستند و آب صاف را توسط یک پمپ فشار قوی به درون این لوله‌ها هدایت می‌کنند. آب پرفشار خروجی از درون شبکه‌های لوله‌اسکرین وارد لایه در برگیرنده شده و ذرات ریز ماسه را از درون لایه شسته و خارج می‌کند. همچنین لایه نازک گل حفاری (کیک گل Mud cake) روی دیوار چاه با فشار آب شسته و توسط جریان آب وارد لوله‌های چاه می‌شود. قطر خارجی دستگاه فوران آب حدود یک اینچ کمتر از قطر داخلی لوله جدار است. به هنگام انجام شستشو لازم است لوله شستشو را در امتداد طول اسکرین بالا و پایین کرده و آنرا بچرخانند تا تمامی سطوح لوله اسکرین و لایه در بر گیرنده آن در امتداد کل طول لوله اسکرین عاری از ماسه شده و عمل توسعه لایه بخوبی انجام شود. قطر سوراخ انژکتورها و تعداد آنها تابع قدرت پمپ تزریق آب می‌باشد.

منبع:وبسایت شرکت حفاری برد آب

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

مدیریت مصرف آب و اهمیت آب در زندگی بشر

 

مقدمه:علی مروی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی

توجه به اهمیت آب در زندگی بشر و همچنین تاثیر آن در پیشبرد اهداف و برنامه‌های کشورهای مختلف، مساله آب در قرن ٢١ به عنوان یک چالش فراگیر بشری مورد توجه قرار گرفته است به گونه‌ای که تاکید جهانی بر این است که تمام دولت‌ها و ملل به مقوله آب توجه بیشتری کنند.

شعار “آب برای فردای ما” که برای هفتمین دوره مجمع جهانی آب که این روزها در کره جنوبی درحال برگزاری است، در نظر گرفته شده است نشان دهنده نگرانی جامعه جهانی از آیندۀ منابع آب  است.
در کشور ما با توجه به وضعیت جغرافیایی و قرار گرفتن آن درمنطقه خشک و نیمه خشک،مسئله آب از حساسیت بیشتری برخوردار است و ما از گذشته دور با کمبود آب و عدم توازن توزیع مکانی و زمانی آن روبه رو بوده‌ایم.‌بطوریکه رسیدن به منبع آب پایدار، یکی از اهداف کشورگشایی ها و جنگ هایی بوده که در این سرزمین اتفاق می افتاد.

دامنه بارندگی در ایران در سال‌های آبی گذشته کاهش چشم گیری داشته است.‌
محدودیت منابع آب شیرین در ایران، استحصال غیراستاندارد آب‌های زیرزمینی، عدم مهار آب‌های سطحی و جاری، افزایش آلودگی منابع آب ناشی از پساب‌های خانگی، کشاورزی، صنعتی و غیره، نبود برنامه درازمدت مدیریت منابع آب، مسائل و مشکلات ناشی از نارسایی اقتصادی و مالی چالش‌های فراروی مدیریت پایدار آب در ایران تلقی می‌شود.

‌ بخش کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب

بخش کشاورزی در ایران و جهان بزرگترین مصرف کنندۀ آب می باشد. اما برخلاف میانگین جهانی که نشانگر تخصیص ٧٠درصد از کل منابع آب مصرفی به بخش کشاورزی است، در ایران و با وجود قرار گرفتن کشور در منطقه ای خشک،این نسبت بیش از ٩٠ درصد است. با وجود اختصاص این سهم بزرگ از منابع آب به بخش کشاورزی،متاسفانه بازده کل آبیاری کشور بسیار کم و بین ٣٣ تا ٣٧ درصد است.در حالی که این رقم در کشورهای درحال توسعه ۴۵ درصد و در کشورهای پیشرفته ۶۵درصد است. یعنی در حدود ٧٠ درصد این آب به هدر می رود.

یعنی اینکه پایین بودن مقدار کارایی مصرف آب کشاورزی به دلیل روش های سنتی آبیاری و از طرفی بالا بودن میزان ضایعات کشاورزی مشکلاتی است که بدست خودمان بوجود آمده و با برنامه ریزی صحیح و اصلاح روش ها باید آنها را برطرف نمائیم.

در ایران در هر هکتار از مزارع آبی، سه تن گندم برداشت می‌شود که اصلا صرفه اقتصادی ندارد؛ چراکه با این میزان برداشت، می‌توان گفت به ازای هر متر مکعب مصرف آب به‌طور متوسط ۵٠٠ گرم گندم تولید می‌شود، در حالی که میانگین تولید گندم در جهان به‌ازای مصرف یک مترمکعب آب ٩٣٠ گرم و این میزان در مصر ١/۵۴ کیلوگرم است.

بنابراین می‌توان گفت تولید گندم با شرایط کنونی که عملکردی حدود سه تن در هر هکتار دارد، اقتصادی نیست و به همین دلیل در طرح جدید گندم  دولت درصدد است در پنج سال آینده با افزایش بهره‌وری آب و عملکرد تولید، این محصول را به یک کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب برساند که این مهم ازطریق «آبیاری تحت فشار»، «کنترل آفات»، «تغذیه مناسب» و «تقویت مکانیزاسیون» امکان‌پذیر است.
بسیاری از تولیدات کشاورزی در ایران با شرایط کنونی و میزان بهره‌وری موجود اقتصادی نیست،به عنوان مثال در شرایطی که برای تولید هر تن کیوی پنج دلار درآمد به‌ازای مصرف هر مترمکعب آب به دست می‌آید، درحالی که برای بسیاری از محصولات کشاورزی این درآمد کمتر از یک دلار است که اصلا اقتصادی به نظر نمی‌رسد.
در این شرایط توسعه کشت برنج در مناطق جنوبی که مصرف آب بالایی دارد به هیچ‌وجه اقتصادی نیست؛ بنابراین باتوجه به مزیت بهره‌وری آب، تولید برنج با مصرف کمتر از ١٠هزار مترمکعب در هر هکتار مانند استان‌های شمالی صرفه اقتصادی دارد و در بقیه مناطق یا باید کشت برنج متوقف شود یا اینکه به مساله‌ بهره‌وری آب توجه شود.

طرح‌های انتقال آب بین حوضه ای

یکی از راهکارهای برطرف نمودن مشکل کمبود آب در یک منطقه،انتقال آب از یک حوضه آبی به حوضه آبی دیگر است.البته به دلیل تاثیرات اقلیمی غیرقابل اجتنابی که این انتقال در هر دوحوضه مبدا و مقصد می گذارد، انتخاب این راه حل امروزه با اما و اگرهای زیادی روبروست.اگر کمبود آب را بتوان با مدیریت تقاضا و با هزینه‌های معقول حل نمود، به انتقال آب بین حوضه‌ای نیازی نخواهد بود.

برای انتقال از حوضه‌ای به حوضه دیگر مقررات و اصول سختگیرانه‌ای گذاشته شده که باید رعایت شود و ترجیح این است که غیر از نیاز آب شرب این انتقال انجام نشود. اصولی که در انتقال آب رعایت می‌شوند نه تنها اصول در نظر گرفته شده در ایران بلکه اصولی هستند که در سازمان یونسکو مصوب شده و در چارچوب آن باید عمل شود. بنابراین در صورت نیاز انتقال آب از حوضه‌ای به حوضه دیگر وزارت نیرو مسئله را باید در شورای عالی آب مطرح کند تا پس از در نظر گرفتن ابعاد زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و… به تصویب برسد.

باید توجه داشت که طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای مستقیما شرایط اقلیمی حوضه مبدا و حوضه مقصد را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند بهبود و یا تنزل شرایط اجتماعی-اقتصادی و زیست محیطی در هر یک از دو حوضه را به دنبال داشته باشد. به منظور کاهش آسیب های این طرح ها، شناسایی جنبه‌ها و ابعاد مختلف طرح و تصمیم گیری بر اساس اطلاعات همه جانبه اجتناب ناپذیر است.

یکی از مسائلی که باید در حوزۀ مقصد به آن توجه شود این است که آب منتقل شده فقط برای برآورده کردن تقاضاهای فعلی مصرف باشد و هرگز برای تامین نیازهای توسعه زمین و توسعه کشاورزی استفاده نخواهند شد.

اصلاح الگوی مصرف

اصلاح رفتار باید هم در مدیریت تقاضای آب و هم در رژیم مصرف آب اعمال گردد مثلاً درمدیریت تقاضای آب ، بجای اولویت در یافتن منابع جدید آب برای رفع نیاز ، به موازات آن توازن بین منفعت مصرف آب و هزینه های تامین آن نیز بطور صحیح مطالعه و اعمال گردد بعنوان نمونه علاوه بر بهره وری پایین آب در تولید گندم در کشور،کافی است ضایعات گندم را در مراحل تولید، حمل و نقل و انبارداری ، فرآوری و فرهنگ مصرف نان را نیز به آن اضافه کنیم . در این صورت است که اگر این میزان با فرهنگ تولید و مصرف دیگر کشورها مقایسه شودمعنی عظمت اصلاح الگوی مصرف در ایران بدست خواهد آمد.

باتوجه به مصرف بیش از حد انرژی در کشور و همچنین کاهش منابع آبی، اصلاح الگوی مصرف در بخش‌های مختلف، مناسبترین و منطقی‌ترین راه حل برای گذراز بحران‌های موجود به نظر می‌رسد.‌

در مسیر اصلاح الگوی مصرف در بخش آب، راهکارهای قانونی متعددی وجود دارد که برجسته ترین آن و به عنوان یک سند بالادستی، سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف ابلاغی مقام معظم رهبری است.

در این قانون ارتقاء بهره وری و نهادینه شدن مصرف بهینه آب در تمام بخشها به ویژه بخش کشاورزی مد نظر قرار گرفته است. در این راه استقرار نظام بهره‌برداری مناسب از آب با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، تجهیز منابع مالی مورد نیاز و تمهیدات مدیریتی به منظور ایجاد تعادل در برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی ، توجه به ارزش اقتصادی آب در هریک از حوضه‌های آبریز، استفاده حداکثر از آب‌های رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک به منظورتسریع در اجرای طرح‌ها، ترویج فرهنگ صحیح و منطقی مصرف آب از طریق اصلاح تعرفه‌ها برای مشترکین پرمصرف و همچنین نصب کنتورهای جداگانه برای تمام واحدهای مسکونی و اجرای طرح‌های مدیریت مصرف آب در شهرها و روستاها از جمله مواردی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان به روند اصلاح الگوی مصرف در بخش آب کشور تسریع بخشید.

منبع:شرکت آب و فاضلاب استان تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

میزان مصرف روزانه آب هر تهرانی

 

میزان مصرف روزانه آب هر تهرانی+ نمودار

با متوسط مصرف روزانه ۲.۶ میلیون مترمکعبی آب شرب در استان تهران در چهارمین هفته فروردین، متوسط مصرف روزانه آب هر تهرانی به ۲۰۸ لیتر رسید.
 به گزارش مشرق، در چهارمین هفته بهار (۲۲ تا ۲۸ فروردین) متوسط مصرف آب شرب اندازه گیری شده در استان تهران ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار و ۸۵۷ مترمکعب بوده که با توجه به جمعیت ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری استان تهران، متوسط مصرف هر تهرانی در این ۷ روز، ۲۰۸ لیتر در شبانه روز بوده است.البته باید توجه داشت که این رقم بدون محاسبه میزان آب شربی است که در برخی شهرها و روستاهای استان تهران به مصرف می رسد و اندازه گیری نمی شود.روند مصرف روزانه آب شرب در استان تهران در هفته چهارم فروردین ماه در نمودار زیر آورده شده است:

میزان مصرف روزانه آب هر تهرانی

در پایان چهارمین هفته بهار (جمعه ۲۸ فروردین ماه) ۸۳ میلیون مترمکعب در سد لار، ۱۲۸ میلیون مترمکعب در سد کرج، ۶۹ میلیون مترمکعب  در سد لتیان و ۲۲۰ میلیون مترمکعب در سد طالقان، آب ذخیره شده بود.

منبع: وبسایت مشرق

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

سعید معروف سفیر آب ایران

 معروف نخستین سفیر آب ایران می‌شود/ رونمایی از تندیس آب در آیین بدرقه تیم ملی والیبال

آیین رونمایی از تندیس آب و معرفی نخستین سفیر آب کشور هم‌زمان با بدرقه تیم ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.

شرکت آب و فاضلاب استان تهران در برنامه‌ مشترکی با فدراسیون والیبال و بانک سامان با هدف فرهنگ‌سازی برای مدیریت مصرف آب و آگاهی‌بخشی عمومی نسبت به موضوع کمبود آب در کشور، در آیین بدرقه تیم ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران به مسابقات لیگ جهانی، سعید معروف کاپیتان تیم ملی را به عنوان نخستین سفیر آب معرفی می‌کند.

سعید معروف حکم و نشان خود را در این برنامه از حمید چیت‌چیان وزیر نیرو دریافت خواهد کرد.

هم‌چنین از تندیس آب که توسط استاد اشوری و به ابتکار بانک سامان طراحی و اجرا شده است با حضور ستارگان تیم ملی والیبال ایران و مقام‌های ارشد کشوری رونمایی خواهد شد.

این برنامه در چارچوب برنامه‌های کمپین عمومی «آب هست، ولی کم است» برگزار می‌شود که توسط بانک سامان و فدراسیون والیبال و با حمایت شرکت آب و فاضلاب استان تهران تدوین و اجرا شده است.

منبع:شرکت آب و فاضلاب تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

کارزار فرهنگی صدای پای آب در آبفای منطقه یک برگزار شد

دعوت نمادین کودکان به صرفه‌جویی در مصرف آب

کارزار «صدای پای آب» با حضور شماری از کودکان، نوجوانان، مدیران رادیو ایران، برخی از مدیران منابع آب کشور و گروه مروجان فرهنگ مصرف آبفای منطقه یک مقابل پارک ملت برگزار شد.

در این برنامه کودکانی که از سوی روابط عمومی آبفای منطقه یک دعوت شده بودند، به صورت نمادین مردم را به صرفه‌جویی در مصرف آب دعوت کردند.

اجرای نمایش‌های نمادین با هنرمندی کودکان از جمله نمایش دسته‌جمعی چتر وارونه، نصب پلاکارد و نیز حمل پوسترهای دست‌نویس همراه با دیوارنویسی پیام‌های ویژه توسط کودکان از فعالیت‌های این کارزار بود. 

رضا راعی مدیر کل مطالعات منابع آب ایران در حاشیه این برنامه با بیان این‌که بچه‌های امروز، مدیران آینده کشور هستند، گفت: امیدوارم صدای پای آب که کودکان اجرا کردند به گوش تک‌تک مردم کشور برسد.

وی با اشاره به این‌که ذهن بچه‌ها مثل لوحی سفید و پاک است، اظهار کرد: اگر بچه‌ها از همین کودکی درست آموزش ببینند، هرگز مسئله مهمی مانند حفظ منابع طبیعی را فراموش نمی‌کنند.

مدیر کل مطالعات منابع آب ایران گفت: می‌توانیم از کودکان به عنوان همیاران آب در سطح استان‌ها، شهرها و روستاها استفاده کنیم؛ به صورتی که آنان به کمک دولت و وزارت نیرو بیایند و درست و بهینه مصرف‌کردن آب را آموزش بدهند.

عبدالله اسکویی مدیر کل روابط عمومی شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز گفت: به بچه‌هایی که امروز اینجا هستند نباید به عنوان مصرف‌کننده آب نگاه کنیم؛ آنان آینده‌سازان این کشور هستند و از هم اکنون یاد می‌گیرند چگونه از سرمایه‌های خود نگه‌داری کنند.

هم‌چنین بهنام احمدپور مدیر رادیو ایران درباره برگزاری این کارزار گفت: محیط زیست، خشک‌سالی و کمبود منابع آبی از مباحث جدی است که بارها در ابن باره صحبت شده است و رهبر معظم انقلاب هم بر این مسئله تاکید جدی دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در رادیو ایران کارزار صدای پای آب را با حضور کودکان برگزار کنیم.

 وی ادامه داد: رادیو ایران امسال توجهی جدی به محیط زیست دارد و برنامه‌های متنوعی در این باره تولید خواهد کرد.

احمدپور گفت: با توجه به این‌که برنامه‌های رادیو ایران گروه‌های سنی مختلفی را در بر می‌گیرد به همین دلیل قصد داریم باز هم کارزارهایی با موضوع محیط زیست و در رده‌های مختلف سنی برگزار و از این طریق فرهنگ‌سازی کنیم.

در پایان این کارزار، بیانیه کودکان در حمایت از صرفه‌جویی و بهره‌وری در مصرف آب خوانده شد.

منبع :  شرکت آب و فاضلاب استان تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

در آستانه فرارسیدن سال نو آبفای استان تهران درخواست کرد: مدیریت مصرف آب را در انجام سنت خانه‌تکانی فراموش نکنیم

شرکت آب و فاضلاب استان تهران از شهروندان تهرانی خواست در آستانه فرارسیدن سال نو و انجام سنت پسندیده خانه‌تکانی مصرف آب خود را مدیریت کنند.

علیرضا نوذری‌پور قائم مقام این شرکت در این باره گفت: در سال آبی جاری کاهش سنواتی بارش‌ها باعث شده است که حجم ذخایر آبی تهران با کمبود شدیدی مواجه شود.

او با اشاره به بالابودن میانگین دما در زمستان امسال در مقایسه با مدت‌های مشابه در سال‌های گذشته، این افزایش را در میزان مصرف آب موثر دانست و گفت: بالابودن میانگین دمای هوا در زمستان در کنار کمبود فزاینده منابع آبی، وضعیت نگران‌کننده‌ای را به وجود آورده است که مقابله با این مشکل تنها از طریق مدیریت مصرف در بخش‌های مختلف ممکن خواهد بود.

نوذری‌پور با بیان این‌که هر سال در روزهای پایانی سال و در آستانه نوروز به علت انجام خانه‌تکانی و شست‌وشوی وسایل خانه با افزایش مصرف آب روبرو هستیم و این موضوع فشار زیادی را به شبکه توزیع آب وارد می کند، تصریح کرد: شایسته است شهروندان تهرانی با توجه به وضعیت حساس منابع آبی و درپیش‌بودن بهار و تابستان گرم سال آینده از مصارف غیرضروری آب از شبکه توزیع شهری چشم‌پوشی کنند.

قائم مقام آبفای استان تهران ادامه داد: به عنوان نمونه می‌توان برای شست‌وشوی فرش‌ها از طریق موسسات قالی‌شویی اقدام کرد که از آب خام (غیرآشامیدنی) استفاده می‌کنند و یا وسایلی را به کار برد که آب کم تری مصرف می‌کنند.

او در پایان بار دیگر تنها راه مقابله با کمبود منابع آبی را مدیریت مصرف و حس مسئولیت‌پذیری شهروندان دانست و گفت: رفتار مصرف یکایک ما در این زمینه نقش تعیین‌کننده‌ای در گذر این مشکل باشد.

منبع: شرکت آب و فاضلاب استان تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

۱۰ روش مفید در صرفه جویی آب

گرما از راه رسیده و زمین و زمان را تشنه کرده است و آب حیات بخش مثل همیشه ما را نجات می دهد. بیشتر کارهای روزانه ی ما در مقیاس خرد و کلان با همین آب انجام می گیرد، از رفع تشنگی گرفته تا چرخیدن چرخ های صنعت و اقتصاد. اما آیا امروز نیز مثل همیشه در دسترس همه است؟ خودخواهانه است که فقط به رفع نیازهای خود فکر کنیم و از اندیشیدن به بقیه صرف نظر کنیم. البته اگر به همین صورت به مصرف بی رویه ی آب ادامه دهیم، در آینده ی خیلی نزدیک خود نیز گرفتار کم آبی می شویم. 

۱. راه های زیادی برای صرفه جویی در مصرف آب وجود دارد و همه ی آنها از شما شروع می شود. آبی که شما در ۲ دقیقه مسواک زدن هدر می دهید، این کودک ۲ روز با آن زندگی میکند! پس در زمان مسواک زدن شیر آب را ببندید.

۲. هنگام شستشوی ظروف اجازه ندهید شیر آب در حال آب کشیدن ظروف باز بماند. یک لگن سینک را با آب شستشو پر کنید و لگن دیگر را با آب برای آب کشیدن ظروف.

۳. کولرهای آبی به یک بررسی فصلی نیاز دارند. برای خنک سازی کارآمدتر، کولر آبی خود را سالی یک بار چک کنید.

۴. سیستم آبیاری چمن را طوری تنظیم کنید که فقط چمن ها را آبیاری کند، نه خانه، پیاده رو یا خیابان را.

۵. ماشین ظرفشویی یا لباسشویی خود را تنها زمانی روشن کنید که پر باشد، با این کار در ماه ۴۰۰ گالن آب ذخیره می شود.

۶. برای ناحیه هایی که آبیاری آنها سخت است مانند دامنه های شیب دار و باریکه های جدا، به جای چمن از بوته و پوشش های زمین استفاده کنید.

۷. بر روی استخر و چشمه های آب گرم پوشش نصب کنید و نشتی های تلمبه ی آب را چک کنید. 

۸. زباله ها را کمتر دور بریزید و در عوض آنها را به کود تبدیل کنید.

۹. در بهار و پاییز که آبیاری کمتری نیاز است گیاه بکارید.

۱۰. به جای باز گذاشتن شیر آب برای آب سرد، یک پارچ آب در یخچال نگه دارید.

منبع : قرنیز

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

قائم مقام آبفای استان تهران: سد لتیان سر ریز نشده است

قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرد : خبر سرریز آب سد لتیان نادرست است و هنوز با سرریز ٢٠ میلیون مترمکعب فاصله دارد و هیچ کدام از سدهای تهران نیز سرریز نکرده است.علیرضا نوذری‌پور با اشاره به هم‌زمانی سیل در مناطق شمال تهران و ورود رسوب همراه آن در پی بارش‌های چند روز گذشته گفت: برای کاهش رسوب سد، دریچه پایین آن برای خروج رسوب باز شد که در برخی منابع خبری سرریزشدن سد تلقی شده است.

او گفت: بزرگ‌ترین سدی که می‌توانست ذخیره خوبی داشته باشد، سد لار است که هنوز کم‌تر از هشت درصد ظرفیت آن پر شده و ذخیره آب سدهای پنج‌گانه تهران هم اکنون ۶١٠ میلیون مترمکعب است و در مقایسه با زمان مشابه دو سال پیش ١٠٠ میلیون مترمکعب کاهش نشان می‌دهد.

نوذری‌پور با اشاره به این‌که میزان بارش در استان تهران از ابتدای سال آبی جاری ٢۶۶ میلی‌متر بوده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود در اردیبهشت بارش‌های خوبی داشته باشیم که اگر محقق شود سال نرمالی از لحاظ منابع آبی خواهیم داشت.

او افزود: کاهش ذخیره برف در زمستان و بالابودن درجه حرارت در هفت ماه گذشته سال آبی باعث شده است ذخیره مناسب برف برای ورود رواناب‌ها در فصل بهار و تابستان نداشته باشیم.

نوذری‌پور درباره مصرف آب در تهران نیز گفت: با توجه به نوسان درجه حرارت در دو هفته اخیر، میزان مصرف به دو میلیون و ٧٠٠ هزار مترمکعب در روز رسیده است که نسبت به زمان مشابه پارسال یک درصد افزایش نشان می دهد.

قائم مقام آبفای استان تهران ادامه داد: با وجود بارش‌های مقطعی نمی‌توانیم مصرف را افزایش دهیم چون هنوز نگران ذخیره برفی و نداشتن رواناب در فصل گرم سال هستیم.

هم‌چنان مصرف بالاست

وی با اشاره به الگوی مصرف تعریف‌شده جهانی گفت: مصرف آب در تهران هنوز با الگوی تعریف‌شده دنیا فاصله دارد و به ازای هر نفر ٢٣٠ لیتر آب در شبانه‌روز مصرف می‌شود که باید به ١۵٠ لیتر برسد.

نوذری‌پور افزود: کاهش مصرف و رسیدن به الگوهای جهانی به اراده جمعی مردم و مسئولان نیاز دارد و از نظر قانونی، اصلاح نرخ آب نیز می‌تواند مصرف را متعادل و از اسراف جلوگیری کند.

او با تأکید بر این‌که رشد مصرف تا سه سال گذشته سه درصد بوده است، گفت: در سه سال اخیر، رشد مصرف سالانه از یک درصد عبور نکرده است و امیدواریم با همکاری مردم ، سرانه مصرف را نیز کاهش دهیم تا پایداری مناسبی برای تأمین و توزیع آب داشته باشیم.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران آمار مشترکان آب استان را پنج میلیون و ۴٠٠ هزار مشترک برشمرد و افزود: سه میلیون و ۶٠٠ هزار مشترک در شهر تهران و یک میلیون و ٨٠٠ هزار مشترک دیگر در سایر شهرهای استان داریم.

نوذری‌پور درباره مشترکان انشعاب فاضلاب نیز گفت: دو میلیون و ٨٠٠ هزار مشترک در استان تهران داریم که دو میلیون و ۶٠٠ هزار مشترک در شهر تهران و بقیه در دیگر شهرهای استان هستند.

امیدواری برای برخورد قانونی با مشترکان پرمصرف

او درباره مشترکان پرمصرف نیز گفت: به‌زودی چندین مصوبه در اختیار ما قرار می‌گیرد که یکی از آن‌ها درباره برخورد با مشترکان پرمصرف است ، گرچه شرکت آب و فاضلاب تمایل دارد بدون اعمال محدودیت، مصرف این مشترکان متعادل شود.

نوذری‌پور اضافه کرد: امسال برای مشترکان پرمصرف، لوازم کاهنده مصرف نصب خواهیم کرد و هزینه آن را به صورت اقساط از راه قبوض دریافت خواهیم کرد.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران درباره ساخت کولرهای آبی با برچسب بازدهی آب کم نیز گفت: با همکاری سازمان نظام مهندسی در اجرای مبحث ١۶ مقررات ملی ساختمان و شهرداری تهران اگر بتوانیم الزامی برای مقررات در ساخت واحدهای مسکونی داشته باشیم، مجموعه تأسیسات داخل ساختمان می‌تواند در قالب یک استاندارد قرار گیرد.

نوذری‌پور افزود: سازمان ملی استاندارد ایران هم باید همکاری کند تا دستگاه‌های تولیدکننده لوازم آب و برق به برچسب بازدهی آب مجهز شود، چون عمده مشترکان تهران در فصل تابستان از کولرهای آبی استفاده می‌کنند.

نوذری‌پور ایجاد سایه‌بان و خاموش‌کردن کولر را در ساعتی که مشترکان در منزل نیستند، راهی برای مصرف درست و بازدهی بیش‌تر کولرهای آبی دانست.

وی تأکید کرد: روزهای گرم سال ممکن است مصرف یک کولر آبی تا ۴٠٠ لیتر در شبانه‌روز برسد که دو برابر مصرف یک نفر در شبانه‌روز است.

 سد ماملو و و تصفیه‌خانه هفتم

قائم مقام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران پور در مورد اختصاص آب کشاورزی از سد ماملو و طالقان گفت: انتظار داریم حداکثر منابع آب سطحی برای تأمین آب آشامیدنی شهروندان تهرانی در نظر گرفته شود و بعد نیم نگاهی به تأمین آب کشاورزی از آب سدهای تهران داشته باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران افزود : ظرفیت پساب تصفیه‌خانه جنوب تهران با شش واحد فعال هشت مترمکعب در ثانیه است که نیاز آب کشاورزی پاکدشت و ورامین را تأمین می‌کند و بخشی از آب کشاورزی این مناطق نیز از سد ماملو تأمین می‌شود.

نوذری‌پور درباره تصفیه‌خانه هفتم که از سد ماملو تأمین می‌شود، گفت: ظرفیت این تصفیه‌خانه آب دو مترمکعب در ثانیه است که برای تأمین آب جنوب تهران، پاکدشت، ورامین و قرچک استفاده می‌شود.

او تأکید کرد: از دو مترمکعب ظرفیت این تصفیه خانه آب، حدود ٧۵ درصد یعنی یک و نیم مترمکعب بر ثانیه در شرایط حاضر به تهران منتقل می‌شود.

وی گفت : در شرایط بحرانی که با کمبود آب در تهران مواجه هستیم، بخشی از آب شرق تهران نیز از تصفیه‌خانه هفتم تأمین می‌شود و در روزهای آینده این تصفیه‌خانه به حداکثر ظرفیت خود خواهد رسید.

منبع : وبسایت شرکت آب و فاضلاب تهران

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

آبفا دستگاه برتر استان در صیانت از حقوق شهروندی

در مراسمی از شرکت آب و فاضلاب به عنوان دستگاه برتر استان در صیانت از حقوق شهروندی تجلیل شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، در جلسه ارزیابی ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی استان قم با حضور مدیرکل امور اجتماعی استانداری و مدیرکل پدافند غیر عامل استان با اهداء لوحی به امضا حجت‌الاسلام صالحی منش از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تجلیل شد.

در لوح تقدیر استاندار قم خطاب به مهندس توکلی بینا آمده است: بی‌شک مدیریت و نظم‌بخشی به امور اجرایی و فرهنگی افتخار بزرگی است که پروردگار متعال آن را بر عهده کسانی قرار می‌دهد که با اتکا به اعمال خالصانه و خیرخواهانه خود در مسیر خشنودی خدا و رضایت مردم گام برمی‌دارند.

حجت‌الاسلام صالحی منش در ادامه این لوح تقدیر ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت‌های ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی حوزه حقوق شهروندی در سال ۱۳۹۳ آورده است: امید است با استعانت از ذات مقدس حق هر چه بیشتر در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی در اجرای برنامه‌های حقوق شهروندی، تکریم ارباب‌رجوع و گسترش ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به منظور حفظ ارزش‌های اسلامی موفق و مؤید باشید.

لازم به یادآوری است شرکت آب و فاضلاب استان قم با تشکیل کمیته‌های مختلف با  حضور مدیران و کارشناسان و ایجاد درگاه‌های متنوع در ارائه خدمات، گام‌های بلندی در تکریم ارباب‌رجوع و صیانت از حقوق شهروندی برداشته است که به میزان قابل توجهی رضایت مشترکان را نیز به دنبال داشته است.

منبع: آب و فاضلاب قم

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

برگزاری جشنواره مشارکت مردمی استفاده بهینه از آب شهری در قم

رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم از برگزاری جشنواره مشارکت مردمی با هدف استفاده بهینه از آب شهری در قم خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، مهندس “عبدالحمید توکلی‌بینا” با اشاره به نقش مهم مشارکت‌های اجتماعی در فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی و جلوگیری از وقوع بسیاری از مشکلات در کشور، موضوع کمبود آب در کشور به ویژه شهر قم را متذکر شد و اظهار داشت: همکاری و مشارکت همه مردم و دستگاه‌ها می‌تواند در برون‌رفت از بحران آب راهکاری بسیار مهم و اساسی باشد.

وی ضرورت نهادینه شدن فرهنگ صحیح استفاده از آب را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به نام‌گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «همدلی و همزبانی، دولت و مردم» یادآور شد: در همین راستا و با هدف مشارکت اقشار مختلف مردم در زمینه ارائه راهکاری‌های عملی در صرفه‌جویی در مصرف آب «جشنواره مردمی استفاده بهینه از آب شهری» را در برنامه قرار دادیم.

رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم مدیریت مصرف آب با به‌کارگیری ابزار و تجهیزات، تأثیر آموزه‌های دینی در مصرف آب، راهکارهای کاهش مصرف در آبیاری فضای سبز، روش‌های جداسازی مصارف آب شرب از غیر شرب، راهکارهای استفاده چند باره از آب، قیمت‌گذاری منطقی و عادلانه آب در راستای استفاده بهینه را از جمله محورهای جشنواره مشارکت مردمی استفاده بهینه از آب شهری برشمرد.

وی همچنین پیشنهاد، طرح و نوآوری، تجربه موفق و شعار صرفه‌جویی را رشته های این جشنواره ذکر کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با استفاده از نظرات و راهکارهای پیشنهادی شهروندان فرهنگ استفاده صحیح از آب و صرفه‌جویی در مصرف را در جامعه نهادینه کنیم.

توکلی بینا مهلت ارسال آثار را تا ۳۰ تیر سال جاری اعلام کرد و گفت: علاقمندان آثار خود را از طریق سایت شرکت آب و فاضلاب استان قم به نشانیwww.abfa-qom.com  به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

منبع : آب و فاضلاب قم

شرکت خدمات فنی و تاسیسات ساختمانی پارسا آماده ارائه انواع خدمات برای حمام و سرویس بهداشتی می باشد.خدمات ما شامل باز کردن لوله فاضلاب بدون استفاده از هرگونه اسید ، تعمیرات حمام و توالت ، رفع نم و رطوبت حمام و توالت و کشف محل نم با دستگاه، رفع بوی بد فاضلاب حمام و توالت صد در صد تضمینی و بدون بازگشت و تشخیص محل نشتی و ترکیدگی لوله و کاسه توالت با دستگاه .

صفحه1 از2

صد در صد تضمینی - بازگشت هزینه در صورت عدم رضایت از کار

حضور فوری در محل ، قیمت مقطوع و مناسب خدمات ، رضایت مشتری